Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Φαβορί του τίτλου στην Premier League? Δεν υπάρχει φαβορί του τίτλου…

Φαβορί του τίτλου στην Premier League? Δεν υπάρχει φαβορί του τίτλου…

Γράφει ο Αλέξανδρος Μωρέλλας, δημοσιογράφος & μέλος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool

Έξι  συναρπαστικές αγωνιστικές κι αυτό που βγαίνει ως συμπέρασμα για το φαβορί του τίτλου είναι πως δεν υπάρχει φαβορί του τίτλου. Ο Covid -19 είχε άμεση επίδραση και στις αγγλικές ομάδες, οι οποίες χωρίς σωστή προετοιμασία και χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες, κρίνονται σε κάθε αγώνα ξεχωριστά χωρίς τίποτα να τους εγγυάται από το αν θα νικήσουν μέχρι το να μη διασυρθούν. Όποια φανέλα κι αν φοράνε. Κάθε αγώνας είναι ένα απρόβλεπτο στοίχημα που το καλύπτει μόνο η παλιά τριπλή του ΠΡΟΠΟ. Κι αν το απρόβλεπτο του αγώνα δεν ήταν σπάνιο για την Premier League, το απρόβλεπτο του τίτλου σε τόσο μεγάλη έκταση είχε χρόνια να συμβεί.
Τα δεδομένα της Covid-19 εποχής ήρθαν να πλήξουν πιο πολύ το λεγόμενο Top-6, το οποίο με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του να έχουν γίνει εβδομαδιαίες ανεβαίνει έναν ανυπέρβλητο Γολγοθά, και μπορεί ξαφνικά να βρεθεί στο έλεος μιας μικρότερης ομάδας. Έτσι η Τσέλσι μπορεί πιο αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ παρά την Γουέστ Μπρομ ή η Σίτι την Άρσεναλ από ο,τι την Λιντς ή η Λίβερπουλ την Τσέλσι από ο,τι την Άστον Βίλλα. Πεντάρες, επτάρες κι ανατροπές συνθέτουν την εβδομαδιαία κατάσταση, με τη διοίκηση της EPL να τρίβει τα χέρια της, καθώς το απρόβλεπτο είναι πιο ελκυστικό από το δίπολο που είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.
Πάμε και στο Top-6:
Η Σίτι έχει την ποιότητα,τα λεφτά και την εμπειρία να πάρει κεφάλι στην κούρσα. Έχει και τον προπονητή. Δεν έχει εναλλακτικές στην άμυνα, βρίσκεται στο κατώφλι μιας ριζικης ανανέωσης για να αντιμετωπίσει κορεσμό και αποστρατεία, ενώ πάσχει κι από το βάρος της αποτυχίας στο Champions League κι αυτό την αποσυντονίζει.
Η Τσέλσι, έχει λεφτά, έχει κάνει μεταγραφές, από τη μέση και μπρος είναι φωτιά, δεν έχει όμως ομοιογένεια ακόμα, δεν έχει εναλλακτικές στο κέντρο της άμυνας και δεν έχει προπονητή. Βρήκε πάντως τερματοφύλακα που την πονούσε πολύ κι ας είχε ξοδέψει έναν σκασμό.
Η Άρσεναλ έχει έναν φιλόδοξο και έξυπνο προπονητή, έχει πορτοφόλι να κάνει διορθώσεις τον χειμώνα, έχει ποιότητα, αλλά ακόμα δεν έχει το ροστερ να χτυπήσει ευθέως τους υπόλοιπους. Για αυτό μέχρι τώρα διόρθωσε την απόδοσή της με τους μικρούς, αλλά ακόμα χάνει από τους μεγάλους. Κλέβοντας παιχνίδια μπορείς να πας μπροστά σε νοκ άουτ αγώνες. Το πρωτάθλημα θέλει διάρκεια.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει λεφτά, έχει τρομερό υλικό μπροστά, είναι γυμνή όμως από αμυντικό χαφ, με κενά στην άμυνα, δεν έχει προπονητή και στρατηγικό σχεδιασμό. Αν φύγει ο Σόλτσκιερ κι έρθει ο Ποτσετίνο, ακόμη και μεσούσης της περιόδου, πολλά μπορούν να βελτιωθούν. Παίρνει πάντως και πολλά πέναλτι γεγονός που ανάγκασε την Independent περσι να αφιερώσει ειδική ανάλυση.
Η Τότεναμ δεν έχει λεφτά, δεν έχει βάθος στο ρόστερ, έχει όμως ομοιογένεια, προπονητή (ναι, ο Μουρινιο δεν ξόφλησε) κι έχει και μια ενδεκάδα πολύ ανταγωνιστική. Πονάει στην άμυνα όμως, εκεί δηλαδή που ο Ζοσε ήταν μανούλα.
Αφήνω τελευταία την αγαπημένη μου Λίβερπουλ. Η ομάδα φώναζα από το καλοκαίρι, είχε 3 ανάγκες: α)κεντρικό αμυντικό γιατί 3 χρόνια χωρίς ρεπό ο Βαν Νταικ δεν θα άντεχε ούτως ή άλλως (αρκετά τα λάθη από την περσινή σεζόν για την κλάση του). β) 2ο τερματοφύλακα. Η περίπτωση του Μεντί της Τσέλσι, διαλύει κάθε φαιδρή επιχειρηματολογία. Κρατήσαμε έναν ακατάλληλο τερματοφύλακα που από πέρσι μετά την Ατλέτικο θα έπρεπε να είχε αποχαιρετίσει. Δεν βγήκαμε στην αγορά, τον πιστέψαμε, την πατήσαμε, τέλος. Ο Αλισον στα 2 και κάτι χρόνια του στη Λίβερπουλ έχει ήδη 3 γερούς τραυματισμούς, πράγμα σπάνιο για τέρμα. γ) Κλασσικό σέντερ φορ. Ο Κλοπ ήδη πειραματίζεται και αλλάζει το 4-3-3 γιατί 4 χρόνια δεν μπορεί το ίδιο σύστημα, οι ίδιοι παίκτες, να φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα. Ο Φιρμίνιο δεν έχει τα τελειώματα ενός κλασσικού φορ άλλωστε. Είναι πιο δημιουργικός. Χρειαζόταν ένας κλασσικός φορ όταν αλλάζει το σύστημα να γεμίσει η περιοχή, να ανοίξουν οι κλειστές άμυνες, να μαζέψει παίκτες πάνω του να απελευθερωθούν Μανέ, Σαλάχ.
Αντί για αυτούς, πήραμε (άλλον ένα) 29χρονο εξαιρετικό μέσο, επιρρεπή όμως στους τραυματισμούς κι έναν εξαιρετικό νέο εξτρέμ που δεν είναι σέντερ φορ. Πολύ καλές προσθήκες. Αφού όμως έχεις στον πάγκο παροπλισμένους παίκτες πούλησε τους να αγοράσεις εκεί που πονάς.
Γιατί τώρα θυσιάζουμε έναν από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο για να προσποιείται τον κεντρικό αμυντικό.
Φυσικά έχουμε προπονητή, έχουμε εμπειρία, έχουμε και ποιότητα κι ομοιογένεια. Δεν έχουμε έκρηξη, κι αυτό ήταν χαρακτηριστικό μας, και δεν έχουμε και τον κόσμο μας που ειδικά σε εμάς στοιχίζει πολύ.
Κλείνοντας εκτός Top-6, η Έβερτον είναι υπολογίσιμη για τετράδα. Έχει προπονητή-γάτα, καλή επίθεση, ωστόσο υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να κάνει ακόμα για να σταθεροποιηθεί ψηλά. Δεν έχει πάντως Ευρώπη. Πιστεύω ότι έναν τελικό Κυπέλλου ή Λιγκ καπ μπορεί να χτυπήσει.
Αστάθμητοι παράγοντες για όλους τα κρούσματα Covid-19, οι τραυματισμοί, και οι κακές διαιτησίες. Αυτό το τελευταίο είναι ένα ζήτημα από μόνο του. Θυμίζει ΝΒΑ η PremierLeague. Το καλύτερο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο έχει τραγελαφικούς διαιτητές. Το VAR έχει γίνει ανέκδοτο, τα λάθη κραυγαλέα, η αλλοίωση αποτελέσματος συχνή. Αλλά ο βρετανικός εγωισμός της τυπολατρείας δεν αφήνει περιθώρια βελτίωσης. Πιο εύκολα αγγίζεις τη Βασίλισσα παρά Αγγλο διαιτητή.
Κάπως έτσι λοιπόν, προσωπικά, και παραφράζοντας τον Καζαντζάκη, δεν ελπίζω σε τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, ειμαι Λίβερπουλ. Και στο τέλος κάνουμε ταμείο.?? #YNWA
Φαβορί του τίτλου στην Premier League? Δεν υπάρχει φαβορί του τίτλου…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com