Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στους 8 με Mo και Mane!

Στους 8 με Mo και Mane!

Ήταν καλύτερη και πρόκριθηκε! Η Liverpool νίκησε ξανά με 0-2 την RB Leipzig και προκρίθηκε για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα προημιτελικά του Uefa Champions League!

Για τους Reds σκόραραν ξανά οι Mo Salah και Sadio Mane!

Εξαιρετική απόδοση από τον Nat Phillips, πολύ σημαντική η επιστροφή του Fabinho στη φυσική του θέση.

Α’ Ημίχρονο: Με πέντε αλλαγές, σε σχέση με τον Κυριακάτικο αγώνα και τον Fabinho να επιστρέψει στη φυσική του θέση, στον χώρο του κέντρου ξεκίνησαν οι Reds εναντίον της RB Leipzig. Μόλις στο πέμπτο λεπτό έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία οι παίκτες του Klopp, με τον Mane να μην μπορεί να νικήσει από κοντινή απόσταση τον Gulasci, μετά από σκάψιμο του Wijnaldum. Οι Γερμανοί απάντησαν στις ευκαιρίες, με πλασέ εντός περιοχής του Olmo, με τον Alisson να έχει όμως απάντηση, κρατώντας το μηδέν. Οι Reds απάντησαν με την σειρά τους με δύο μεγάλες ευκαιρίες, πρώτα στο 19′ με κεφαλιά του Jota, μετά από εκτέλεση κόρνερ, την οποία απέκρουσε ο Gulasci και στη συνέχεια στο 23′ με τετ α τετ του Salah, με τον keeper των τυπικά φιλοξενούμενων να αποκρούει και στη συνέχεια τον Mane από κοντά να μην μπορεί να ανοίξει το σκορ. Το ψαλιδάκι του Thiago δύο λεπτά αργότερα αποδείχθηκε εύκολο για τον Gulasci, ενώ στο 29′ η Liverpool ειχε καλή στιγμή με την απειλητική σέντρα του Trent Alexander-Arnold, την οποία τελικά απομάκρυνε σε κόρνερ ο Upamecano. Μετά το καλό δεκάλεπτο των Reds, ήταν ξανά β σειρά της Leipzig να πλησιάσει στο γκολ, πρώτα με τον Kampl και έπειτα με τον Forsberg στο 32ο λεπτό. Ο Alisson μπλόκαρε την πρώτη προσπάθεια και η δεύτερη κατέληξε ελάχιστα άουτ. Η Liverpool ήταν αυτή που είχε τις δύο τελευταίες καλές στιγμή του πρώτο μέρους, όταν ο Jota στο 41′ συνέχισε μέχρι το ύψος της περιοχής, για να σουτάρει πάνω στον Gulasci και στος καθυστερήσεις του ημίχρονου, με τον ίδιο παίκτη να χάνει τεράστια ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Β’ Ημίχρονο: Στην επανάληψη, αν εξαιρέσουμε την ευκαιρία του Jota στο 55′ (ο Πορτογάλος ήταν οφσάιντ), χρειάστηκαν 20 λεπτά, για να πραγματοποιηθεί κάποια αξιοσημείωτη στιγμή και αυτή που την είχε ήταν η ομάδα του Nagelsmann στο 65ο λεπτό, με κεφαλιά του Sorloth να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Alisson. Στη συνέχεια το σουτ του Hwang έφυγε αρκετά ψηλά. Το σκορ όμως άνοιξε από την Liverpool στο 71′! Οι Reds επιτέθηκαν όπως εκείνοι γνωρίζουν, ο Mane έδωσε στον Jota, εκείνος κράτησε όσο έπρεπε την μπάλα, για να πασάρει στον Salah, με τον Φαραώ να κινείται ιδανικά και να τελειώνει την φάση με το αριστερό για το 0-1! Αμέσως μετά το γκολ, οι Thiago και Jota παραχώρησαν τις θέσεις τους στον Keita και στον Origi, με τον δεύτερο μάλιστα να δίνει αμέσως ασίστ! Οι Reds άλλαξαν ξανά με όμορφο τρόπο την μπάλα, για να φτάσει εκείνη στον Origi, μέσω των Salah και Keita, με τον Βέλγο να σεντράρει και τον Mane να τελειώνει την φάση με μια επαφή για το 0-2! Στο ματς πέρασε και ο James Milner στο 81′ αντί του Gini Wijnaldum, με τους Reds να χάνουν ακόμη δύο ευκαιρίες, με τον Origi στο 82′ και με τον Salah στο 85′. Οι αλλαγές έκλεισαν της ομάδας μας έκλεισαν στο 89′, με την είσοδο του Τσιμίκα και του Chamberlain αντί των Robertson. Ο Έλληνας αμυντικός δοκίμασε τα πόδοα του με ένα μακρινό σουτ, μόλις πέρασε στον αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson (Τσιμίκας 89′), Fabinho, Thiago (Keita 72′), Wijnaldum (Milner 82′), Salah, Mane (Oxlade-Chamberlain 89′), Jota (Origi 72′)

Έμειναν στον πάγκο: Adrian, H.Davies, R.Williams, B.Davies, N.Williams, Jones, Shaqiri

RB Leipzig: Gulacsi, Mukiele, Upamecano, Klostermann, Adams, Kampl (Sorloth 46′), Sabitzer, Forsberg (Kluivert 60′), Olmo (Haidara 72′), Poulsen (Sorloth 60′), Nkunku

Έμειναν στον πάγκο: Martinez, Orban, Konate, Halstenberg, Henrichs, Samardzic

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Δευτέρας στην έδρα της Wolves.

Το 0-2 έκανε ο Sadio Mane.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com