Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Oh Captain, my Captain…

Oh Captain, my Captain…

Γράφει ο Γιάννης Καλογιάννης (Johnny Be Good στο facebook), φίλος του site μας και μέλος στο group μας στο facebook

«Ο Στίβεν Τζέραρντ έρχεται τον Ιούλιο…», ανακοίνωνε την 07-01-2015 ο προπονητής των L.A. Galaxy, έξι μήνες προτού ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του αρχηγού με την αγαπημένη του Λίβερπουλ. Ήταν τότε που η σκέψη όλων θόλωσε και μόνο κάποιες λίγες ελπίδες απέμεναν για ορισμένους ρομαντικούς οπαδούς, μήπως γίνει ένα θαύμα και όλο αυτό τελικά ήταν απλά ένα ψέμα.  Ήταν τότε που το μελάνι στο  Άνφιλντ στέγνωσε, σαν ένα παραμύθι που δεν ήθελε να γραφτεί το τέλος του.

Είναι στιγμές στο ποδόσφαιρο που θες να γυρίσει ο χρόνος πίσω, να παίξεις τα τελευταία λεπτά ενός τελικού, μία φάση από την αρχή, έναν αγώνα ξανά, για να έχεις άλλη μία ευκαιρία να γράψεις την ιστορία από την αρχή. Υπάρχουν όμως και κάποιες στιγμές που αυτό αφορά το αντίο ενός παίκτη. Ένας τέτοιο τέλος θα έπρεπε να γραφτεί ξανά για τον δικό μας Στίβεν Τζέραρντ, τον Στίβεν Τζέραρντ όλων. Γιατί αν ρωτήσεις έναν αντίπαλο οπαδό να σου πει το πρώτο όνομα που του έρχεται στο μυαλό λέγοντάς του τη λέξη Λίβερπουλ, η πλειοψηφία θα σου απαντήσει Στίβεν. Γιατί ο Τζέραρντ κατάφερε να καθιερωθεί και στη συνείδηση των υπολοίπων οπαδών, όχι μόνο ως παίκτης της Λίβερπουλ, αλλά και σαν αρχηγός των λιονταριών. Άλλωστε ήταν όλα εκείνα που εξέπεμπε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ως  ηγέτης, ως συμπαίκτης, ως εμψυχωτής, ως η ψυχή της ομάδας, που δεδομένα εξέφραζε τους πάντες. Φίλους και εχθρούς.

Από το 1998 που ο αείμνηστος Ζεράρ Ουγιέ τον εμπιστεύτηκε μέχρι το 2015 που έφυγε, ο Στίβεν αγωνίστηκε, σε όλες τις διοργανώσεις, με την μεγάλη του αγάπη φυσικά, σε 710 παιχνίδια, σημειώνοντας 186 γκολ και σερβίροντας 144 ασίστ. Κατέκτησε συνολικά 11 τίτλους σε Αγγλία και Ευρώπη, αλλά ποτέ το πολυπόθητο πρωτάθλημα Αγγλίας. Και αν μιλάς για τον Στίβεν τότε το μυαλό σου πάει σε δύο γεγονότα, που μας σημάδεψαν για πάντα ως οπαδούς της Λίβερπουλ. Πρώτα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25-05-2005, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν κόντρα στη Μίλαν, βγαίνοντας από τα αποδυτήρια του ημιχρόνου με το 3-0 εις βάρος μας, έμελλε ο ίδιος να υπογράψει ίσως την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μέσα σε μόλις έξι λεπτά και το 3-0 να το μετατρέψει σε 3-3. Η συνέχεια στα πέναλτι γνωστή. Η Λίβερπουλ πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το δεύτερο γεγονός είναι ένα απόγευμα στις 27-04-2014, σε έναν αγώνα πρωταθλήματος με την Τσέλσι στο Άνφιλντ, εκεί όπου οι κόκκινοι τα έπαιζαν όλα για όλα, στο δρόμο προς την κατάκτηση, μετά από πολλά χρόνια, του 19ου πρωταθλήματός τους. Όμως μερικές φορές λένε ακόμα και οι καλύτεροι κάνουν λάθη. Μία τραγική ειρωνεία λοιπόν ήταν γραφτό να παιχτεί μπροστά στα μάτια όλων μας. Ο καλύτερος πασαδόρος της λίγκας, στο 48ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, θα κάνει μία κίνηση που έμελλε να τον στοιχειώνει για πάντα. Θα χάσει το κοντρόλ της μπάλας και την ισορροπία του και ο επερχόμενος Ντεμπά Μπα θα κάνει μία κούρσα ανενόχλητος, για να σκοράρει και να γράψει το 0-1 για την ομάδα του. Ένα γλίστρημα που πόνεσε πολύ. Ένα γλίστρημα που ήταν σαν να το κάναμε όλοι μαζί. Μετά από χρόνια όμως, αν με ρωτούσατε ποιος παίκτης θα ήθελα να κάνει αυτό το λάθος τότε, θα επέλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη τον Τζέραρντ και ο λόγος είναι πολύ απλός. Μόνο αυτόν θα μπορούσαν οι οπαδοί της ομάδας να τον συγχωρέσουν, γιατί όλοι ξέρουν ότι η φάση αυτή θα τον στοιχειώνει όλη του τη ζωή, περισσότερο από όλους μας, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν, που έφυγε ξαφνικά για να τελειώσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, ενώ έζησε όλη του την ποδοσφαιρική «ζωή» στο Άνφιλντ, βλέποντας τον τώρα σε μία άλλη ομάδα να κάνει τα πρώτα του προπονητικά βήματα, σκέφτεσαι συνειρμικά και λες ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα του πεις: «Hey captain, γύρνα πίσω και επιτέλους ας τελειώσουμε τη δουλειά που άφησες στη μέση…».

Oh Captain, my Captain…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com