Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το ασυνήθιστο ποδοσφαιρικό ταξίδι του Caoimhin Kelleher!

Το ασυνήθιστο ποδοσφαιρικό ταξίδι του Caoimhin Kelleher!

Ο τελευταίος νέος παίκτης της Liverpool που δημιούργησε επικεφαλίδες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ο γκολκίπερ Caoimhin Kelleher.

O Ιρλανδός κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, όχι μόνο στον αγώνα του Champions League με τον Ajax, αλλά και στο ντεμπούτο του στην Premier League, στο Anfield με αντίπαλο την Wolves.

Έχοντας ως τώρα μόλις τέσσερις εμφανίσεις σε αγώνες Κυπέλλου με την φανέλα των Κόκκινων, θα περίμενε κανείς ειδικά στον αγώνα με τον Ajax να παρουσιαστεί με λιγότερη αυτοπεποίθηση από αυτή που επέδειξε.

Αλλά ο Ιρλανδός ήταν αρκετά ήρεμος, επιδεικνύοντας μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του, κάνοντας μερικές μάλιστα σημαντικές αποκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στα τελευταία λεπτά, από την σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά του Huntelaar.

Στον αγώνα με την Wolves συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, σταθερός και ήρεμος στην εστία του, εμπνέοντας σιγουριά στην άμυνα του, η οποία δεν δίσταζε να γυρίσει την μπάλα σε αυτόν, όταν έβλεπαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από την πίεση των επιθετικών της Wolves.

Και το τελευταίο, η άνεση δηλαδή που δείχνει να έχει με την μπάλα στα πόδια του, εξηγείται από το γεγονός ότι ο Kelleher μέχρι τα 14 του έπαιζε στην Ιρλανδία ως επιθετικός.

Μιλώντας στους Irish Times, ο πρώην προπονητής του στην Ringmahon Rangers U14s, Stephen Bermingham, εξήγησε γιατί πολλά από τα χαρακτηριστικά που έδειξε ο Kelleher στον αγώνα με τον Ajax,ήταν εμφανή από τη στιγμή που έβαλε στα χέρια του τα γάντια του τερματοφύλακα.

“Η συμπεριφορά του, τα αθλητικά του προσόντα, η αποφασιστικότητα του, η ηρεμία του απέναντι στους επιθετικούς του Ajax, όλα αυτά εμφανίστηκαν από τη στιγμή που έγινε τερματοφύλακας.” είπε ο Bermingham.

Έχει πολύ καλή διανομή της μπάλας και αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για να παίζει ήρεμος. Όποια πληροφορία και να του περνούσες το έπιανε αμέσως.” συνέχισε.

“Έχει εργαστεί πολύ σκληρά από την ηλικία των 14 χρονών για να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα ως τερματοφύλακας.”

Τα σχόλια αυτά έρχονται να συμπληρώσουν τους επαίνους που έχει συγκεντρώσει ο Kelleher από όσους εργάσθηκαν δίπλα του, συμπεριλαμβανομένων των Alllison Becker, Andy Lonergan και Pepjin Lijnders.

Από την στιγμή -στην ηλικία των 14 χρονών, που ο Kelleher άλλαξε θέσεις στον αγωνιστικό χώρο, πηγαίνοντας κάτω από τα δοκάρια και ενώ είχαν προηγηθεί φυσικά συζητήσεις ανάμεσα στους προπονητές του και στους γονείς του, ο νεαρός Ιρλανδός, δοκίμασε την τύχη του σε δοκιμαστικά στην Aston Villa ενώ είχε προταθεί και στην Manchester City.

Οι τελευταίοι όμως τον ‘προσπέρασαν’ και οι Κόκκινοι κινήθηκαν γρήγορα για να τον αποκτήσουν το 2015.

Αφού ακόνισε το ταλέντο στην Ακαδημία, πήρε τελικά την ευκαιρία του από τον Jurgen Klopp σημειώνοντας δύο διαδοχικές εμφανίσεις στην πρώτη ενδεκάδα των Κόκκινων με αξιοσημείωτη απόδοση.

Ο Sean Fitzgerald, γραμματέας στην Rinhamon, εξηγεί ότι αυτή η επιτυχημένη μετατροπή του από επιθετικό σε τερματοφύλακα οφείλεται στο γεγονός ότι “καταλαβαίνει κάθε στιγμή τι θα κάνει ο αντίπαλος επιθετικός.”

“Δεν φοβάται καθόλου. Καταλάβαινες από την αρχή ότι ήταν ένας από αυτούς τους τερματοφύλακες, προικισμένους από τη φύση.”

Οι εμφανίσεις του Kelleher δείχνουν ως τώρα ότι θα συνεχίσει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Klopp ως το νούμερο 2, ενώ και οι οπαδοί των Κόκκινων δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους από την “ανακάλυψη” του σε μία θέση που η Liverpool αντιμετώπιζε για χρόνια πρόβλημα.

Είναι σίγουρο δε ότι με τέτοιες εμφανίσεις μια πρόσκληση για την Εθνική της χώρας του δεν βρίσκεται μακριά.

Εντυπωσιακός στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ο Kelleher.
Εντυπωσιακός στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ο Kelleher.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com