Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Και τώρα … με φόρα για την ανατροπή! (vid)

Και τώρα … με φόρα για την ανατροπή! (vid)

Η Liverpool πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη το απόγευμα του Σαββάτου επί της Aston Villa, την πρώτη της εντός έδρας μετά από 4 μήνες και πλέον πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον μεγάλο επαναληπτικό της Τετάρτης εναντίον της Real Madrid για τους «8» του Champions League.

Οι Reds μπόρεσαν το Σάββατο και να νικήσουν με ανατροπή την ομάδα του Dean Smith και την κόντρα διαιτησία και να μείνουν γερά μέσα στο κόλπο της τετράδας και να πάνω από όλα να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο Anfield μετά από 8 αγώνες, βάζοντας τέλος στο σερί των 6 συνεχόμενων ηττών.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της ομάδας του Jürgen Klopp στην Premier League και μακράν η σημαντικότερη των τελευταίων μηνών, η οποία δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερο και ιδανικότερο σημείο, δηλαδή ακριβώς πριν την ρεβάνς με τους Μαδριλένους.

Ήταν η κατάλληλη ένεση ψυχολογίας για τους Reds, μετά από κακό τους παιχνίδι στη Μαδρίτη, καθώς μπόρεσαν να αποδείξουν, πρώτα από όλα στους εαυτούς τους πως μπορούν και να δημιουργήσουν και να σκοράρουν και να κάνουν ανατροπή και να κερδίσουν στο Anfield.

Σαφώς και η χθεσινή νίκη θα μπορούσε να έχει έρθει με διαφορετικό και ίσως πιο εύκολο τρόπο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τελικά ήρθε αυτή, ήταν ο καταλληλότερος. Ανατροπή με γκολ στο 91′ από έναν αληθινό Scouser, ο οποίος έχει τεράστια κριτική την φετινή σεζόν και έμεινε εκτός εθνικής Αγγλίας από τον Gareth Southgate τον περασμένο μήνα.

Πάνω σε αυτή τη νίκη πρέπει να χτίσει η Liverpool, κάνοντας και πάλι απόρθητο φρούριο το Anfield, όπως ήταν για 68 αγώνες από το 2017 μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Από την χθεσινή ανατροπή, οι Reds καλούνται να φτάσουν σε ακόμη μια στον επαναληπτικό της Τετάρτης με την Real Madrid για τα προημιτελικά της Κορυφαίας Ευρωπαϊκής Διασυλλογικής Διοργάνωσης, ώστε να πάρουν εκείνοι την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει οι περσινοί πρωταθλητές της Premier League να κάνουν μια τέλεια εμφάνιση, όπως τόνισε χθες και ο Jürgen Klopp. Χρειάζεται μια τέλεια εμφάνιση και από τους 11 βασικούς και από όσους περάσουν ως αλλαγή, ακριβώς όπως είχε συμβεί τον Μάιο του 2019 εναντίον της Barcelona.

Οι Reds πέρα από τέλεια απόδοση, θα πρέπει να σταματήσουν ή να περιορίσουν σημαντικά τους παίκτες της ομάδας του Zidane και πάνω από όλα, να κερδίσουν εκείνοι την μάχη του κέντρου. Να μην αφήσουν τους Modric, Kroos και Casemiro να κάνουν ό,τι θέλουν στο κέντρο, όπως συνέβη την περασμένη Τρίτη.

Κάτι τέτοιο μπόρεσε να κάνει η ομάδα στον περσινό επαναληπτικό με την Atletico Madrid για την φάση των «16». Πως; Με την χρησιμοποίηση του Alex Oxlade-Chamberlain. Ο Ox ξεκίνησε στο παιχνίδι εκείνο, μαζί με τους Jordan Henderson και Gini Wijnaldum, πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις με την Κόκκινη φανέλα και έχοντας την ασίστ για το 1-0 του Gini.

Η Liverpool στον αγώνα με τους Rojiblancos είχε την απόλυτη κυριαρχία, γιατί μπόρεσε να κερδίσει την μάχη του κέντρου, χάρη στον Ox, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Milner στο 82′. Η ανατροπή μπορεί εν τέλει να μην ήρθε, όμως αυτό συνέβη για άλλους λόγους.

Ο Jürgen Klopp προσπάθησε να κάνει κάτι αντίστοιχο και στον αγώνα του Alfredo Di Stefano, επιλέγοντας τον Naby Keita για την αρχική ενδεκάδα, έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα των Fabinho, Gini και Thiago, όμως ο μέσος από τη Γουινέα δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι, ήταν αρνητικός και αντικαταστάθηκε πριν καν από το ημίχρονο.

Δεν λέω πως θα πρέπει να ξεκινήσει το βράδυ της Τετάρτης ο Oxlade-Chamberlain (έχει ξεκινήσει μόλις σε 2 αγώνες φέτος) , αλλά πως ένας τέτοιου είδους μέσος, στην καλή του μέρα, μπορεί κάνει την διαφορά που χρειάζεται το σύνολο του Klopp.

Η Real Madrid θα έρθει υποψιασμένη στο Anfield, όμως σε κάθε περίπτωση είναι μια ομάδα με αμυντική αστάθεια, η οποία φάνηκε και στο El Clasico του Σαββάτου. Ναι μεν προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στη Barcelona, όμως δέχθηκε φάσεις, ένα γκολ και θα μπορούσε να είχε δεχθεί την ισοφάριση στο δοκάρι που είχαν οι Blaugrana στις καθυστερήσεις.

Οι Μαδριλένοι είναι έμπειροι, όμως δεν είναι άτρωτοι. Οι παίκτες της Liverpool θα πρέπει να μπουν εκείνοι δυνατότερα στον αγώνα αυτή τη φορά, να έχουν υπομονή, να ανοίξουν οπωσδήποτε εκείνοι το σκορ (ιδανικά μέσα στο πρώτο μέρος) και στη συνέχεια να είναι προσεκτικοί, να μην χάσουν την ψυχραιμία τους και να ψάξουν με ηρεμία το δεύτερο χρυσό γκολ, προστατεύοντας παράλληλα τα μετόπισθεν τους.

Η ανατροπή μπορεί να γίνει, αν όμως οι Reds είναι πραγματικά καλύτεροι και παράλληλα προσέξουν τους επικίνδυνους παίκτες της Real, με τον πιο επικίνδυνο εξ’ αυτών, να εξακολουθεί να είναι ο πολύ βελτιωμένος, Vinicius Junior.

Για να μην προκαλέσει ξανά τα ίδια προβλήματος ο Βραζιλιάνος, θα πρέπει είτε να πάει πολύ καλύτερα αμυντικά ο προσωπικός του αντίπαλος, είτε να μην λάβει την μπάλα από τους Kroos και Modric, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει η Liverpool να κερδίσει εκείνη την σημαντική μάχη του κέντρου.

Ο Jürgen Klopp κατά πάσα πιθανότητα θα παρατάξει τους Reds με το κλασικό τους 4-3-3, με τριάδα κέντρου όμως, αποτελούμενη από τους Fabinho, Wijnaldum και Thiago.

Θεωρείται δύσκολο να ρισκάρει από την αρχή ο Γερμανός, ξεκινώντας με 4-2-3-1, ώστε να έχει από την αρχή στην αγωνιστικό χώρο τους Firmino, Jota, Mane και Salah.

Ανεξαρτήτως στησίματος και συστήματος, οι Reds πρέπει να πιστέψουν και να ξεκινήσουν δυνατά και απόλυτα συγκεντρωμένα από το πρώτο κιόλας λεπτό στον -μέχρι τον επόμενο- αγώνα της χρονιάς τους.

Οι Reds έκαναν τη μια ανατροπή και θα ψάξουν την δεύτερη.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com