Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Mourinho: «Η Liverpool γνωρίζει ότι μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα»

Mourinho: «Η Liverpool γνωρίζει ότι μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα»

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα είχε να πει ο προπονητής της Tottenham, Jose Mourinho στην συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τους πρωταθλητές Αγγλίας το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Πορτογάλος ρωτήθηκε αν η Liverpool μπορεί να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο:

“ Όταν κερδίσεις μια φορά τον τίτλο, τότε γνωρίζεις ότι έχεις την ομάδα για να τον κερδίσεις και δεύτερη φορά. ”

“ Αν δεν τον έχεις κερδίσεις ποτέ, τότε θα έχεις το ερωτηματικό αν έχεις ό,τι χρειάζεται για να τον κερδίσεις, αν είσαι αρκετά καλός για να το κάνεις και τι πρέπει να βελτιώσεις. ”

“ Όταν τον έχεις κερδίσεις, γνωρίζεις πως είσαι η καλύτερη ομάδα και η Liverpool δεν τον κέρδισε απλά, αλλά τον κέρδισε τόσο άνετα. ”

“ Οπότε γνωρίζουν τι ομάδα έχουν και τι παίκτες έχουν. Γνωρίζουν ότι μπορούν να το κάνουν ξανά. ”

“ Περίμενε κανείς να έχει η Liverpool μια ίδια πορεία με την περσινή, όπου κέρδιζε, κέρδιζε και κέρδιζε ασταμάτητα. ”

“ Εγώ δεν το περίμενα, γιατί αυτά που έκαναν ήταν πολύ δύσκολα. Το να κερδίσεις τον τίτλο για δεύτερη φορά είναι εξίσου δύσκολο ή και περισσότερο δύσκολο. ” Είπε ο Mourinho.

“ Νομίζω όμως πως πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν ξανά τον τίτλο και αυτό είναι που θέλουν να κάνουν. ”

Για το ντεφορμάρισμα των Reds:

“ Παραδοσιακά, κάθε ομάδα της πρώτης εξάδας βιώνει αυτήν την κατάσταση. ”

“ Καμία ομάδα δεν ξεκινάει με νίκες και έχει μόνο νίκες μετά από κάποιους μήνες και 19 ματς. Όλοι περνούν από δύσκολες περιόδους. Κάποιοι νωρίς, άλλοι αργότερα και κάποιοι στην μέση. ”

“ Κάποια αποτελέσματα τα θεωρώ απολύτως φυσιολογικά. ”

“ Η Liverpool διανύει μια περίοδο, κατά την οποία τα αποτελέσματα δεν έρχονται όπως τα θέλουν. Ο προπονητής όμως είναι ο ίδιος, οι παίκτες είναι οι ίδιοι και το ρόστερ είναι το ίδιο. ”

Για τους τραυματισμούς της Liverpool και την πολύ σημαντική απουσία του van Dijk:

“ Λοιπόν, εμείς παίξαμε μισή σεζόν χωρίς επιθετικούς. Υπήρξε περίοδος, κατά την οποία ο Lucas έπαιζε κάθε λεπτό σε κάθε αγώνα. Ήταν striker, εξτρέμ, striker, εξτρέμ. ”

“ Χάσαμε τον Kane, χάσαμε τον Son, χάσαμε τον Bergwin, χάσαμε τον Lamela, τους χάσαμε όλους. Πως να τα καταφέρουμε; Δεν κάνουμε θαύματα. ”

“ Δεν μπορείς να κάνεις θαύματα. Πρέπει να συμβιβαστείς με αυτά που έχεις και στην περίπτωση της Liverpool, δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τον van Dijk. ”

“ Υπάρχουν μερικοί παίκτες που δεν μπορείς να τους αντικαταστήσεις. Όπως όταν ήταν τραυματίας ο Harry Kane. Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τον Harry Kane. ”

“ Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις τον van Dijk. Μπορείς να το κάνεις μόνο με τον van Dijk, όταν επιστρέψει ο van Dijk. ”

“ Έχουν καλούς παίκτες με εμπειρία. Ο Fabinho μπορεί να παίξει παντού. Έχουν επίσης τον Matip να επιστρέφει, ο οποίος έχει εμπειρία. ”

“ Ο Jordan Henderson είναι άλλος ένας παίκτης, ο οποίος με την εμπειρία του και με το ποδόσφαιρο που ξέρει, μπορεί να παίξει παντού. ” Πρόσθεσε ο Mourinho.

“ Έχουν επίσης και μερικούς νέους παίκτες που τα έχουν πάει ΟΚ, όπως για παράδειγμα ο Williams κόντρα σε εμάς στο Anfield, όταν έπαιξε πολύ καλά.”

“ Αυτά συμβαίνουν μερικές φορές στις ομάδες. Είναι απίθανο να αντικαταστήσεις μερικούς παίκτες και θα πρέπει να τους περιμένεις να γυρίσουν. Αυτό συμβαίνει με τον van Dijk. ”

Jürgen Klopp και Jose Mourinho στον αγώνα του Δεκεμβρίου.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com