Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Υπέρ της Ευρωπαϊκής Super League η Liverpool»

«Υπέρ της Ευρωπαϊκής Super League η Liverpool»

Η UEFA είναι έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με το νέο format του Uefa Champions League, στο οποίο πλέον θα αγωνίζονται 36 ομάδες, με την Liverpool να είναι κατά αυτής της απόφασης και υπέρ της δημιουργίας μιας Ευρωπαϊκής Super League, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Οι Times αναφέρουν πως οι Reds είναι μια από τις 11 ομάδες που έχουν ταχθεί υπέρ της Ευρωπαϊκής Super League, μια ιδέας του προέδρου του European Club Association και της Juventus, Andrea Agnelli.

Η Juventus του Agnelli, μαζί με την Real Madrid και της Manchester United, σύμφωνα με τους Times είναι οι τρεις κύριες ομάδες που εργάζονται για την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Super League και έχουν την υποστήριξη, τόσο της Liverpool, όσο και των Arsenal, Chelsea και Tottenham.

Από το Αγγλικό big six, για την ώρα μόνο η Manchester City δεν έχει ταχθεί υπέρ του συγκεκριμένου project.

Αν η Ευρωπαϊκή Super League υλοποιηθεί, θα αποτελείται από 20 ομάδες, εκ των οποίων οι 15 θα θεωρούνται ιδρυτικά μέλη και υπόλοιπες 5 θα εξασφαλίζουν το εισιτήριο τους, μέσω προκριματικής διαδικασίας.

Έχει προταθεί να μοιραστούν 3.1£ δισεκατομμύρια στα ιδρυτικά μέλη, των οποίων τα έσοδα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερων, μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών.

Οι 20 ομάδες θα χωρίζονται σε δύο γκρουπ των 10 ομάδων, με μεσοβδόμαδους αγώνες εντός και εκτός έδρας. Οι τέσσερις πρώτες των δύο γκρουπ, θα προκρίνονται στα προημιτελικά, τα οποία θα έχουν δύο σκέλη.

Οικονομικά, η δημιουργίας μιας Ευρωπαϊκής Super League συμφέρει την Liverpool, καθώς θα μπορεί να βάζει στα ταμεία της περίπου £300 εκατομμύρια τον χρόνο, μόνο από την συμμετοχή της διοργάνωση.

Μένει να δούμε να θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση του Agnelli, η οποία στην ουσία θα αντικαταστήσει το Uefa Champions League, καθώς και ποια θα είναι η αντίδραση των FIFA και UEFA, να την δεύτερη να αναφέρει στην ανακοίνωση της  πως γνωρίζει για τα πλάνα των ομάδων και εφόσον υλοποιηθούν, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά των ομάδων και των παικτών που θα λάβουν μέρος.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Super League δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, θα αποκλειστούν από τις εγχώριες διοργανώσεις τους και οι ποδοσφαιριστές τους δεν θα έχουν πλέον το δικαίωμα να εκπροσωπούν τις εθνικές τους ομάδες.

Υπέρ μιας Ευρωπαϊκής Super League η Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com