Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 16/12/1989 Θριαμβευτική νίκη επί Chelsea στο Λονδίνο (vid)

Σαν σήμερα: 16/12/1989 Θριαμβευτική νίκη επί Chelsea στο Λονδίνο (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Kenny Dalglish θα περάσουν θριαμβευτικά από το Stamford Bridge, κερδίζοντας την Chelsea για το πρωτάθλημα και θα συνεχίσουν ακάθεκτοι προς τον 18ο τους τίτλο.

Οι Κόκκινοι μπήκαν με «σπασμένα φρένα» και μόλις στο 5′ της συνάντησης, προηγήθηκαν με 0-2! Αρχικά ο Peter Beardsley από ασίστ του Barry Venison στο 3′ θα σημειώσει το 0-1, για να διπλασιάσει τα τέρματα των Reds δύο λεπτά αργότερα ο Ian Rush από ασίστ του Ronnie Whelan.

Οι Μπλε θα αντιδράσουν και θα μειώσουν στο 10′ με τον Gordon Durie, για να διευρύνει και πάλι την διαφορά των δύο ομάδων στα δύο γκολ ο Ray Houghton από ασίστ του Ian Rush στο 23′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το πάρτυ των Κόκκινων στο Λονδίνο συνεχίσθηκε, με τον Steve McMahon από ασίστ του Peter Beardsley στο 51′ να σημειώνει το 1-4 και τον Ian Rush να ολοκληρώνει τον θρίαμβο των Reds, σημειώνοντας το 1-5 από ασίστ του Gary Ablett στο 79′.

Οι Blues θα σώσουν κάπως τα προσχήματα με τον να μειώσουν στο τέλος της συνάντησης με τον Kerry Dixon σε 2-5 (89′). Στα του παιχνιδιού, έκπληξη για πολλούς αποτέλεσε η απώλεια πέναλτι από τον σπεσιαλίστα του είδους Jan Molby, του οποίου την εκτέλεση απέκρουσε ο Dave Beasant, στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνδιού. Αυτό ήταν 1 από τα συνολικά 3 πέναλτι στα οποία δεν ευστόχησε ο Jan Molby, σε 45 εκτελέσεις με την famous Red shirt.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Κόκκινοι είχαν πάρα πολλούς τραυματισμούς εκείνη την χρονιά και παρ’ όλο αυτά, το τέλος του παιχνιδιού τους βρήκε στην 2η θέση της βαθμολογίας, 2 βαθμούς λιγότερους από την Arsenal. Υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος της χρονιάς, οι Reds ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν τον τίτλο.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν 31.005 θεατές και διαιτητής ήταν ο George Courtney, στην 16η του χρονιά που διαιτήτευε σε υψηλό επίπεδο.

Στιγμιότυπα και τα γκολ, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video:

Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το παιχνίδι:

Σαν σήμερα: 16/12/1989 Θριαμβευτική νίκη επί Chelsea στο Λονδίνο
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com