Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Perez: «Το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο»

Perez: «Το κάνουμε για να σώσουμε το ποδόσφαιρο»

Στην Ισπανική τηλεόραση εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Real Madrid και της European Super League, Florentino Perez, τονίζοντας πως στόχος των ομάδων είναι να σωθεί το ποδόσφαιρο από την οικονομική καταστροφή.

Ο Ισπανός κλήθηκε να εξηγήσει τον λόγο δημιουργίας της διοργάνωσης:

“ Όποτε γίνεται μια αλλαγή, πάντα υπάρχει κόσμος που είναι αντίθετος σε αυτήν. Το κάνουμε, για να σώσουμε το ποδόσφαιρο, το οποίο βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή. ”

“ Το κοινό μειώνεται, τα τηλεοπτικά μειώνονται και πρέπει να κάνουμε κάτι. Είμαστε όλοι κατεστραμμένοι. Πρέπει να αλλάξει και η τηλεόραση και εμείς να προσαρμοστούμε. ”

“ Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πλέον για το ποδόσφαιρο. Γιατί δεν ενδιαφέρονται; Γιατί υπάρχουν πολλά φτωχά παιχνίδια και άλλες πλατφόρμες που μπορούν να τους αποσπάσουν. Οι νέοι προτιμούν να παίζουν video games, από το να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. ”

“ Εάν οι νέοι βρίσκουν ποδοσφαιρικούς αγώνες πολύ μεγάλοι, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν είναι αρκετά ενδιαφέροντες ή ίσως γιατί χρειάζεται να μειώσουμε τα ημίχρονα των αγώνων. Το ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμόζεται στους καιρούς που ζούμε. ”

“ Το ποδόσφαιρο έχει μειώσει την ελκυστικότητά του στους νέους, αυτό είναι σίγουρο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ελκυστικότητα. Να τους κάνουμε να φύγουν από το tablet και το κινητό. Όσο καλύτερα τα παιχνίδια, τόσο πιο διασκεδαστικά θα είναι. ” Απάντησε ο Perez.

“ Προσφέραμε μια μορφή που πιστεύουμε ότι σώζει το ποδόσφαιρο. Τα μονοπώλια έχουν τελειώσει. Εάν δεν υπάρχουν χρήματα στις μεγάλες ομάδες, τότε δεν θα αγοράζουν παίκτες από τις μικρότερες. Είναι μια πυραμίδα. ” Είπε ο Perez.

Όσο για το γιατί δεν πρέπει να παραμείνουν οι ομάδες στο Uefa Champions League:

“ Αν συνεχίσουμε στο Champions League θα υπάρχει όλο και μικρότερο ενδιαφέρον και στο τέλος θα τελειώσει (το ποδόσφαιρο). Το νέο του format που θα ξεκινήσει το 2024 είναι παράλογο. Το 2024 θα είμαστε όλοι νεκροί. ”

“ Το Champions League είναι ελκυστικό από τους προημιτελικούς, τα υπόλοιπα έχουν μικρό ενδιαφέρον. Παίζουμε με μέτριες ομάδες που δεν έχουν καμία έκκληση. Όταν έχουμε τα χρήματα για τα οποία μιλάμε και τα διανέμουμε, πιστεύουμε στην αλληλεγγύη. ”

“ Όλοι μαζί έχουμε χάσει 5 δισεκατομμύρια. Τις τελευταίες δύο σεζόν η Real έχει χάσει 400 εκατομμύρια. ”

“ Όταν δεν έχεις άλλο εισόδημα, εκτός από τη τηλεοπτικό, τότε η λύση είναι να κάνουμε πιο ελκυστικά τα παιχνίδια, ώστε οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο να μπορούν να βλέπουν τις μεγάλες ομάδες και να μπορούν να καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως αντί για Champions League, έχουμε την Super League και νιώθουμε ανακουφισμένοι. ”

Αν οι παίκτες θα αποκλειστούν από EURO και Παγκόσμιο Κύπελλο:

“ Οι παίκτες μπορούν να μείνουν ήρεμοι, γιατί αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Να παραμείνουν πολύ ήρεμοι. ”

Για τις απειλές του προέδρου της UEFA:

“ Οι ομάδες δεν μπορούν να αποβληθούν από το φετινό Champions League, αυτό είναι σίγουρο. ”

“ Η Real Madrid δεν θα αποβληθεί, η Manchester City δεν θα αποβληθεί. Είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό. Ούτε από το Champions League, ούτε από την La Liga. Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. ”

“ Αν έρθουμε σε συμφωνία με την UEFA, μπορούμε να αρχίσουμε την νέα διοργάνωση τον Αύγουστο. Αν όχι, μπορούμε να περιμένουμε έναν χρόνο. ” Δήλωσε ο Perez.

Για τον Boris Johnson:

“ Του είπαν πως η Premier League θα εξαφανιστεί. Αυτό όμως είναι χαζό και ανόητο. Μην ανησυχείτε, όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα. ”

“ Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στην Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία έχουν βρει μια λύση στην πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. ”

“ Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι κάνοντας μια Super League κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αντί για το Champions League, θα μπορούσαμε να μετριάσουμε το χαμένο εισόδημα. ”

Έτοιμο να αλλάξει το ποδόσφαιρο.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com