Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η τελευταία μέρα των Reds στο Melwood!

Η τελευταία μέρα των Reds στο Melwood!

Ιστορική είναι η σημερινή μέρα για την Liverpool, αφού η ομάδα θα προπονηθεί για τελευταία φορά στο Melwood, με το νέο της και υπερσύγχρονο προπονητικό της κέντρο το Kirkby, το οποίο θα ονομάζεται, The AXA Training Centre είναι πλέον έτοιμο.

Το προπονητικό κέντρο του Melwood στο West Derby του Liverpool είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της ομάδας και τις πολλές επιτυχίες που έχει σημειώσει ανά τα χρόνια.

Το Melwood αναγεννήθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 1950 από τον τεράστιο, Billy Shankly και αποτελεί μέχρι και σήμερα την βάση των Reds.

Θρύλοι της ομάδας, προπονητές και ποδοσφαιριστές έχουν περάσει από το Melwood, έχουν δουλέψει σκληρά στις εγκαταστάσεις του και έχουν βάλει τις βάσεις για τις μεγάλες νίκες που επιτεύχθηκαν εντός των αγωνιστικών χώρων και για τους τίτλους που κατακτήθηκαν.

Στο κάστρο του Melwood γεννήθηκαν πολλές σπουδαίες ομάδες της Liverpool με προπονητές τους Billy Shankly, Bob Paisley, Roy Evans, Jürgen Klopp, Rafa Benitez, Joe Fagan, Sir Kenny Dalglish, Gerard Houllier, Ronnie Moran και Graeme Souness μεταξύ άλλων, ενώ μέσα από την Ακαδημία βγήκαν ποδοσφαιριστές, όπως οι Steven Gerrard, Robbie Fowler, Jamie Carragher, Trent Alexander-Arnold, Ian Callaghan, Phil Thompson, Ronnie Moran και Steve McManaman.

Η μεγαλύτερη ομάδα του Νησιού προπονήθηκε επί σειρά ετών στο Melwood, αλλά όπως έχει δηλώσει και ο Jürgen Klopp, ήταν η ώρα να κάνει η ομάδα το επόμενο βήμα και να μεταβεί σε ένα νέο προπονητικό κέντρο, μαζί με την Ακαδημία της, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στον κόσμο.

Ο Γερμανός προπονητής δήλωσε στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής:

“ Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Το Melwood είναι ένα υπέροχο μέρος και αποτέλεσε κομμάτι της ζωής μου για τα προηγούμενα 5 χρόνια. Είναι ένα ξεχωριστό μέρος, αλλά το μέρος γίνεται όσο ξεχωριστό είναι λόγω των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό και θα τους πάρουμε όλους μαζί στο Kirkby! ”

“ Είναι πολύ περίεργο που φεύγουμε από εδώ, αφού έχουν συμβεί πολλά καλά πράγματα εδώ, όμως αυτή είναι η ζωή. Το Melwood θα συνεχίσει να είναι ένα καλό μέρος. Εμείς φεύγουμε από ένα καλό μέρος, για να πάμε σε ένα καλύτερο. Το Kirkby θα γίνει αμέσως ένα ξεχωριστό μέρος. ”

“ Θα είναι περίεργο να φύγουμε από εδώ και θα είναι περίεργο, αν ήμασταν χαρούμενοι που το κάνουμε. Συνέβησαν πολλά καλά πράγματα για εμάς εδώ. ”

“ Είχα συμμετοχή σε μερικά από τα πλάνα, αλλά όχι στο design. Τα γήπεδα και τα γυμναστήρια είναι αυτά που χρειαζόμαστε. Δεν φτιάχτηκε για εμένα, αλλά για την Liverpool και θα το έχει για τα επόμενα 500 χρόνια, αν θέλετε ”

“ Συμμετείχα σε μερικά χρήσιμα πλάνα, όπως τα γήπεδα, πως και που θα είναι αυτά και τα γυμναστήρια. Με τα υπόλοιπα όχι, δεν είχα καμία σχέση. ”

“ Το πιο σημαντικό είναι πως θα είναι το σωστό μέρος και για τους άλλους ανθρώπους και όχι πως θα με ευχαριστήσει εμένα. ”

Το The AXA Training Centre κόστισε στην ομάδα περισσότερα από £50 εκατομμύρια και αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον και όχι μόνο για το παρόν, όπως έχει τονίσει και ο Jürgen Klopp.

Η Liverpool είναι έτοιμη για να ένα νέο κεφάλαιο, με την μετακίνηση της στο The AXA Training Centre. Πρόκειται για μια αλλαγή, η οποία θα βοηθήσει την ομάδα να φτάσει σε νέες επιτυχίες και να κατακτήσει νέους τίτλους, τόσο στο άμεσο, όσο και στο πιο μακρινό μέλλον.

Η Liverpool αποχαιρετά το Melwood.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com