Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Arteta: «Ήταν καλύτεροι στα πάντα και μας κέρδισαν πεντακάθαρα»

Arteta: «Ήταν καλύτεροι στα πάντα και μας κέρδισαν πεντακάθαρα»

Το εγκώμιο της Liverpool για την εμφάνισή της έπλεξε ο Mikel Arteta μετά το διπλό της στο Emirates, κάνοντας το ακριβώς αντίθετο για την ομάδα του.

Ολοφάνερα απογοητευμένος, εκνευρισμένος, ως και σοκαρισμένος (όπως αυτοχαρακτηρίστηκε) στις πρώτες του δηλώσεις μετά το παιχνίδι, ο προπονητής της Arsenal στηλίτευσε την απόδοση των παικτών του και στάθηκε στο δίκαιο του αποτελέσματος.

Σας παρουσιάζουμε τις δηλώσεις του στο flash interview πού παραχώρησε στο Sky Sports…

  • Για το πόσο απογοητευμένος αισθάνεται με αυτή την εμφάνιση και το αποτέλεσμα:

«Πάρα πολύ. Αξίζαμε πλήρως να χάσουμε το παιχνίδι, ήταν καλύτεροι σε κάθε κομμάτι, άξιζαν να κερδίσουν με τη διαφορά πού κέρδισαν ή και με μεγαλύτερη, και ο τρόπος πού παίξαμε σήμερα είναι απαράδεκτος.»

  • Για το τι πιστεύει ότι πήγε στραβά για την ομάδα του, δεδομένης και της απερίφραστης «καταδίκης» της απόδοσής της από τον ίδιο:

«Ήταν πολύ καλύτεροι από μας στα πάντα. Κέρδισαν κάθε μονομαχία, κάθε δεύτερη μπάλα, κάθε σύγκρουση, ήταν γενναίοι με τη μπάλα στα πόδια, πήραν τις σωστές αποφάσεις ενώ εμείς όχι. Είναι δική μου ευθύνη.»

  • Παίρνοντας την πάσα από την τελευταία του πρόταση, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί θεωρεί δική του την ευθύνη:

«Γιατί έπρεπε να στήσω την ομάδα έτσι ώστε να παίξει διαφορετικά και να αποδώσει διαφορετικά.»

  • Για το αν πρέπει να πάρουν και οι παίκτες ένα μερίδιο ευθύνης για την ήττα:

«Προτιμώ να το κάνω εγώ αυτό. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Συγχαρητήρια στη Liverpool, γιατί θεωρώ ότι ήταν εξαιρετική απόψε, και (έδειξε ότι) μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Είδα σήμερα τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, ότι όταν παίζουμε σε αυτό το επίπεδο, το περιθώριο (το πόσο χρειάζεται να βελτιωθεί η Arsenal για να φτάσει στο επίπεδο της Liverpool) ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι απίστευτα υψηλό.»

  • Για το πόσο αποκαρδιωτική είναι αυτή η ήττα για την ομάδα του:

«Δε θέλω να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες για τραυματισμούς κλπ. Τα standards σε αυτό το club πρέπει να είναι πολύ υψηλότερα.»

  • Για το αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η εμφάνιση της ομάδας του δεν οφείλεται απαραίτητα σε τεχνικούς παράγοντες, αλλά σε ελλιπή προσπάθεια:

«Είναι και τεχνικό το πρόβλημα. Ουσιαστικά χαρίζαμε τη μπάλα, δε μπορούσαμε να ανταλλάξουμε τρεις πάσες στη σειρά, εκείνοι το έκαναν πολύ καλά, έπαιξαν πολύ καλά την αντεπίθεση, και όταν κάνεις τέτοια λάθη απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους τιμωρείσαι. Αυτή τη στιγμή είμαι σοκαρισμένος.»

O Mikel Arteta με τον Martin Oedergaard.
O Mikel Arteta με τον Martin Odegaard.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com