Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 23/11/1988 Πρόκριση επί της Arsenal με την…3η! (vid)

Σαν σήμερα: 23/11/1988 Πρόκριση επί της Arsenal με την…3η! (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Kenny Dalglish θα κερδίσουν την Arsenal στο Villa Park για τον 3ο γύρο του League Cup στο 3ο συνολικά παιχνίδι και θα πάρουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Στον κανονισμό του League Cup ίσχυε ότι σε περίπτωση ισοπαλίας, υπήρχε επαναληπτικό παιχνίδι στην έδρα του φιλοξενούμενου για να λύσουν τις «διαφορές» τους. Και στην περίπτωση που και ο επαναληπτικός αγώνας έληγε ισόπαλος, τότε διεξαγόταν τρίτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων σε ουδέτερη έδρα.

Κάτι τέτοιο συνέβη και μεταξύ των Reds και των Gunners, αφού το πρώτο παιχνίδι στο Anfield (2.11.1988, 0-0) και στο Highbury (9.11.1988, 1-1) έληξαν χωρίς νικητή. Η διοργανώτρια αρχή όρισε το Villa Park ως γήπεδο διεξαγωγής του 3ου παιχνιδιού, με τις δύο ομάδες να λύνουν οριστικά τις διαφορές τους εκεί.

Οι Κόκκινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 26′ από γκολ του Paul Mesron, για να φέρει στα «ίσια» το παιχνίδι στο 61′ ο Steve McMahon από ασίστ του Peter Beardsley.

Το παιχνίδι πήγαινε προς την λήξη του με τις δύο ομάδες να προετοιμάζονται για την παράταση όταν στο 87′ ο John Aldridge από ασίστ του Ray Houghton έκανε το τελικό 2-1 για τους Reds, δίνοντας τους το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι στο Villa Park εκείνο το βράδυ Τετάρτης παρακολούθησαν 21.708 θεατές και διαιτητής της συνάντησης ήταν ο K. S. Hackett.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και τα γκολ του παιχνιδιού:

Σαν σήμερα: 23/11/1988 Πρόκριση επί της Arsenal με την ..3η!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com