Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 31/8/1954 Γεννιέται ο Alan Kennedy (vid)

Σαν σήμερα: 31/8/1954 Γεννιέται ο Alan Kennedy (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Pensjaw του Sunderland, ο διεθνής με την Εθνική Αγγλίας, πρώην αριστερός αμυντικός των Reds, Alan Kennedy.

Θα ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Newcastle Utd με την οποία τέθηκε αντίπαλος της Liverpool στον τελικό του F.A. Cup το 1974.
Το καλοκαίρι του 1978 θα μετεγγραφεί στους Κόκκινους, με την ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού να καταβάλει το ποσό των 330.000 λιρών, ποσό ρεκόρ τότε για ακραίο αμυντικό στην Βρετανία.

Με τους Reds θα κατακτήσει στα 8 περίπου χρόνια που φόρεσε την famous Red shirt 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, 5 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 4 League Cup και 3 Charity Shield, συμπληρώνοντας 359 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και σημειώνοντας 20 γκολ, μερικά από τα οποία ήταν πολύ κομβικά! (διαβάστε και δείτε εδώ μερικά από τα στοιχεία της Κόκκινης καριέρας του).

Τον Σεπτέμβριο του 1985 θα επιστρέψει στην γενέτειρά του για λογαριασμό της Sunderland, με τις «Μαυρόγατες» να πληρώνουν το ποσό των 100.000 λιρών στους Reds για να τον αποκτήσουν.

Τον Alan Kennedy έχει συναντήσει αρκετές φορές η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Liverpool, τιμώντας τον για την σημαντική του προσφορά στον Σύλλογο των Reds (στο 10′:35″ του video).

Απολαύστε τον Alan Kennedy να εκτελεί το σημαντικό πέναλτι των Reds στον Τελικό της Ρώμης το 1984, με αντίπαλο την Roma:

Σαν σήμερα: 31/8/1954 Γεννιέται ο Alan Kennedy
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com