Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κατά της ΕSL και ο Bielsa: «Το ποδόσφαιρο ανήκει στον κόσμο»

Κατά της ΕSL και ο Bielsa: «Το ποδόσφαιρο ανήκει στον κόσμο»

Ένας ακόμα άνθρωπος του ποδοσφαίρου πού αναφέρθηκε στα αρνητικά της προετοιμαζόμενης European Super League είναι ο Marcelo Bielsa.

O προπονητής της Leeds United ρωτήθηκε μετά το παιχνίδι για τα μεγάλα νέα πού επικρατούν στην αθλητική επικαιρότητα από προχθές, και σχολίασε τόσο αυτά, όσο και τον αγώνα του Elland Road.

  • Ξεκινώντας από τα πιο σημαντικά, για την ΕSL, o Αργεντινός manager είπε τα εξής:

«Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους. Ακόμα και αν υπάρχουν ιδιοκτήτες (στις ομάδες), οι αληθινοί ιδιοκτήτες του ποδοσφαίρου είναι αυτοί πού αγαπούν το σήμα, και χωρίς αυτούς το ποδόσφαιρο θα εξαφανιζόταν.»

«Φυσικά υπάρχουν ομάδες πού είναι σημαντικότερες από άλλες, όμως οι ομάδες (πού θα συμμετάσχουν στην ESL) θα πρέπει να συνειδητοποιούν και τις ανάγκες των άλλων, γιατί το ποδόσφαιρο έχει μία πιο εμπορική οπτική τώρα.»

«Είναι φυσιολογικό να κοιτάς μόνο την οικονομική πλευρά στον κόσμο των επιχειρήσεων. Η περισσότερη ζήτηση δημιουργείται από λίγες ομάδες. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι μόνο επιχείρηση.»

Η γνώμη του για τις συνέπειες πού θα έχει το νέο μοντέλο στο ποδόσφαιρο:

«Φυσικά βλάπτει το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν μας.»

«Οι δυνατότερες ομάδες θεωρούν ότι ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή ώστε να παράγουν έσοδα στο ποδόσφαιρο, και αν λάβεις υπόψη σου αυτή τη λογική, απολαμβάνουν προνόμια προς όφελός τους και ξεχνούν τα υπόλοιπα.»

«Αυτές οι μεγάλες ομάδες έχουν κάνει τους εαυτούς τους μεγάλους σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Όμως τους έχουν κάνει μεγάλους σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ομάδες.»

«Νομίζω ότι υπάρχουν δομές πού θα έπρεπε να βάζουν όρια σε αυτές τις υπερβολές των μεγάλων ομάδων. Αυτό πού συνέβη ήταν αναπόφευκτο.»

  • Τέλος, ο Marcelo Bielsa είπε τα εξής για το παιχνίδι:

«Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι.»

«Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ.»

«Παρότι διαχειριστήκαμε καλά τις καταστάσεις στο παιχνίδι, ο αντίπαλος συνέχισε να είναι απειλητικός.»

O Marcelo Bielsa στο χθεσινό ματς.
O Marcelo Bielsa στο χθεσινό ματς.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com