Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 8/12/1951 Γεννιέται ο Terry McDermott (vid)

Σαν σήμερα: 8/12/1951 Γεννιέται ο Terry McDermott (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Kirkby του Liverpool, ο διεθνής με την Εθνική Αγγλίας, πρώην μέσος της Liverpool, Terence McDermott.

Ο Terry McDermott θα ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του περιπέτεια από την Bury το 1969 και με τις εμφανίσεις του τράβηξε την προσοχή του Joe Harvey manager της Newcastle Utd, ο οποίος τον ένταξε στο δυναμικό των Magpies το 1973.

Στις «Καρακάξες» θα μείνει μόλις μία χρονιά και μάλιστα στο τέλος της 1973/74 season θα τεθεί αντίπαλος των Reds στον τελικό του F.A. Cup. Τον Νοέμβριο του 1974 ο Bob Paisley θα τον εντάξει στους Κόκκινους και τον ίδιο κιόλας μήνα θα κάνει την 1η του εμφάνιση με τα Κόκκινα σε Mesreyside derby στο Goodison Park.

Ενώ την πρώτη του χρονιά θα καταγράψει κι άλλες εμφανίσεις με τα Κόκκινα, θα ακολουθήσουν οι δύο επόμενες χρονιές με ελάχιστες εμφανίσεις, γεγονός που τον έβαλε στην διαδικασία για να φύγει από τους Reds.

Όλα όμως άλλαξαν την χρονιά 1976/77 όπου το χαρακτηριστικότερο μουστάκι της Liverpool στα 70s, έγινε βασικό και αναπόσπαστο μέλος των ομάδων, που σάρωναν τα τρόπαια σε Αγγλία και Ευρώπη.

Με τους Κόκκινους θα κατακτήσει 3 Κύπελλα Ευρώπης, 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 League Cup, 1 UEFA Super Cup και 2 FA Charity Shields, φορώντας την famous Red shirt σε 329 αγώνες & σκοράροντας 81 φορές.

To 1980 ψηφίστηκε ως ο Παίκτης της Χρονιάς, τόσο από την Ένωση Ποδοσφαιριστών όσο και από τους δημοσιογράφους στο Νησί, κάτι που τον έκανε τον πρώτο που πετυχαίνει αυτή τη διάκριση.

Μετά από 8 επιτυχημένα χρόνια στους Reds, θα επιστρέψει στη Newcastle Utd, τον Σεπτέμβριο του 1982. Θα ακολουθήσουν η Cork City και το ΑΠΟΕΛ, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1987.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα υπέροχο αφιέρωμα στα κατορθώματα του Terry McDermott, τον οποίο έχει τιμήσει η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Liverpool, το φθινόπωρο του 2016.

Βράβευση Terry McDermott από την Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Liverpool (5.11.2016)

Σαν σήμερα: 8/12/1951 Γεννιέται ο Terry McDermott
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com