Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Andy Robertson: «Μεγάλη άσκηση επιρροής του Henderson σε όλους μας»

Andy Robertson: «Μεγάλη άσκηση επιρροής του Henderson σε όλους μας»

Ο Henderson έγινε ο πρώτος αρχηγός των «κόκκινων» που κατέκτησε το πρωτάθλημα για 30 χρόνια, καθώς η ομάδα του Jurgen Klopp συγκέντρωσε 99 πόντους στην βαθμολογία.
Εντός και εκτός γηπέδου, ο Άγγλος μέσος έπαιξε καταλυτικό ρόλο ως προς τα πρότυπα για την ομάδα λόγω της αφοσίωσης του σε αυτήν.
Στο απόσπασμα παρακάτω από το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Andrew Robertson, «Now You Gonna Believe Us», αποδίδει ιδιαίτερο φόρο τιμής στον Ποδοσφαιριστή της Χρονιάς του FWA…

 

Ο Hendo ήταν τόσο συγκεντρωμένος και τόσο ενθουσιασμένος που δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κρύψει στον ενθουσιασμό του αν κάποιος είχε χτυπήσει την πόρτα του με το τρόπαιο της Premier League και του έλεγε ότι τα κατάφεραν.
Όλοι έχουμε τα δικά μας πρόσωπα στο παιχνίδι, αλλά τον Ιανουάριο φαινόταν να το είχε κάθε μέρα. Είχα οράματα να παίρνει τα παιδιά του στο πάρκο, κοιτάζοντας αγνώστους, φωνάζοντας στους περαστικούς για να τους αφυπνίσει και αναρωτιόταν γιατί τυχαία σκυλιά δεν υπάκουαν στις διαταγές του. Στο Melwood, η επιρροή του ήταν απόλυτη. Κυριολεκτικά δεν χρειάστηκε να πει τίποτα. Θα μπορούσε να μείνει σιωπηλός, γιατί το παράδειγμα που έβγαζε σε όλους στην προπόνηση αλλά και στα παιχνίδια ήταν τόσο δυνατό που δεν χρειάζονταν πλέον λέξεις.
Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Ιανουαρίου, οι παραστάσεις του ήταν εξαιρετικές και ακόμη και όταν δεν ήμασταν στα καλύτερά μας σαν ομάδα, ο Henderson δεν σταμάτησε ποτέ να μας υπενθυμίζει πόσο καλοί είμαστε ακόμα και αν εμείς το εκλαμβάναμε ως δεδομένο να μας ενέπνεε πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό εντός του γηπέδου. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε μια ημέρα διακοπών όταν ο αρχηγός μας παλεύει στο γήπεδο κάθε μέρα και αυτός ήταν και ο λόγος που άρχισε επιτέλους να παίρνει την αναγνώριση που του άξιζε.
Ο Henderson αμφισβητήθηκε από τότε που έβγαλε το περιβραχιόνιο από τον Steven Gerrard. Δεν είναι εύκολο να ακολουθήσει κανείς τα βήματα του Steven, φυσικά δεν είναι, και ο Hendo το κατάλαβε περισσότερο από οποιονδήποτε. Όμως άξιζε να κριθεί δίκαια και με δικά του πλεονεκτήματα, παρά να συγκρίνεται συνεχώς με έναν θρύλο της Liverpool. Μόνο όταν όλοι άρχισαν να βλέπουν τον Jordan Henderson ως Jordan Henderson και όχι σαν τον άνθρωπο που είχε αναλάβει την ηγεσία του Steven Gerrard, αυτό άρχισε να συμβαίνει.
Κανένας δεν θα αντικαταστήσει τον Steven ως παίκτη της Liverpool, δεδομένου ότι έχει επιτύχει, αλλά ο Hendo έχει πλέον αναγνωριστεί ως άλλος ένας νικητής αρχηγός της Liverpool και αξίζει τον σεβασμό που δέχεται από τους οπαδούς των «κόκκινων». Μας οδήγησε στο Champions League και τώρα αγωνιζόταν για κάτι που δεν είχε επιτευχθεί στο παρελθόν στην ιστορία της Premier League.Φυσικά, άρχισαν στην συνέχεια να αναδεικνύονται φήμες για τον Henderson και την διεκδίκηση του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς και αυτό μας έδωσε μια καλή αίσθηση διότι μπορούσαμε να δούμε να χτίζεται αυτή η αναγνώριση που τόσο πολυπόθητα άξιζε.

Θα παραδεχτώ ότι είμαι μεροληπτικός σχετικά με αυτό, καθώς είμαι πολύ κοντά στον Hendo και τον παρατηρώ. Σαφώς και μου άσκησε μεγάλη επιρροή στον τρόπο που προσπαθώ να διευθύνω την εθνική Σκωτίας. Δεν υπερβάλλω όταν λέω ότι παίζει κάθε παιχνίδι, λες και είναι τελικός κυπέλλου και ενδεχομένως ολόκληρη η προσέγγισή του έχει επηρεάσει τους υπόλοιπους, βελτιώνοντας την ομάδα χωρίς καν να το έχει παρατηρήσει και σίγουρα χωρίς να δώσει στον εαυτό του τα εύσημα που του αξίζουν.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com