Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 16/9/1965 Γεννιέται ο Karlheinz Riedle (vid)

Σαν σήμερα: 16/9/1965 Γεννιέται ο Karlheinz Riedle (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στο Weiler im Allgäu, Swabia της Γερμανίας, ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του & πρώην επιθετικός των Reds, Karl-Heinz Riedle.

Θα ξεκινήσει τα ποδοσφαιρικά του βήματα από την FC Augsburg στα 18 του χρόνια, για να μετεγγραφεί στην Blau-Weiß Berlin 3 χρόνια αργότερα. Τα επιτεύγματά του ως επιθετικός, θα του δώσουν την μετεγγραφή του στην Werder Bremen 1 χρόνο αργότερα και από εκεί θα βρεθεί στην Ιταλία για λογαριασμό της Lazio, το 1990.

Τρία χρόνια αργότερα θα επιστρέψει στην Γερμανία για λογαριασμό της Borussia Dortmund, με την οποία θα κατακτήσει το Champions League το 1997, σημειώνοντας 2 γκολ στον Τελικό!

Ο Roy Evans θέλοντας να τονώσει την επίθεση της ομάδας του με έμπειρο δυναμικό, αποφάσισε να καταβάλει στην Γερμανική ομάδα το ποσό των 1,8 εκ. λιρών για να αποκτήσει τις υπηρεσίες του 32χρονου πλέον Karl-Heinz Riedle.

Στα 2 και κάτι χρόνια που θα είναι μέλος της Liverpool, ο Γερμανός διεθνής επιθετικός θα φορέσει 76 φορές την famous Red shirt, σημειώνοντας 16 γκολ. Ο χρόνος συμμετοχής του δεν ήταν ανάλογος της εμπειρίας του, καθώς έπεσε στην εποχή που ξεκινούσε την καριέρα του ο Michael Owen κι έτσι τον Σεπτέμβριο του 1999 μετακινήθηκε στο Λονδίνο για χάρη της Fulham, με τους Λονδρέζους να καταβάλουν στους Κόκκινους το ποσό των 200 χιλιάδων λιρών για να τον αποκτήσουν.

Στο παρακάτω video και στο χρονικό σημείο 0′:59″ μπορείτε να δείτε τον Karl-Heinz Riedle, να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τους Reds:

Σαν σήμερα: 16/9/1965 Γεννιέται ο Karlheinz Riedle
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com