Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ώρα για ανασύνταξη στη Liverpool

Ώρα για ανασύνταξη στη Liverpool

Γράφει ο Νίκος Κοτούπας, φίλος της Ομάδας, του site & της  σελίδας μας στο facebook.

Σε μία ομολογουμένως δύσκολη  χρονιά εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας που μαστίζει όλο τον πλανήτη, το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Ένα από τα θύματα αυτής της περίεργης σεζόν είναι η μέχρι πρότινος πρωταθλήτρια κόσμου Liverpool. Οι Reds μετά τα συνεχόμενα ατυχή τους αποτελέσματα έχουν αποχαιρετήσει τις οποιεσδήποτε ελπίδες τους για διατήρηση των σκήπτρων εντός του Νησιού και παραδόθηκαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στην ανωτερότητα της Manchester City.

Η ομάδα του Jurgen Klopp δεν ήταν τόσο κακή όσο στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια της όμως  λίγο τα λάθη του Alisson και ακόμα περισσότερο η εξαιρετική κατάσταση της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα οδήγησαν τον δείκτη του σκορ στο βαρύ 1-4. Το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των πρωταθλητών Αγγλίας, με εξαίρεση τα δύο παιχνίδια στο Λονδίνο, είναι δεδομένο καθώς οι Reds καταρρίπτουν το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω από το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό  πως για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1963 η Liverpool  υπέστη την 3η διαδοχική ήττα της στο Anfield, ενώ ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν είχε σκοράρει στο γήπεδο της για παραπάνω από 400 αγωνιστικά λεπτά.

Οι τραυματισμοί σίγουρα έχουν στοιχίσει, και θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πολύ καλή δικαιολογία σε όποιον αναζητά τις λύσεις στα προβλήματα της φετινής Liverpool. O Γερμανός έχει χάσει όλους τους κεντρικούς αμυντικούς του με μακροχρόνιους τραυματισμούς και αναζητώντας κυρίως λύσεις εκ των έσω, έχει αφήσει απροστάτευτο τον χώρο της μεσαίας γραμμής αφού Fabinho και Henderson έχουν οπισθοχωρήσει με σκοπό να καλύψουν τα κενά. Με τις μεταγραφές της τελευταίας στιγμής οι πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να βρουν αντίδοτο στις πληγές τους και να καλύψουν εν μέρει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Οι τραυματισμοί όμως δεν έχουν «χτυπήσει» την Liverpool μόνο στην άμυνα, αλλά και μεσοεπιθετικά  καθώς έχουν χάσει σημαντικά γρανάζια που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας αλλά και στο σκοράρισμα. Σαφώς σημαντικότερη απουσία όλων  είναι αυτή του Diogo Jota, όμως και στο πρόσωπο του Naby Keita ο 53χρονος τεχνικός θα μπορούσε να βρει λύσεις κατά την διάρκεια της  σεζόν.

Σε μια σεζόν που εξελίσσεται σε εφιάλτη με τον ερχομό του νέου έτους η Liverpool καλείται να σώσει τα προσχήματα εντός του Νησιού με τη διατήρηση μιας εκ των τεσσάρων θέσεων που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου, και γλιτώνοντας την ομάδα από το κάζο μιας ισχυρής οικονομικής σφαλιάρας, στις ήδη «σφιχτές» τσέπες των ιδιοκτητών της.

Μέσα σε όλα αυτά η Liverpool έχει μπροστά της τα δύο παιχνίδια με την Λειψία στα οποία καλείται να δείξει τον πραγματικό της εαυτό και να φθάσει στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μια διοργάνωση η οποία μπορεί να αποδειχθεί βάλσαμο για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης και να αποτελέσει τον βασικό στόχο ώστε να κυνηγήσει και φέτος η ομάδα έναν τίτλο και δη τον σημαντικότερο στο κορυφαίο επίπεδο.

Με την τωρινή της εικόνα κανείς δεν είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο, όμως άπαντες γνωρίζουμε που μπορεί να φτάσει  η ομάδα του Jurgen Klopp όταν είναι σε καλή κατάσταση και πως καμία ομάδα δεν μπορεί να την τρομάξει. Επομένως σε μια χρονιά η οποία μοιάζει χαμένη ο Γερμανός προπονητής και οι ποδοσφαιριστές τους οφείλουν να αποδείξουν πως η ομάδα παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο και πως το «φάντασμα» του Anfield είναι μια κακή παρένθεση που γρήγορα θα ξεχαστεί.

Ώρα για ανασύνταξη στη Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com