Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 13/8/1978 Υπογράφει στους Reds ο Alan Kennedy (vid)

Σαν σήμερα: 13/8/1978 Υπογράφει στους Reds ο Alan Kennedy (vid)

Σαν σήμερα υπογράφει στη Liverpool από τη Newcastle Utd, ο Άγγλος διεθνής πρώην αριστερός αμυντικός των Reds, Alan Kennedy.

Μετά την αποχώρηση του Alec Lindsay, η ομάδα αντιμετώπισε ένα μάλλον μικρό αλλά όχι ανούσιο πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας, πρόβλημα το οποίο κλήθηκαν κατά καιρούς να αντιμετωπίσουν δεξιοπόδαροι ως επί το πλείστον παίχτες όπως ο Phil Neal και ο Alan Hansen. Όμως το καλοκαίρι του 1978 ο Bob Paisley αποφάσισε να δώσει τέλος στο εν λόγω πρόβλημα με την απόκτηση του Alan Kennedy, πληρώνοντας στη Newcastle Utd 330.000 λίρες, ποσό ρεκόρ την εποχή εκείνη για αριστερό αμυντικό.

Αν νομίζετε πως το ξεκίνημά του ήταν ιδανικό θα κάνετε μεγάλο λάθος. Για την ακρίβεια, ο Kennedy κάνοντας το ντεμπούτο του εναντίον της QPR στο Anfield παραλίγο να σκοράρει εις βάρος της ομάδας μας και γενικά η εμφάνισή του ήταν πολύ κακή. Στο ημίχρονο του αγώνα ο Paisley χαρακτηρίζοντας την απόδοση του Kennedy θα του πει χαρακτηριστικά πως  «Μου φαίνεται ότι μάλλον πυροβόλησαν τον λάθος Kennedy» !!!

Τα λόγια αυτά πείσμωσαν τον Alan που μαζί με τον άλλον Kennedy της ομάδας μας εκείνη την εποχή, τον Ray, θα συνυπάρξουν με μεγάλη επιτυχία για τρεις σεζόν στην αριστερή πλευρά.

Σίγουρα η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του υπήρξε το νικητήριο γκολ που πέτυχε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1981 εναντίον της Real Madrid.

Στα 8 χρόνια που θα είναι μέλος των Κόκκινων, θα συμπληρώσει 326 εμφανίσεις με την famous Red shirt, σημειώνοντας 19 γκολ και μοιράζοντας 10 ασίστ. Με τους Reds θα κερδίσει 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 5 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 4 League Cup και 3 FA Charity Shield, έχοντας σημαντική συμμετοχή με γκολ σε ημιτελικούς και τελικούς.

Να θυμίσουμε εκτός από το γκολ εναντίον της Real Madrid στον Τελικό του 1981, σημείωσε το σημαντικό πέναλτι εναντίον της Roma στον Τελικό της Ρώμης το 1984 και κέρδισαν οι Reds το τέταρτο τους Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Τον Alan Kennedy έχει συναντήσει αρκετές φορές η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Liverpool, τιμώντας τον για την σημαντική του προσφορά στον Σύλλογο των Reds (στο 10′:35″ του video).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε στον Τελικό της Ρώμης, την διαδικασία των πέναλτι και το εύστοχο του Alan Kennedy, που έδωσε το Κύπελλο στους Reds:

Σαν σήμερα: 13/8/1978 Υπογράφει στους Reds ο Alan Kennedy
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com