Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 17/11/1972 Γεννιέται ο Titi Camara (vid)

Σαν σήμερα: 17/11/1972 Γεννιέται ο Titi Camara (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Conakry της Γουινέας, ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, πρώην επιθετικός των Reds, Aboubakar ‘Titi’ Camara.

Ο Titi Camara θα ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του περιπέτεια από την Saint-Étienne στα 18 του χρόνια (1990), για να μεταπηδήσει στην Lens το 1995 κι από εκεί στην Marseille το 1997.

Οι Κόκκινοι θα τον αποκτήσουν τον Ιούνιο του 1999 από την Γαλλική ομάδα, πληρώνοντας το ποσό των 2,6 εκ. λιρών. Στους Κόκκινους θα παραμείνει για 1,5 χρονιά και θα γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στους Reds fans. Αξιομνημόνευτη στιγμή με την Κόκκινη φανέλα για τον Titi Camara ήταν στο παιχνίδι με την West Ham στο Anfield, όταν και σημείωσε το νικητήριο γκολ των Reds, το οποίο αφιέρωσε εν μέσω δακρύων στον πατέρα του, που είχε φύγει από την ζωή το πρωί της μέρας του αγώνα!

Συνολικά θα συμπληρώσει 37 εμφανίσεις με την famous Red shirt και θα σημειώσει 10 γκολ. Τον Δεκέμβριο του 2000 ο Gerard Houllier αιφνιδιαστικά θα τον στείλει με μετεγγραφή στο Λονδίνο και στην West Ham Utd, στην οποία δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα.

Παρ’ όλο το σύντομο πέρασμα του στους Κόκκινους, σε ψηφοφορία του 2006 οι Red fans τον κατέταξαν 91ο στους «100 Players Who Shook The Kop» κι έγινε ο δεύτερος σε προτίμηση Αφρικανός παίκτης μετά τον Bruce Grobbelaar.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε ένα μικρό αφιέρωμα στον αγαπημένο Titi των Kopites:

Σαν σήμερα: 17/11/1972 Γεννιέται ο Titi Camara
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com