Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 22/1/1971 Γεννιέται ο Stan Collymore (vid)

Σαν σήμερα: 22/1/1971 Γεννιέται ο Stan Collymore (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Stone του Staffordshire στην Αγγλία, ο διεθνής ‘Αγγλος πρώην striker της Liverpool, Stanley Victor Collymore.

Ο Stan Collymore θα ξεκινήσει το ποδοσφαιρικό του ταξίδι από την Wapsall το 1987, για να μετακινηθεί ένα χρόνο αργότερα στην Wolves. Από τους «Λύκους» θα μετεγγραφεί στο 1989 στην Stafford Rangers και το 1990 θα μετακινηθεί στο Λονδίνο για λογαριασμό της Crystal Palace.

Το 1992 θα μετεγγραφεί στην Southend Utd στην οποία θα παραμείνει για μία χρονιά, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και σημειώνοντας γκολ, με τα οποία την κράτησε στην κατηγορία μόνος του! Το 1993 θα μετακινηθεί εκ νέου με προορισμό το Nottingham και για λογαριασμό της Forest, πραγματοποιώντας εμφανίσεις τέτοιες που θα τραβήξουν την προσοχή του manager των Reds Roy Evans.

Έτσι οι Κόκκινοι θα καταθέσουν στην Forest προσφορά 8,5 εκ. λιρών για την απόκτηση του Stan Collymore τον Ιούλιο του 1995, σπάζοντας το ρεκόρ μετεγγραφής επιθετικού, που είχε η Manchester Utd με την απόκτηση του Andy Cole, λίγο καιρό νωρίτερα μέσα στην χρονιά.

Στους Reds ο Stan Collymore θα ξεκινήσει δίδυμο αρχικά με τον Ian Rush (στην τελευταία χρονιά του Ουαλού στο Anfield), αλλά γρήγορα θα πλαισιωθεί από τον «God» Robbie Fowler, συνθέτοντας ένα «φονικό» δίδυμο. Μνημειώδης είναι η συμμετοχή του Stan στο παιχνίδι με την Newcastle Utd όπου σημείωσε το νικητήριο γκολ των Reds στις καθυστερήσεις, παιχνίδι το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο των 90s από την Premier League σε σχετική ψηφοφορία το 2003.

Η χρονιά με τους Κόκκινους έκλεισε χωρίς κάποιο τρόπαιο (τερμάτισαν 3οι στο πρωτάθλημα και έχασαν στον τελικό του FA Cup από την Manchester Utd), αλλά οι εμφανίσεις του Stan Collymore έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον και αύξησαν τις προσδοκίες για την επόμενη χρονιά.

Η επόμενη χρονιά με τους Reds ξεκίνησε εξαιρετικά και το δίδυμο Fowler/Collymore «πυροβολούσε» ασταμάτητα, με την νεανική Αρμάδα του Roy Evans να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος μέχρι και τις γιορτές. Οι μέτριες όμως εμφανίσεις στην αρχή του 1997 και τα άσχημα αποτελέσματα, οδήγησαν την ομάδα στην 4η θέση της βαθμολογίας στο τέλος της χρονιάς, με τον Stan Collymore να γίνεται στόχος των ΜΜΕ και των συμπαικτών του για έλλειψη επαγγελματικής συμπεριφοράς.

Με τον Roy Evans να δυσαρεστείται από την όλη κατάσταση και σε συνδυασμό με την εμφάνιση του Michael Owen στην αρχική 11άδα των Reds, οι εμφανίσεις του Stan περιορίστηκαν και οι σκέψεις του για αποχώρηση από τους Κόκκινους έγιναν πραγματικότητα με το τέλος της χρονιάς. Συνολικά θα φορέσει την famous Red shirt 81 φορές και θα σημειώσει 35 γκολ.

Έτσι τον Μάιο του 1997 θα μετακινηθεί στο Birmingham για λογαριασμό της Aston Villa, ομάδα που υποστήριζε από μικρός κατά δήλωσή του, με την μετεγγραφή του να φθάνει τα 7 εκ. λίρες.

Στην Aston Villa θα παραμείνει για 3 χρονιές, διάστημα κατά το οποίο δόθηκε δανεικός στην Fulham για λίγο, για να ακολουθήσουν οι μετεγγραφικοί του προορισμοί Leicetser City, Bradford City, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2001 όντας παίκτης της Real Oviedo.

Μετά την απόσυρσή του ασχολήθηκε ως σχολιαστής στον χώρο των ΜΜΕ, ενώ το 2005 πήρε μέρος στην ταινία Βασικό Ένστικτο 2, στο πλάι της Sharon Stone, ερμηνεύοντας τον ρόλο του Kevin Franks.

Απολαύστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στον Stan Collymore στην εποχή του με την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 22/1/1971 Γεννιέται ο Stan Collymore
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com