Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Clattenburg: «O Mane ήταν offside, o Pickford έπρεπε να αποβληθεί»

Clattenburg: «O Mane ήταν offside, o Pickford έπρεπε να αποβληθεί»

Τη δική του εκδοχή για τα δύο σκηνικά πού έκλεψαν την παράσταση στο Merseyside Derby έδωσε ο γνωστός μας πρώην διαιτητής, Mark Clattenburg.

Ο διακεκριμένος διαιτητής και επί σειρά ετών «σφυρίχτρα» της Premier League μοιράστηκε με πάσα λεπτομέρεια τη δική του θέση για τις φάσεις του τραυματισμού του Virgil van Dijk και του ακυρωθέντος γκολ του Jordan Henderson.

Πάμε να δούμε τις δηλώσεις του, έτσι όπως τις έβγαλε στη «φόρα» η Daily Mail:

«Κάποτε δεν είδα ένα φάουλ του Dirk Kuyt στον Phil Neville σε ένα Merseyside Derby. Έβγαλα κίτρινη κάρτα, όμως αν είχα τη δυνατότητα να ξαναδώ το συμβάν από μία κάμερα του γηπέδου, θα την είχα ‘αναβαθμίσει’ σε κόκκινη.»

«Στο Goodison, ο VAR David Coote έπρεπε να πει στον Michael Oliver να ρίξει μία ματιά στο monitor του.»

«Αν ο Oliver το είχε κάνει, είμαι σίγουρος ότι θα είχε αποβάλλει τον Jordan Pickford για το μαρκάρισμά του στον Virgil van Dijk.»

«Ο VAR (Coote) είδε το συμβάν και αποφάσισε ότι δε ‘σήκωνε’ κόκκινη κάρτα.»

«Διαφωνώ με αυτό.»

«Άκουσα επίσης τον ισχυρισμό ότι ο Pickford δε θα μπορούσε να αποβληθεί, επειδή ο van Dijk ήταν offside. Βλακείες. Ο Oliver δεν είχε φυσήξει τη σφυρίχτρα του τη στιγμή πού ο Pickford έκανε την προβολή (στον Virgil), οπότε θα μπορούσε ακόμα να είχε τιμωρηθεί.»

«Η μετέπειτα επιβεβαίωση από το VAR ότι ο van Dijk ήταν offside δεν ακυρώνει την κόκκινη κάρτα.»

«Το ‘ζουμί’ της ιστορίας είναι ότι ο Coote έπρεπε να στείλει τον Oliver στο monitor. Δεδομένου του ότι ο van Dijk ήταν τραυματισμένος, ο διαιτητής είχε αρκετό χρόνο για να ελέγξει το συμβάν.»

Αμέσως μετά ο Clattenburg αναφέρθηκε και στο offside του Mane:

«Μη ρίχνετε το φταίξιμο στο VAR, ρίξτε το στον νόμο. Ο Sadio Mane υποδείχτηκε offside στο γκολ του Jordan Henderson, και ο αρχηγός της Liverpool διαμαρτυρήθηκε για τη γωνία της κάμερας πού έδειξε η τηλεόραση.»

«Ισχυρίστηκε ότι οι διαιτητές ‘κάμπτουν τις γραμμές’ για να κάνουν μία φάση offside. Ρισκάροντας να καταστρέψω μία ωραία συνομωσία, φοβάμαι ότι δε συμβαίνει κάτι τέτοιο!»

«Είναι σαν να παρακολουθείς μία ιπποδρομία από το σαλόνι σου – ίσως νομίζεις ότι το άλογό σου έχει κερδίσει, μετά όμως το photo finish δείχνει ότι έχασες.»

«Βλέπουμε μία συγκεκριμένη γωνία στην τηλεόραση, και αυτό μπορεί να σε ξεγελάσει, και να σε κάνει να νομίζεις ότι κάποιος είναι onside (ότι καλύπτεται)

«Όμως η τεχνολογία πού χρησιμοποιείται από το VAR είναι σχεδιασμένη για κατασκευάζει γραμμές πού είναι παράλληλες με το γήπεδο. Τριγωνίζει μία εικόνα πού, μείνετε ήσυχοι, δεν είναι στραβή.»

«Μετά, το θέμα είναι να βρεθούν τα μέλη του σώματος των παικτών πού είναι πιο μπροστά. Στην περίπτωση του Mane ήταν το μανίκι του -σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς-, και γι’ αυτό σωστά δόθηκε offside, καθώς το μανίκι ήταν πιο μπροστά από το πόδι του παίκτη της Everton. Οπότε ο παίκτης της Liverpool ήταν πράγματι offside, όμως αυτό (ο κανονισμός) δεν κάθεται καλά μέσα μου.»

«Στο όμορφο παιχνίδι μας σημασία έχουν τα γκολ, και δε θέλουμε να βλέπουμε να ακυρώνονται γκολ για ένα χιλιοστό εδώ και εκεί. Πρέπει να εξεταστεί περισσότερο ο νόμος, παρά η εφαρμογή του VAR.»

O Mark Clattenburg με τον Jurgen Klopp τον πρώτο καιρό του Γερμανού στο Νησί.
O Mark Clattenburg με τον Jurgen Klopp τον πρώτο καιρό του Γερμανού στο Νησί.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com