Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο «MoneyBall» μπαίνει στη Liverpool και αλλάζει τα πάντα!

Ο «MoneyBall» μπαίνει στη Liverpool και αλλάζει τα πάντα!

Ο πρώην παίκτης του μπέιζμπολ και νυν αντιπρόεδρος-μέτοχος των Oakland Athletics, Μπίλι Μπιν, που έγινε γνωστός από την ταινία του 2011, «MoneyBall» τον οποίο υποδύθηκε ο Μπραντ Πιτ, είναι έτοιμος να μπει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω της Liverpool και να αλλάξει τα πάντα!

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Μπίλι Μπιν ήταν general manager των Oakland, μιας μικρομεσαίας ομάδας της πρώτης κατηγορίας του μπέιζμπολ, Major League Baseball (MLB), που ενόψει της καινούργιας σεζόν έχασε όλα τα αστέρια της ομάδας από τους «μεγάλους» και οδηγήθηκε σε περιορισμό του ήδη χαμηλού μπάτζετ από τη διοίκηση.

Τότε ο Μπιν «καταστρατηγεί» τους νόμους του παραδοσιακού σκάουτινγκ, προσλαμβάνει τον νεαρό, ιδιοφυή μελετητή του αθλήματος, Πίτερ Μπραντ, τον κατά κόσμον Πολ Ντε Ποτέστα, και μαζί χρησιμοποιούν έναν καινοτόμο τρόπο μεταγραφών, «SaberMetrics», με τους προς απόκτηση παίκτες να προκύπτουν μέσα από ανάλυση δεδομένων και στατιστικών. Ουσιαστικά βρήκαν παίκτες που ήταν στα αζήτητα, με χαμηλό μισθό, που «κούμπωσαν» στα θέλω της ομάδας βάσει τον αριθμών που έψαχναν.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, καθώς ένα μεγάλο σερί ηττών έθεσε σε κίνδυνο ακόμα και τη θέση του Μπιν στην ομάδα. Με καίριες όμως διορθώσεις στις στατιστικές η ομάδα πήρε τα πάνω της και πέτυχε το εντυπωσιακό σερί των 20 συνεχόμενων νικών, κάτι που είχε να συμβεί 100 χρόνια στο αμερικάνικο μπέιζμπολ, με τους Athletics να χάνουν στο νήμα το πρωτάθλημα. Η μέθοδος όμως άλλαξε ριζικά την μετέπειτα πορεία του αθλήματος και αποτέλεσαν την αφορμή για το best seller του Μάικλ Λιούις «Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game».

Ο Mr. MoneyBall είναι πλέον συνιδιοκτήτης της Red Ball και θέλει να μπει δυναμικά στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως και η γνωστή Red Bull.

Την συνέχεια του άρθρου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο «MoneyBall» μπαίνει στη Liverpool και αλλάζει τα πάντα!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com