Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 8/10/1994 Πρώτο Κόκκινο γκολ μπροστά στο νέο Kop (vid)

Σαν σήμερα: 8/10/1994 Πρώτο Κόκκινο γκολ μπροστά στο νέο Kop (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Roy Evans θα κερδίσουν την Aston Villa στο Anfield για το πρωτάθλημα, με το γκολ του Neil Ruddock να είναι το πρώτο μπροστά στο νέο Kop.

Οι Κόκκινοι είχαν δώσει ήδη τέσσερα παιχνίδια στο Anfield εκείνη την χρονιά κι όλως παραδόξως δεν είχαν σημειώσει κανένα γκολ μπροστά στο νέο Kop. Αυτό έγινε στο 20′ της συνάντησης με την Aston Villa, όταν ο John Barnes εκτέλεσε έμμεσο μέσα από την περιοχή των φιλοξενουμένων και ο Neil Ruddock με έναν αριστερό κεραυνό εκτέλεσε όλη την αντίπαλη ομάδα που βρισκόταν μπροστά του, γκολ το οποίο πανηγύρισε με αρκετά διασκεδαστικό τρόπο!

Στο 26′ ο «God» Robbie Fowler θα γράψει το 2-0 με ένα ασύλληπτο σουτ από το ύψος της περιοχής των φιλοξενουμένων, για να μειώσουν οι Lions στο 37′ με τον Guy Whittingham.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι ο «God» Robbie Fowler από ασίστ του κολλητού του Steve McManaman, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Mark Bosnich (57′), για να μειώσει στο τέλος της συνάντησης ο πρώην παίκτης των Reds, Steve Staunton (90′).

Με τους φιλοξενούμενους, εκτός του Steve Staunton αγωνίσθηκαν και οι επίσης πρώην Κόκκινοι Ray Houghton & Dean Saunders.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το παιχνίδι έγινε με την ανακατασκευασμένη κερκίδα του Kop να είναι όλη με καθίσματα και την οροφή να μην έχει ολοκληρωθεί. Το Kop ανακατασκευάστηκε το καλοκαίρι του 1994 για να πληρεί τις προϋποθέσεις ασφαλείας της F.A. οι οποίες εφαρμόστηκαν ύστερα από την τραγωδία του Hillsborough. Έτσι λοιπόν κατασκευάστηκαν συνολικά 12.409 καθίσματα, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο απλό «πέταλο» κερκίδας στην Ευρώπη ακόμα και σήμερα.

Το παιχνίδι στο Anfield παρακολούθησαν 32.158 θεατές και διαιτητής ήταν ο W. K. Burge.

Τα γκολ των Reds μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο 5′:19″ του παρακάτω video:

Σαν σήμερα: 8/10/1994 Πρώτο Κόκκινο γκολ μπροστά στο νέο Kop
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com