Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 24/3/1997 Ο God Robbie Fowler είναι τίμιος! (vid)

Σαν σήμερα: 24/3/1997 Ο God Robbie Fowler είναι τίμιος! (vid)

Τη νίκη επί της Arsenal στο Highbury θα πάρουν σαν σήμερα οι Reds του Roy Evans, με τον God Robbie Fowler να μένει στη μνήμη όλων των φιλάθλων για την τιμιότητα του.

Το παιχνίδι στο Λονδίνο ήταν κορυφής, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν και ήθελαν να κλείσουν την διαφορά από την πρωτοπόρο Manchseter Utd. Οι Gunners μειονεκτούσαν απέναντι στους Κόκκινους, καθώς είχαν δώσει ένα παραπάνω παιχνίδι, οπότε σε κάθε περίπτωση «καιγόντουσαν» για τη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο, αν και είχε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες δεν είχαν αποτέλεσμα για τους δύο μονομάχους. Όλα όμως άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά οι Reds προηγήθηκαν στο 51′ με τον Stan Collymore, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του David Seaman σε σουτ του Stig Inge Bjørnebye, έξω από την περιοχή των Gunners.

Στο 65′ όμως έγινε η φάση που σημάδεψε θετικά, όχι μόνο τον αγώνα αλλά και την Ιστορία της Premier league στην συνείδηση των φίλων του αθλήματος. Σε εκείνο το σημείο ο Mark Wright θα κάνει μια βαθιά μπαλιά από την άμυνα των Κόκκινων, πιάνοντας στον «ύπνο» την άμυνα των γηπεδούχων, το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο Robbie Fowler, που ξεχύθηκε προς την εστία του David Seaman. Ο τερματοφύλακας των Κανονιέρηδων βγήκε για να μπλοκάρει την μπάλα από τα πόδια του Fowler, ο οποίος στην προσπάθεια του να περάσει πάνω από τον συμπαίκτη του στην Εθνική Αγγλίας, έχασε την ισορροπία του κι έπεσε μέσα στην περιοχή.

Αρχικά η φάση έδειχνε πέναλτι, κάτι που υπέδειξε άμεσα ο διαιτητής της συνάντησης G. R. Ashby. Ο Robbie Fowler γνωρίζοντας όμως την αλήθεια, έδειξε στον διαιτητή ότι δεν υπήρχε παράβαση και προσπάθησε να τον μεταπείσει. Μάταια όμως, καθώς ο G. R. Ashby, δεν έδειξε να μεταπείθεται και διέταξε την εκτέλεση της ποινής, την οποία ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ο God Robbie Fowler. Η εκτέλεση ήταν αρκετά χλιαρή, ο David Seaman απέκρουσε μεν αλλά όχι σταθερά, για να έρθει από πίσω ο Jason McAteer και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-2 για τους Κόκκινους.

Οι Κανονιέρηδες θα προσπαθήσουν να επανέλθουν στο παιχνίδι και θα μειώσουν με τον Ian Wright στο 78′, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι επιπλέον. Έτσι οι Reds θα βρεθούν μόνοι τους στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα κι 1 βαθμό πίσω από την Manchester Utd.

Η κίνηση του Robbie Fowler στο παιχνίδι αυτό, δεν πέρασε απαρατήρητη από την UEFA, η οποία τίμησε τον Άγγλο διεθνή επιθετικό με το βραβείο UEFA Fair Play για την στάση του.

Το παιχνίδι αυτό στο Highbury παρακολούθησαν 38.068 θεατές.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης με την φάση στην οποία πρωταγωνίστησε ο God Robbie Fowler. Σε περίπτωση που δεν σας ανοίγει άμεσα το link, δείτε εδώ:

Σαν σήμερα: 24/3/1997 Ο God Robbie Fowler είναι τίμιος!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com