Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Είμαι τόσο χαρούμενος πού έχουμε αυτόν τον υπέροχο παίκτη!»

Klopp: «Είμαι τόσο χαρούμενος πού έχουμε αυτόν τον υπέροχο παίκτη!»

Φανερά ενθουσιασμένος και ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Jurgen Klopp στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Thiago Alcantara.

Μετά τη συνέντευξή τύπου του για το παιχνίδι με την Chelsea, o Γερμανός παραχώρησε και δεύτερη συνέντευξη, στην οποία μοιράστηκε σκέψεις και συναισθήματα για το νέο μέλος του ρόστερ της Liverpool.

Ας δούμε τις ερωτήσεις πού του έγιναν από τον δημοσιογράφο του LFCTV, και τις απαντήσεις του.

  • Για το ποια είναι η αντίδρασή του για αυτή τη μεταγραφή και πόσο χαρούμενος είναι για αυτή:

«Εξαιρετικά νέα! Απολύτως εξαιρετικά. Είμαι πολύ χαρούμενος πού εν τέλει λειτούργησε και μπορέσαμε να το κάνουμε. Είναι εξαιρετικό, διότι στην κατάστασή μας, πολλοί άνθρωποι εκεί έξω  λένε συνέχεια ‘τι κάνουν;’. Μετά το να προετοιμάζεις κάτι τέτοιο, το να κάνεις όλα όσα χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί μία τέτοια μεταγραφή – το να σκέφτεσαι μόνο έναν τέτοιο παίκτη είναι χαρά, για να είμαι ειλικρινής, γιατί προφανώς μας δίνει κάποιες επιλογές. Μετά έρχεσαι σε επαφή μαζί του και συνειδητοποιείς ότι αρέσει και σε εκείνον το project πριν ακόμα έρθει εδώ, και αυτό είναι πολύ ωραίο. Έμαθα περισσότερα για εκείνον σαν άνθρωπο – τον ήξερα από πριν σαν παίκτη, τον άνθρωπο τον έμαθα τώρα. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος πού προσθέσαμε στην ομάδα αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, το οποίο είναι καλό για ποδοσφαιρικούς λόγους – αλλά και για όλους τους άλλους λόγους. Οπότε ναι, είμαι απολύτως χαρούμενος πού είναι εδώ.»

  • Για το αν έχει υπάρξει συνομιλία Klopp – Alcantara:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) ανταλλάξαμε μερικά μηνύματα, κάποιες φωτογραφίες.»

  • Για το αν ήλπιζε από παλιότερα να δουλέψει με τον Thiago, δεδομένου ότι τον ξέρει χρόνια σαν παίκτη και έχουν υπάρξει αντίπαλοι στη Γερμανία:

«Όχι. Ένας παίκτης σαν τον Thiago -πού είχε ήδη προσαρμοστεί σε μία ομάδα όπως η Bayern- είναι απλησίαστος λίγο πολύ για όλους. Αν ο παίκτης δε θέλει πολύ να αλλάξει ομάδα, τότε δεν έχεις ελπίδα. Βλέπεις ότι οι κύριοι παίκτες της Bayern υπογράφουν πολύ πολύ πολύ μακροχρόνια συμβόλαια. Και ο Thiago ήταν ένας από τους κυριότερους παίκτες της Bayern τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρω ότι όλοι οι άνθρωποι της Bayern ήθελαν απεγνωσμένα να τον κρατήσουν, αυτό είναι φυσιολογικό και κατανοητό, καθώς είχε σημαντικό ρόλο, ακόμα και στην τελευταία του σεζόν. Απλά ήταν έτοιμος για μία νέα πρόκληση και αποφάσισε να ενταχθεί σε εμάς. Και αυτό φυσικά είναι ένα κομπλιμέντο (για τον ίδιο και για τη Liverpool), γιατί γνωρίζει ότι η Premier League είναι δύσκολη, όμως θέλει να έρθει σε αυτή. Γνωρίζει ότι έχουμε μία καλή ομάδα και θέλει (ήθελε) να έρθει σε αυτή. Όταν μιλήσαμε για όλους τους παίκτες, (έδειξε ότι) τους σέβεται απόλυτα όλους. Τους θαυμάζει. Παίξαμε εναντίον της Bayern πριν δύο χρόνια στο Champions League, οπότε ξέρει τι μηχανή μπορούμε να είμαστε και ήθελε να γίνει μέρος της. Είναι το κλαμπ, είναι η ομάδα, οι λόγοι για τους οποίους ήθελε να έρθει σε μας. Αυτό είναι πολύ cool. Δε νομίζω όμως ότι τον σκέφτηκα ποτέ σαν μία πιθανή μεταγραφή (πριν εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τη Bayern)

  • Για το αν η μεταγραφή ενός τέτοιου παίκτη στέλνει παράλληλα ένα μήνυμα όσον αφορά τη θέση της Liverpool Football Club στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Jurgen Klopp απάντησε:

«Είναι πλήρως φυσιολογικό, όταν μία ομάδα είναι επιτυχημένη -όπως είμαστε εμείς τα τελευταία 2-3 χρόνια- ότι υπάρχει μία ωραία ιστορία πού μπορούμε να τη διηγούμαστε στο μέλλον. Όμως, για να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο, πρέπει ουσιαστικά να γράψουμε μία νέα ιστορία, και για να γράψεις μία νέα ιστορία χρειάζεσαι και καινούριους ηθοποιούς! Το γνωρίζαμε πάντα αυτό, όμως δε στοχεύουμε σε κάποιον ‘ηθοποιό’ απλά και μόνο για να έχουμε διαφορετικούς παίκτες, αλλά θέλουμε να τους σωστούς παίκτες, και μετά όλα είναι καλά. Αυτό προσπαθούσαμε πάντα να κάνουμε, και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος (για αυτή τη μεταγραφή). Ας γράψουμε μία καινούρια ιστορία. Γι’ αυτό, χρειάζεται να ωθήσουμε τους εαυτούς μας και ναι, κάθε μικρό κομματάκι ποιότητας πού μπορούμε να αποκτήσουμε μας βοηθά σε αυτό. Είμαι χαρούμενος. Οι παίκτες είναι χαρούμενοι από την ώρα πού το έμαθαν και είναι επίσης ενθουσιασμένοι. Και όταν τον συναντήσουν, δε χρειάζεται κάποια ειδική μεταχείριση. Ναι, κέρδισε το Champions League φέτος, όμως όλοι οι άλλοι παίκτες της ομάδας το κέρδισαν την προηγούμενη χρονιά. Ναι, έγινε πρωταθλητής Γερμανίας φέτος, όμως όλοι οι άλλοι παίκτες της ομάδας έγιναν πρωταθλητές Αγγλίας την προηγούμενη χρονιά. Δεν είναι ότι ήρθε κάποιος και τώρα πρέπει να του στρώσουμε κόκκινα χαλιά, σε καμία περίπτωση, θέλει να είναι μέρος της ομάδας, να δουλέψει σκληρά, και να γίνει όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένος.»

  • Για το τι στοιχεία μπορεί ο Thiago Alcantara να συμπληρώσει σε αυτή τη Liverpool, καθώς και τι καινούριο μπορεί να της φέρει:

«Μπορεί να απαιτήσει ρυθμό, έτσι έχουν τα πράγματα. Μπορεί προφανώς να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει χώρους για άλλους παίκτες, όλα αυτά τα πράγματα. Το πρώτο του άγγιγμα (στη μπάλα) είναι απίστευτο, ‘βλέπει γήπεδο’ απίστευτα, οι πάσες του πολύ καλές! Επίσης είναι γρήγορος. Εξαιρετικός ρυθμός. Τα περσινά στατιστικά του στη Γερμανία ήταν απολύτως ξεχωριστά, είχε τα περισσότερα κλεψίματα, ανακτήσεις τις μπάλας και όλα αυτά τα πράγματα, τις περισσότερες πάσες. Όμως εμείς δεν παίζουμε όπως η Bayern, οπότε θα του χρειαστεί λίγος χρόνος για να εγκλιματιστεί, και κανείς δε θα έπρεπε να περιμένει -εγώ δεν περιμένω- να κάνει αυτά τα ξεχωριστά πράγματα από το πρώτο του παιχνίδι. Θα δούμε. Είναι ένα μακροπρόθεσμο project και έχουμε μία καλή ομάδα, οπότε μπορούμε να δώσουμε χρόνο. Φυσικά όμως θέλουμε να τον αξιοποιήσουμε στο γήπεδο, αυτό είναι σαφές. Οπότε η δουλειά μπορεί να ξεκινήσει τώρα.»

  • Κλείνοντας, για το αν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί εναντίον της Chelsea, ή είναι πιθανότερο να τον δούμε από την επόμενη βδομάδα, ο Klopp είπε:

«Θα προπονηθεί σήμερα (σ.σ. προπονήθηκε χθες)! Για το ματς θα δούμε. Δε θα φτιάξω τώρα τη σύνθεση της Κυριακής. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μέχρι τώρα έχουμε επικοινωνήσει μόνο τηλεφωνικά και μέσω μηνυμάτων. Οπότε, ας δούμε πρώτα πως αισθάνεται. Όταν γίνεται μία τέτοια μεταγραφή, αυτές τις μέρες είσαι απασχολημένος με πράγματα πού συνήθως δεν κάνεις. Αν δείξει εντάξει, θα βρούμε το σωστό μέρος για αυτόν.»

Ενθουσιασμένος ο Jurgen Klopp με τη μεταγραφή του Thiago.
Ενθουσιασμένος ο Jurgen Klopp με τη μεταγραφή του Thiago.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com