Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 26/1/1973 Γεννιέται ο Brendan Rodgers (vid)

Σαν σήμερα: 26/1/1973 Γεννιέται ο Brendan Rodgers (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Carnlough του Country Antrim στην Β. Ιρλανδία, ο πρώην manager της Liverpool και δηλωμένος οπαδός των Reds, Brendan Rodgers.

Θα ξεκινήσει το ποδοσφαρικό του «ταξίδι» ως ποδοσφαιριστής και από την θέση του αμυντικού στην Ballymena United, αρχικά από τις Ακαδημίες της το 1984, για να «ανέβει» στην επαγγελματική ομάδα το 1987. Από εκεί θα μετακινηθεί στην Reading το 1990 και θα ακολουθήσουν οι Newport (Isle of Wight) το 1993, Witney Town το 1994 και Newbury Town το 1995, όπου και θα αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση, καθώς ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να έχει ανοδική πορεία στο άθλημα ως ποδοσφαιριστής.

Από ποδοσφαιρική οικογένεια ο Β. Ιραλνδός, δεν θα μπορούσε να εγκαταλείψει τον χώρο κι έτσι ακολούθησε το επάγγελμα το manager, ξεκινώντας ως assistant manager στην Reading το 1994, λίγο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Φιλομαθής και φιλόδοξος ως άνθρωπος, μετακινήθηκε όπου του δινόταν η ευκαιρία να μάθει και να εργασθεί σκληρά. Ακολούθησαν οι σταθμοί στην Chelsea U18 τον Σεπτέμβριο του 2004, για να προβιβασθεί στην Chelsea Reserves το καλοκαίρι του 2006.

Θέλοντας να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στους πάγκους, μεταπήδησε στην Watford το Νοέμβριο του 2008, για να επιστρέψει ως 1ος manager στην Reading το καλοκαίρι του 2009. Το επόμενο καλοκαίρι (2010) θα μετακινηθεί στην Ουαλία για λογαριασμό της Swansea City, όπου και θα παραμείνει για 2 χρονιές, δείχνοντας πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του έργου του.

Τον Ιούνιο του 2012 και μετά από συναντήσεις με την Διοίκηση των Κόκκινων, θα αναλάβει ως manager της Liverpool, στον πάγκο της οποίας θα παραμείνει για 3,5 χρόνια περίπου. Αξιομνημόνευτη ήταν η χρονιά 2013/14 όπου οι Reds «άγγιξαν» την κατάκτηση του Πρωταθλήματος αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Το παιχνίδι όμως των Κόκκινων ήταν εντυπωσιακό επί των ημερών του και τα αποτελέσματα συχνά είχαν πάρα πολλά γκολ. Οι λανθασμένοι χειρισμοί στο μετεγγραφικό κομμάτι από πλευράς Διοίκησης και του ίδιου το καλοκαίρι του 2014, δεν έφεραν την ανάλογη συνέχεια και τον Οκτώβριο του 2015, απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Reds.

Σε αυτά τα 3,5 χρόνια πάντως, κατεύθυνε τους Κόκκινους σε 166 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 85 νίκες.

Απολαύστε στο παρακάτω video, γκολ από της ομάδας μας επί των ημερών του Brendan Rodgers:

Σαν σήμερα: 26/1/1973 Γεννιέται ο Brendan Rodgers
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com