Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 22/11/1946 Γεννιέται ο Brian Hall (vid)

Σαν σήμερα: 22/11/1946 Γεννιέται ο Brian Hall (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στην Γλασκώβη ο πρώην μέσος των Reds και αργότερα υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Της Liverpool, Brian William Hall.

Ο Brian Hall αν και γεννήθηκε στην πρωτεύουσα στης Σκωτίας, μεγάλωσε στην περιοχή του Lancashire. Ως νεαρός και μέχρι τα 18 του χρόνια, έκανε δοκιμαστικά στις Blackburn Rovers, Bolton Wanderers και Preston North End, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει μέλος σε κάποια από αυτές.

Έτσι μόλις τελείωσε το σχολείο, μετακινήθηκε στο Liverpool για να σπουδάσει μαθηματικά και να είναι κοντά στους Beatles, όντας fan τους. Με την άφιξή του στην πόλη του Liverpool, ένας φίλους του κανόνισε να δοκιμαστεί στους Reds οι οποίοι του πρόσφεραν ερασιτεχνικό συμβόλαιο το 1965.

Ο Brian Hall ήταν ιδιαίτερα εργατικός κι έδινα τα πάντα στο παιχνίδι. Αν και μικρόσωμος, ήταν πανέξυπνος και εξαιρετικά αποτελεσματικός, χαρίσματα που άρεσαν στον Bill Shankly και τον συμπεριέλαβε στην αναδημιουργία των Κόκκινων στην αρχή των ’70s.

Το 1968 θα αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο και η Liverpool θα του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο, στα 22 του χρόνια. Έγινε ένα πολύ σημαντικό μέρος των Κόκκινων από την χρονιά 1970/71 και μαζί τους κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο UEFA, ένα FA Cup κι ένα Charity Shield. Στα χρόνια στο Anfield συμπλήρωσε 224 εμφανίσεις με την famous Red shirt, σημειώνοντας 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Αξιομνημόνευτα από τα 21 αυτά γκολ ήταν το πρώτο του με τους Reds εναντίον της συμπολίτισσας Everton, στον ημιτελικό του F.A. Cup τον Μάρτιο του 1971, με το οποίο οι Κόκκινοι πήραν την πρόκριση στον τελικό του θεσμού και το γκολ του εναντίον της Leicester City 3 χρόνια αργότερα για τον ίδιο θεσμό και στον ίδιο γύρο.

Τον Ιούλιο του 1976 και στα 30 του χρόνια θα μετεγγραφεί στην Plymouth Argyle για μία χρονιά κι από εκεί θα μετεγγραφεί στην Burnley όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς 1979/80. Από εκεί θα μετεγγραφεί στην Northwich Victoria, όπου και θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Μετά το τέλος της καριέρας του θα εργαστεί ως δάσκαλος στο Preston και το 1991 θα επιστρέψει στην Liverpool F.C. για να αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις του Συλλόγου σε διάφορα τμήματά του, κάτι το οποίο υπηρέτησε με ιδιαίτερη επιτυχία έως το 2011, όταν και συνταξιοδοτήθηκε. Χτυπημένος από την λευχαιμία, επέστρεψε στο σπίτι του στο Preston από όπου κι «έφυγε» από την ζωή στις 16 Ιουλίου 2015.

Οι Red fans στην ψηφοφορία «100 Players Who Shook The Kop», τον κατέταξαν στην θέση 75.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό αφιέρωμα στον Brian Hall:

Σαν σήμερα: 22/11/1946 Γεννιέται ο Brian Hall
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com