Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Manchester City – Liverpool: «Μάχη» τίτλου, βαθμών, αλλά και ψυχολογικής ώθησης

Manchester City – Liverpool: «Μάχη» τίτλου, βαθμών, αλλά και ψυχολογικής ώθησης

Γράφει ο Χρήστος Γραβιάς, φίλος της Ομάδας, του site & της Λέσχης μας.

Πιθανώς το Manchester City – Liverpool να αποτελεί αυτή τη στιγμή το πλέον ενδιαφέρον ματς στα αγγλικά γήπεδα, περίπου εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια. Ιδίως έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες δυνάμεων, οι δυο τους είναι αυτοί που έχουν δυναμώσει αισθητά, που διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή, και που μάλλον οι δυο τους θα το κάνουν και τα επόμενα χρόνια…

 

Μένοντας στο… τώρα όμως, είναι ένα παιχνίδι που από την αρχή της σεζόν, κοιτάς το καλεντάρι και τσεκάρεις ποια ημερομηνία θα διεξαχθεί. Κατά… σατανική σύμπτωση, σχεδόν ίδιες μέρες φέτος, όπως και πέρυσι (11 Νοεμβρίου τότε). Οι Reds επικρατούσαν τότε με σκορ 3-1 στο Anfield, μεγάλωναν τη διαφορά από το +6 στο +9, και έβαζαν για τα καλά πλώρη για το 19ο τίτλο τους.

 

Στην Αγγλία άλλωστε, όλοι το ξέρουν, μην ξεγελιέστε, τα ντέρμπι δεν κρίνουν τίτλους. Μπορούν όμως ξεκάθαρα να σου δώσουν ψυχολογική ώθηση, να σε «ανεβάσουν», ή αντιστρόφως να σε ρίξουν, ένα έρθει μια γερή… «στραβή».

 

Σε μια σεζόν ωστόσο που από μόνη της παραείναι περίεργη και με τις τόσες ιδιαιτερότητες, σταθερές έχουμε δει πως δεν υπάρχουν. Στριμωγμένο πρόγραμμα, κούραση, τραυματισμοί, ανακατατάξεις δυνάμεων σε αγωνιστικό επίπεδο. Η Liverpool το βιώνει γερά στο πετσί της ήδη, με όσα της έχουν συμβεί σε επίπεδο τραυματισμών-απουσιών. Μπορεί μέσα σε όλα να είναι και άτυχη, βεβαίως. Αλλά τα τελευταία χρόνια κυρίως δεν έχει μάθει να στέκεται εκεί.

 

Έστω και έτσι, το ένστικτο της επιβίωσης από τον Jurgen και τους παίκτες του βγαίνουν ξεκάθαρα προς τα έξω. Με το μαχαίρι στα δόντια και… πάμε. Με τα μύρια όσα. Και πάντα, με το παράπονο ότι δεν κάναμε τις απαραίτητες μεταγραφές που χρειαζόμασταν, ότι «να, βλέπετε, τα λέγαμε εμείς…». Όλοι πάντως είμαι σίγουρα πολύ καλοί μετά-Χριστόν προφήτες.

 

Μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές της Premier League, oδηγεί την κούρσα με 16 βαθμούς (την έπιασε προσωρινά, με ματς παραπάνω,η Southampton). Aκόμα και αν σε αυτά τα 7 παιχνίδια έχει δεχθεί ήδη 15 γκολ! Μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στο Champions League, το απόλυτο σε νίκες, 3/3, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ, με «διπλά» σε Ajax και Atalanta. Not bad…

 

Το 5-0 στην Ιταλία μάλιστα, ίσως να ήρθε και την κατάλληλη στιγμή, μια καλή «προίκα» ενόψει Κυριακής για το ματς του Etihad, στο οποίο, δεδομένα, η City δεν αντέχει μια πιθανή ήττα που θα την έχει ήδη από αρχές Νοέμβρη στο – 9 απ’ τη Liverpool.

Manchester City – Liverpool: «Μάχη» τίτλου, βαθμών, αλλά & ψυχολογικής ώθησης
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com