Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Robertson: «Στα τελευταία 2 ματς ήμασταν περισσότερο ο εαυτός μας»

Robertson: «Στα τελευταία 2 ματς ήμασταν περισσότερο ο εαυτός μας»

Για την αλλαγή της εικόνας της Liverpool και για άλλα θέματα σχετικά με την ομάδα μίλησε μετά το διπλό στην έδρα της Wolves o Andy Robertson.

Το αριστερό full-back του Klopp αγωνίστηκε σε ένα ακόμα 90λεπτο (100λεπτο για την ακρίβεια) στο Molineux, όμως τώρα θα έχει επιτέλους λίγο χρόνο να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει.

«Φυσικά, όταν κερδίζεις όλα είναι καλά», ξεκινά τις δηλώσεις του στο site των Reds μετά το χθεσινό παιχνίδι, ερωτηθείς αν το international break έρχεται σε κακή χρονική στιγμή για την ομάδα, η οποία έχει αρχίσει να επανέρχεται στις νίκες.

«Θέλεις να συνεχίσεις να παίζεις και να διατηρήσεις αυτό το momentum, όμως αυτή η περίοδος ήταν η μεγαλύτερη πού είχαμε ποτέ χωρίς τις εθνικές ομάδες.»

«Μερικές φορές είναι ωραίο να πηγαίνεις και να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να βλέπεις ξανά διαφορετικά πρόσωπα και διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Μακάρι να επιστρέψουμε όλοι γεροί, υγιείς και ανανεωμένοι.»

«Είναι λίγο μοναδικό (σπάνιο) το γεγονός ότι δεν παίζουμε αυτό το σαββατοκύριακο, όμως είναι πολύτιμος χρόνος για μας. Έχουμε παίξει πολλά ματς, και ανυπομονώ για λίγες μέρες άδειας.»

«Είναι σημαντικό όταν επιστρέψουμε να συνεχίσουμε από εκεί πού μείναμε, γιατί στα τελευταία δύο παιχνίδια ήμασταν περισσότερο ο εαυτός μας. ‘Άβολος’ αντίπαλος, δύσκολος στο να αμυνθείς εναντίον του, και αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας όταν έπρεπε.»

«Οπότε μακάρι αυτό να συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της σεζόν, γιατί θα το χρειαστούμε. Αν το κάνουμε, για να δούμε πού θα καταλήξουμε.»

  • Έπειτα του ζητήθηκε να σχολιάσει τη σκληρή προσπάθεια πού χρειάστηκε να καταβάλλει η ομάδα για να φύγει με το τρίποντο από μία πάντα απαιτητική έδρα όπως το Wolverhampton:

«Πάντα είναι (απαιτητική)

«Καθόμουν σήμερα στο ξενοδοχείο και μου εμφανίστηκαν τα highlights του περσινού μας παιχνιδιού σε αυτό το γήπεδο – φάνηκε πόσο απίστευτα δύσκολο ήταν, και ξέραμε ότι τα πράγματα δε θα είναι ευκολότερα φέτος. Πρόκειται μάλλον για τις δύο πιο απογοητευμένες ομάδες από τη θέση τους στη βαθμολογία. Η Wolves είναι πάρα πολύ καλύτερη από αυτό πού δείχνει η θέση της. Έχουν πολύ μεγάλη ποιότητα και είναι πάντα πολύ δύσκολο να έρχεσαι εδώ. Η κατάστασή μας μιλάει από μόνη της, καθώς έπρεπε να ‘σκάψουμε βαθιά’ κατά καιρούς, να κερδίσουμε ‘άσχημα’ (όχι θεαματικά ή άνετα), κάτι πού δεν έχουμε κάνει αρκετά συχνά φέτος. Συνέβη μερικές φορές τα τελευταία χρόνια να κερδίσουμε ‘άσχημα’ χωρίς να είμαστε στα καλύτερά μας, αλλά φέτος δε συμβαίνει αρκετά. Πάρα πολλές φορές φέτος ήμασταν στη ‘λάθος μεριά’ ενός 1-0 ή 0-1, και είναι απογοητευτικό.»

  • Για τον Diogo Jota, πού οδήγησε την πρώην ομάδα του στην ήττα, o Robertson τόνισε τη σημασία της παρουσίας του:

«Είμαι σίγουρος ότι ήθελε απεγνωσμένα να σκοράρει. Ήρθε ξανά εδώ, έπαιξε κόντρα στους παλιούς του φίλους, και έχει μερικές φανταστικές αναμνήσεις εδώ. Είμαι ικανοποιημένος γι’ αυτόν, μας είχε λείψει και είναι εξαιρετικό πού τον έχουμε ξανά. Έκανε ένα τελείωμα πού συνήθιζε να κάνει στις αρχές τις σεζόν, και είμαστε χαρούμενοι πού δεν το έχει χάσει! Ήταν σπουδαίο γι’ αυτόν πού πέτυχε το γκολ της νίκης, όμως η αποψινή νίκη ήταν δύσκολη. Νομίζω ότι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί μας ήταν καταπληκτικοί και πάλι, ο Trent ήταν θαυμάσιος, μας βοήθησαν πολύ να μη δεχτούμε γκολ, οπότε μπράβο τους.»

  • Για τις εμφανίσεις των Nat Phillips και Ozan Kabak:

«Σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, όπου ‘κερδίζεις άσχημα’ και ο αντίπαλος ξεκινά να γεμίζει την περιοχή σου με παίκτες για να πάρει κεφαλιές και η όλη κατάσταση εκείνη τη στιγμή είναι λίγο αποσπασματική (ή ανοργάνωτη, ή ακατάστατη, ‘scrappy’ είναι η αγγλική λέξη), κάποια από τα blocks πού έκαναν, και ο τρόπος πού χρησιμοποίησαν το κεφάλι τους, ήταν φανταστικός. Ήταν λίγο διαφορετικό. Ο Ozan χρειάστηκε να μπει γρήγορα στην ομάδα, και τα πήγε πολύ καλά. Ο Nat είναι κοντά μας πολύ καιρό και είναι λίγο μεγαλύτερος, όμως τώρα παίρνει την ευκαιρία του. Είναι πρόθυμος να την αξιοποιήσει, μαθαίνει ακόμα, και γίνεται επιβλητικός στην άμυνα.»

  • Τέλος, για τον τραυματισμό του Rui Patricio και για τη συνέχιση του παιχνιδιού μετά από μία σχεδόν 15λεπτη διακοπή, ο Andy Robertson είπε:

«Είναι απαίσιο.»

«Όσο περισσότερο κρατάει, τόσο περισσότερο ανησυχείς, και το ποδόσφαιρο χάνει τη σημασία του εκείνη τη στιγμή. Ο τερματοφύλακας έχει οικογένεια, και αρχίζεις να ανησυχείς γι’ αυτόν. Μίλησα με έναν από τους προπονητές  τους (της Wolves), και έμοιαζε να έχει τις αισθήσεις του όταν αποχώρησε πάνω στο φορείο, οπότε αυτό είναι ένα θετικό, όμως είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρουν ακόμα το μέγεθος του τραυματισμού. Οι σκέψεις μου είναι με αυτόν και την οικογένειά του, είμαι σίγουρος ότι θα είναι ΟΚ. Μακάρι να τον ξαναδούμε πολύ σύντομα.»

O Andy Robertson στο Molineux.
O Andy Robertson στο Molineux.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com