Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > O Lewandowski για τον «πατέρα και κακό δάσκαλο» Jurgen Klopp

O Lewandowski για τον «πατέρα και κακό δάσκαλο» Jurgen Klopp

Ένα αρκετά συναισθηματικό γράμμα-αναδρομή στην ποδοσφαιρική διαδρομή του Robert Lewandowski δημοσιεύτηκε με την υπογραφή του στο The Players’ Tribune.

Σε αυτό το γράμμα, ουσιαστικά διαβάζουμε την εξιστόρηση του ίδιου του σούπερ σταρ της Bayern για την παιδική του ηλικία, τις συνθήκες και τις αποτυχίες μέσα από τις οποίες έγινε ο επιθετικός πού όλοι θαυμάζουμε σήμερα.

Προς το τέλος του συγκεκριμένου γράμματος, βλέπουμε τη λεπτομερή παρουσίαση της σχέσης του Lewa με τον Jurgen Klopp στη Borussia Dortmund, στην οποία ο παίκτης αναφέρει αναλυτικά πώς ο πρώην προπονητής του συνέβαλε στη βελτίωσή του.

Πάμε να δούμε την αφήγηση του Robert Lewandowski:

«Μπορούσα να μιλήσω για τα πάντα στον Jurgen.»

«Μπορούσα να τον εμπιστευτώ. Είναι ένας οικογενειακός άνθρωπος, και έχει πολύ μεγάλη ενσυναίσθηση για το τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή.»

«Ο Jurgen δεν ήταν μόνο πατρική φιγούρα για μένα. Σαν προπονητής, ήταν σαν τον ‘κακό’ δάσκαλο. Και αυτό το λέω με την καλύτερη έννοια του κόσμου.»

«Να το εξηγήσω. Θυμήσου τα σχολικά σου χρόνια. Ποιον δάσκαλο θυμάσαι περισσότερο;»

«Όχι αυτόν πού σου έκανε τη ζωή εύκολη και δεν περίμενε τίποτα από σένα.»

«Όχι, όχι, όχι. Θυμάσαι τον κακό δάσκαλο, αυτόν πού ήταν αυστηρός μαζί σου. Αυτόν πού σε πίεζε και έκανε τα πάντα για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό σου.»

«Αυτός είναι ο δάσκαλος πού σε έκανε καλύτερο, σωστά; Και ο Jurgen ήταν έτσι.»

«Δε θα ήταν ικανοποιημένος αν σε άφηνε να είσαι μαθητής του Β. Ο Jurgen ήθελε μαθητές του Α+. Δεν το ήθελε για εκείνον. Το ήθελε για σένα.»

Μετά o Lewandowski αναφέρθηκε με πιο τεχνικούς και ποδοσφαιρικούς όρους στη βοήθεια πού του παρείχε ο Klopp ως προπονητής του:

«Με δίδαξε τόσα πολλά. Όταν έφτασα στη Dortmund, ήθελα να τα κάνω όλα γρήγορα: Δυνατή πάσα με ένα μόνο άγγιγμα. Ο Jurgen μού έδειξε (πώς) να ηρεμήσω – να κάνω δύο αγγίγματα αν χρειαστεί.»

«Αυτό ήταν εντελώς εναντίον στη φύση μου, όμως σύντομα σκόραρα περισσότερα γκολ.»

«Όταν άρχισα να παίζω πιο αργά, με προκάλεσε να ανεβάσω ξανά ταχύτητα. Ένα άγγιγμα και γκολ. Με επιβράδυνε για να με επιταχύνει. Ακούγεται απλό, αλλά ήταν ιδιοφυές, πραγματικά.»

«Ο Jurgen δεν ξέχασε ποτέ ότι είμαστε πρώτα άνθρωποι και μετά ποδοσφαιριστές.»

Jurgen Klopp και Robert Lewandowski στο φιλικό Bayern-Liverpool το καλοκαίρι του 2017.
Jurgen Klopp και Robert Lewandowski στο φιλικό Bayern-Liverpool το καλοκαίρι του 2017.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το γράμμα πού δημοσιεύτηκε με την υπογραφή του Robert Lewandowski στο παρακάτω link:

https://www.theplayerstribune.com/posts/robert-lewandowski-bayern-munich-soccer?fbclid=IwAR0aIPuw8c_u4_U5X3q1glpWOE_loxBCUTD3SDmA9Tc42fm-SrYPZE_xwDQ

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com