Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η εσχάτη προδοσία της FSG προς την Liverpool

Η εσχάτη προδοσία της FSG προς την Liverpool

Γράφει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, φίλος της Ομάδας, του site και μέλος στο group μας στο facebook.

Λίγες μόλις ώρες ζωής συμπλήρωσε η European Super League, καθώς οι αντιδράσεις των ποδοσφαιρόφιλων ανά την υφήλιο, αλλά κυρίως από ότι φαίνεται εκείνων στην Αγγλία, αποδείχθηκε ότι παραήταν υψηλό εμπόδιο για το – γελοίο – εγχείρημα των 12 ομάδων της νέας αυτής διοργάνωσης.

Το ίδιο ισχύει για την Liverpool και την Fenway Sports Group. Άλλωστε εκ του αποτελέσματος ήταν αυτοί που μάλλον χειρίστηκαν χειρότερα τη κατάσταση από όλους. Έχοντας αναλάβει ένα κλαμπ περήφανο για τον ρόλο του μέσα στη κοινωνία της ομώνυμης πόλης (και όχι μόνο), η FSG και ο John Henry έδειχναν να προσπαθούν να μην ξεφύγουν μακριά από τα ιδανικά της ομάδας. Δυστυχώς, φάνηκε πως τίποτα από αυτά δεν ίσχυε.

Κακά τα ψέματα, τα σημάδια ήταν από την αρχή εκεί. Σφικτή οικονομική πολιτική από το 2011 μέχρι σήμερα με την λογική του αγόραζε φθηνά – πούλα ακριβά. Ακραία υψηλές τιμές εισιτηρίων, θέμα το οποίο έφτασε στη κορύφωση του το 2015 στον αγώνα με τη Sunderland στο Anfield. Έκαναν αγώνα μέχρι και για να κατοχυρώσουν ως πνευματική ιδιοκτησία του κλαμπ το Liverbird και το «Liverpool», το όνομα και το έμβλημα ολόκληρης της πόλης! Όμως κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα επακολουθήσει.

Υπογράφοντας αυτό το συμβόλαιο με τον Florentino Perez για την ESL, η FSG προσέβαλε όλο το κλαμπ. Ακύρωσαν την μοναδικότητα του. Πέταξαν στα σκουπίδια τους στοίχους του YNWA, βεβήλωσαν το μνήμα του μεγάλου αναγεννητή Bill Shankly και δεν σεβάστηκαν την μνήμη των 96 αδικοχαμένων ψυχών του Hillsborough.

Η μεγαλύτερη προδοσία όμως έγινε απέναντι στα άτομα που απαρτίζουν το κλαμπ. Στους φιλάθλους, τους οποίους ποτέ δεν ρώτησαν για την κίνησή τους αυτή, όσο και αν διατυμπάνιζαν πόσο σημαντικοί είναι. Στους παίκτες, που τους ενημέρωσαν μία μέρα πριν τον αγώνα με την Leeds, την ίδια μέρα που έμαθε τα μαντάτα και όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Μα πάνω από όλα, τον άνθρωπο που θα έπρεπε να έχουν εικόνισμα, καθώς από το πουθενά καθοδήγησε το κλαμπ ξανά προς τη κορυφή. Άφησαν τον Jurgen Klopp να αντιμετωπίσει μόνος του τις κάμερες και τους δημοσιογράφους, να αμυνθεί για όλο το σύλλογο για μια απόφαση που δεν ήταν ποτέ δική του, όσο αυτοί κρύβονταν στις επαύλεις τους στη Βοστώνη και δεν έβγαζαν άχνα. Δεν είχαν καν τα κότσια να ζητήσουν μία συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας στην ανακοίνωση αποχώρησης από το έκτρωμα της ESL. Αρκέστηκαν σε μια τοποθέτηση δύο μικρών παραγράφων που παραπάνω λύπη παρά ανακούφιση για το τέλος της ιστορίας προκαλούν.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν αξίζουν να έχουν συνδεδεμένο το όνομα τους με την ιστορία της τεράστιας ομάδας, του μεγάλου αθλητικού και κοινωνικού φαινομένου που ονομάζεται Liverpool Football Club. Διέπραξαν εσχάτη προδοσία προς κάθε άνθρωπο που σχετίζεται με τον σύλλογο ΜΑΣ και είναι αυτονόητο πως πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα.

FSG: Να μείνουν ή να φύγουν, να πάνε αλλού;
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com