Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 14/4/2016 Επική ανατροπή & πρόκριση με Dortmund (vid)

Σαν σήμερα: 14/4/2016 Επική ανατροπή & πρόκριση με Dortmund (vid)

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων θα πραγματοποιούσε σαν σήμερα η Liverpool κόντρα στη Borussia Dortmund, στην φάση των 8 του Europa League.

Οι Reds του Jurgen Klopp φάνταζαν οριακό φαβορί για την πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, μετά το 1-1 που είχαν αποσπάσει από τους αντιπάλους τους στο Westfalen Stadion, μία εβδομάδα νωρίτερα.

Όλα αυτά όμως πριν τη σέντρα καθώς πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, οι Κόκκινοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο αφού οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με 2 γκολ και ανέτρεψαν κάθε προγνωστικό! Στο 5′ ο Henrikh Mkhitaryan έκανε το 0-1 εκμεταλευόμενος την ασθενή απόκρουση του Simon Mignolet στο σουτ του Pierre Aubameyang. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Pierre Aubameyang θα «σημαδέψει» σωστά στην κλειστή γωνία των Reds και θα σημειώσει το 0-2, παγώνοντας προσωρινά το Anfield (9′).

Οι Κόκκινοι δεν το έβαλαν κάτω αλλά το πρώτο ημίχρονο χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ. Το δεύτερο όμως, έμελλε να είναι εντυπωσιακότατο! Μόλις στο 48′ ο Emre Can θα δώσει μπροστινή μπαλιά στον Divock Origi, ο οποίος με προβολή θα προλάβει την έξοδο του Roman Weidenfeller και θα μειώσει σε 1-2.

Στο 57′ όμως ο Marco Reus θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας των Reds και θα πλασάρει τον Simon Mignolet, σημειώνοντας το 1-3. Όλα έδειχναν χαμένα αλλά όχι όμως για τους Κόκκινους, που ποτέ δεν το βάζουν κάτω.

Στο 66′ ο James Milner θα δώσει την ασίστ στον Philippe Coutinho, ο οποίος με ένα καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή των Γερμανών, θα μειώσει σε 2-3. Είπαμε, οι Reds δεν τα παρατάνε ποτέ!

Δώδεκα λεπτά αργότερα (78′) ο Philippe Coutinho θα εκτελέσει εξαιρετικά κόρνερ στην περιοχή της Dortmund, η μπάλα θα περάσει από πολλούς παίκτες και ο Mamadou Sakho με κοντινή κεφαλιά θα φέρει το παιχνίδι στα ίσια, εν μέσω τρελλών πανηγυρισμών στο Anfield!

Το παιχνίδι κυλούσε και η εξέλιξη του έδειχνε σε όλους τους Red fans ότι η πολυπόθητη ανατροπή και πρόκριση, μπορούσε να γίνει. Και έγινε γεγονός στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Ο Daniel Sturridge βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια έξω από την περιοχή των Γερμανών και με αριστοτεχνικό τρόπο την προώθησε στον James Milner, ο οποίος με υπερένταση και σχεδόν από την γραμμή του άουτ, σέντραρε προς το άλλο δοκάρι από αυτό που έβλεπε μπροστά του. Η μπάλα πέρασε πάνω από όλους τους παίκτες που ήταν στην περιοχή του Roman Weidenfeller, με τον Dejan Lovren να έρχεται από πίσω κι έχοντας νικήσει στο άλμα τον προσωπικό του αντίπαλο, με κεφαλιά να την στέλνει στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 4-3 για τους Reds!!!!!

«Lovreennnn!!!» από τον Άγγλο εκφωνητή και η λέξη σχιζοφρένεια γινόταν στο Anfield από τους πανηγυρισμούς παικτών και οπαδών στις κερκίδες!!!!

Οι Κόκκινοι ήταν στον ημιτελικό του Europa League, έχοντας καταγράψει άλλη μια χρυσή Ευρωπαϊκή βραδιά στο Anfield. Τυχεροί οι 42.984 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο εκείνο το βράδυ Πέμπτης. Διαιτητής της συνάντησης ο Τούρκος C. Cakir.

Ας θυμηθούμε ένα παιχνίδι που όσες φορές και να το δούμε, δεν θα το χορτάσουμε ποτέ:

Σαν σήμερα: 14/4/2016 Επική ανατροπή & πρόκριση με Dortmund
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com