Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 22/12/1973 Εύκολο απόγευμα με Manchester Utd (vid)

Σαν σήμερα: 22/12/1973 Εύκολο απόγευμα με Manchester Utd (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly θα κερδίσουν άνετα την Manchester Utd στο Anfield σε παιχνίδι πρωταθλήματος, με τους φιλοξενούμενους να μάχονται για την σωτηρία τους.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ταξίδεψαν στο Merseyside με όλα τα στατιστικά τους να είναι τραγικά στον πρώτο γύρο και χωρίς το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών τους, που έβλεπαν την ομάδα τους να παλεύει για να μείνει στην κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό της τραγικής κατάστασης τους ότι, σε 8 εκτός έδρας παιχνίδια στον 1ο γύρο είχαν 2 ισοπαλίες και 6 ήττες, με τον τερματοφύλακα τους Alex Stepney, τον αμυντικό τους Sammy McIlroy και τον επιθετικό τους George Best να είναι οι πρώτοι σκόρερ (!) της ομάδας τους με 2 γκολ έκαστος!!!

Οι Κόκκινοι μπήκαν στο παιχνίδι με άνεση και προηγήθηκαν στο 22′ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Kevin Keegan, για να ολοκληρώσουν το δράμα των Κόκκινων Διαβόλων στο 65′ με γκολ του Steve Heighway.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους Reds στην 2η θέση να συνεχίσουν το κυνήγι της πρωτοπόρου Leeds Utd και τους «αιώνιους» αντίπαλους στην 19η θέση της βαθμολογίας (επί συνόλου 22 ομάδων στην Division 1) και πλέον στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι στο Anfield παρ’ όλο που ήταν παραμονές Χριστουγέννων και ο κόσμος τιμούσε τα γήπεδα τις μέρες αυτές, δεν γέμισε καιτα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν μόλις 40.420. Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Ουαλός I. P. Jones.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τα γκολ των Reds επί των Red Devils:

Σαν σήμερα: 22/12/1973 Εύκολο απόγευμα με Manchester Utd
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com