Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Klopp για τους τραυματισμούς και τα αγωνιστικά προβλήματα της Liverpool

Ο Klopp για τους τραυματισμούς και τα αγωνιστικά προβλήματα της Liverpool

Ο Jürgen Klopp παραμονές του αγώνα με την Chelsea στο Anfield παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Sky Sports, μιλώντας για τους πολλούς τραυματισμούς και τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα τη φετινή σεζόν.

Ας δούμε αναλυτικά τι δήλωσε ο προπονητής των Reds:

“ Πριν ξεκινήσει η σεζόν, γνωρίζαμε ότι είμαστε καλοί. Αυτό δεν σημαίνει πως θα κερδίζαμε σίγουρα τον τίτλο, αλλά αύξανε τις πιθανότητες που έχουμε, για να καταφέρουμε κάτι. ”

“ Παραμένουμε μια καλή ομάδα, όμως συνέβησαν πολλά πράγματα φέτος και αν θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα στην Αγγλία, θα πρέπει να κάνεις μια σχεδόν τέλεια σεζόν. ”

“ Μπορείτε να το δείτε τώρα με την City. Δεν ξεκίνησαν τέλεια, όμως τώρα είναι σε μια κατάσταση, η οποία αγγίζει την τελειότητα. Από άποψη αποτελεσμάτων, είναι σίγουρα στο τέλειο. Από άποψη εμφανίσεων, δεν απέχουν και πολύ. Αυτή τη σεζόν πρέπει να κάνεις, για να γίνεις πρωταθλητής στην Αγγλία. ”

“ Εμείς ξεκινήσαμε την σεζόν πολύ καλά. Για ένα μεγάλο διάστημα ήμασταν στην κορυφή ή κοντά στην κορυφή και σκοράραμε γκολ. Τα προβλήματα που είχαμε ήταν ξεκάθαρο, πως θα μας επηρεάσουν, αν δεν βρίσκαμε λύσεις με τους παίκτες που επέστρεφαν. Αυτό συνέβη. ”

“ Τα περισσότερα προβλήματα που έχουμε, έχουν προκληθεί λόγω των τραυματισμών. Αυτή τη σεζόν έχουμε αντιμετωπίσει εντελώς νέα προβλήματα. Ποτέ στη ζωή μου -και κάνω αυτή τη δουλειά για 20 χρόνια- δεν έπρεπε να αλλάζω κάθε εβδομάδα την αμυντική μου γραμμή. ” Σημείωσε ο Klopp.

“ Είμαι πολύ καλύτερος προπονητής αυτή τη σεζόν από ότι τις προηγούμενες, γιατί συνήθως δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι αυτά τα προβλήματα, όμως τώρα πρέπει να τα σκέφτομαι συνέχεια. ”

“ Υπήρχε μια συγκεκριμένη περίπτωση μια Παρασκευή. Είχαμε κάνει τις δοκιμές στην προπόνηση ολόκληρη την εβδομάδα με μια συγκεκριμένη ενδεκάδα και την τελευταία νύχτα, έπρεπε να την αλλάξουμε τελείως. Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στο ποδόσφαιρο, όμως εμείς το έχουμε κάνει πολλές φορές. ”

“ Ο κόσμος μπορεί να πει, ότι αυτό είναι μια δικαιολογία. Δεν θα μπορούσε να με ένοιαζε λιγότερο, για να είμαι ειλικρινής. Δεν το χρησιμοποιούμε σαν δικαιολογία, όμως αν μου κάνετε την ερώτηση, τότε αυτή είναι η εξήγηση στο γιατί τα πράγματα άλλαξαν. ”

“ Είμαστε όλοι φανατικοί των στατιστικών και είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουν όλα τα μικρά πράγματα, γιατί επηρεάζουν σημαντικά την μεγαλύτερη εικόνα. Πολύ συχνά αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που αμύνεσαι. Είναι κάτι που το δουλεύεις πολύ συχνά, όμως δεν το αλλάζεις γιατί η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική για την άμυνα και έχουμε αλλάξει πάρα πολλές φορές την άμυνα μας, για να έχουμε κάποιου τύπου σταθερότητα. Αυτή είναι η αλήθεια. ” Πρόσθεσε ο Klopp.

“ Μπορούμε ακόμη να αμυνθούμε σε έναν αγώνα, όμως πρέπει να προσαρμοζόμαστε, αλλάζοντας ολόκληρη την ισορροπία της ομάδας. Αυτό ακούγεται σαν κάτι ποδοσφαιρικό, όμως κάποιος που είναι στον χώρο και έχει κάνει την δουλειά, καταλαβαίνει πως είναι αλήθεια. Αυτό αποτελεί μια τεράστια πρόκληση για εμάς. ”

“ Επιπρόσθετα, όταν συνεχώς πρέπει να αντιμετωπίζεις ομάδες κορυφαίας κλάσης, δεν είναι μόνο πως εσύ δεν προλαβαίνεις να προσαρμοστείς, είναι και το ότι οι άλλες ομάδες, δεν χρειάζονται να προσαρμοστούν και απλά παίζουν το καλύτερο τους ποδόσφαιρο. ”

“ Για ένα διάστημα παίρναμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Όμως στη συνέχεια, ξεκινήσαμε να μην παίζουμε τόσο καλά, γιατί έπρεπε να επικεντρωθούμε περισσότερο στο πως θα προστατεύουμε, όταν δεχόμαστε επιθέσεις. ”

“ Αυτό μας κόστισε την επιθετική μας ευχέρεια. Σε αυτό το σημείο, συνειδητοποιήσαμε πως δεν δημιουργούσαμε τόσο πολύ, όμως σκοράραμε γκολ. Έπειτα, δεν δημιουργούσαμε αρκετά, παρά μόνο λίγες ευκαιρίες και δεν σκοράραμε. ”

“ Τότε είναι που τα αποτελέσματα φεύγουν και το τρένο, στο οποίο θέλεις να είσαι, έχει ήδη φύγει, είναι ήδη μακριά. ”

“ Τώρα παίζουμε ξανά καλό ποδόσφαιρο. Δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράρουμε. Οπότε, έχουμε πάνω κάτω όλα τα προβλήματα που μπορείς να έχεις κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής σεζόν. ”

“ Δεν είμαι θυμωμένος ή κάτι τέτοιο. Είμαι 53 και έχω βιώσει πολλές διαφορετικές ποδοσφαιρικές στιγμές στη ζωή μου. Υπέροχες στιγμές και λιγότερο καλές στιγμές. Έχουμε απλά ένα ποδοσφαιρικό πρόβλημα. ”

“ Το να αντιμετωπίζεις τις απογοητεύσεις, τις αποτυχίες, αυτό σε κάνει να μαθαίνεις από αυτές τις καταστάσεις. Είναι απίστευτο, όμως αυτό θα κάνουμε. ”

“ Σε βοηθάει στη ζωή. ”

“ Είναι απίστευτο το πόσο ενωμένος είναι αυτός ο σύλλογος. Δεν είμαστε θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον και δεν δείχνουμε με το δάχτυλο ο ένας τον άλλον, λέγοντας πως εσύ ευθύνεσαι για αυτό ή για το άλλο. Αυτό δεν συμβαίνει. Είμαστε πραγματικά ένα σύνολο. ”

Πολλοί και συνεχόμενοι τραυματισμοί για την φετινή Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com