Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > FSG και Billy Beane θέλουν να χτίσουν ποδοσφαιρική αυτοκρατορία!

FSG και Billy Beane θέλουν να χτίσουν ποδοσφαιρική αυτοκρατορία!

Σε συζητήσεις βρίσκεται η Fenway Sports Group, στην οποία ανήκει η Liverpool με τον Billy Beane για μια συμφωνία, η οποία έχει ως σκοπό την δημιουργία μιας ποδοσφαιρικής αυτοκρατορίας, στα πρότυπα της Red Bull.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της FSG και της RedBall των Beane και του δισεκατομμυριούχου, Gerry Cardinale βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και όλα δείχνουν πως σύντομα θα επιτευχθεί η τελική συμφωνία.

Η συμφωνία θα δει τις δύο εταιρείες να συγχωνεύονται, με την RebBall να έχει περίπου το 25% των μετοχών της νέας εταιρείας και την FSG το υπόλοιπο ποσοστό.

Ο Billy Beane, διάσημος για τις δράσεις του στον χώρο του Baseball θα αφήσει την θέση του στους Oakland Athletics, ώστε να επικεντρωθεί στο νέο αυτό project και να το διευθύνει.

Με τους Oakland Athletics έχει καταφέρει να πετύχει φανταστικά πράγματα και να θέσει σε εφαρμογή τις τεχνικές του Moneyball. Έχει οδηγήσει την ομάδα στα playoffs, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την δουλειά του με ένα πολύ μικρό budget.

Ο Beane δεν θα δουλέψει στους Boston Red Sox, δηλαδή την ομάδα που έχει στην κατοχή της η FSG, αλλά θα επικεντρωθεί στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσει να φτιάξει μια ποδοσφαιρική αυτοκρατορία, με επίκεντρο φυσικά την Liverpool.

Ρόλο στο νέο αυτό project δεν αποκλείεται να έχει και ο πρώην πρόεδρος της Premier League, Richard Scudamore, ο οποίος αυτή την περίοδο εργάζεται στην RedBall.

Η νέα αυτή εταιρεία, που θα προκύψει από την συγχώνευση της FSG και της RedBall θα προσπαθήσει να αγοράσει Ευρωπαϊκές ομάδες και να χτίσει ένα ποδοσφαιρικό δίκτυο, όπως έχει κάνει με επιτυχία η Red Bull.

Τα οφέλη που θα έχει η Liverpool είναι ξεκάθαρα και μεγάλα, αφού θα μπορεί να αποκτήσει με ευκολία ποδοσφαιριστές από τις ομάδες που θα έχουν την ίδια διοίκηση, όπως για παράδειγμα έκανε η RB Leipzig με τον Naby Keita.

John W Henry και Jürgen Klopp μετά τη νίκη στη Μαδρίτη.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com