Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η ιστορία της εντός έδρας φανέλας της Liverpool

Η ιστορία της εντός έδρας φανέλας της Liverpool

Αν και η Liverpool F.C είναι γνωστή παγκόσμια ως οι Κόκκινοι κατά τη διάρκεια της ιστορίας της δεν φορούσαν πάντα την γνωστή Κόκκινη φανέλα.

Αν και η ομάδα ιδρύθηκε το 1892 , χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια ώστε ο ιδιοκτήτης της, ο John Houlding να αλλάξει τα χρώματα της εντός έδρας εμφάνισης της ομάδας από μπλε και άσπρο σε Κόκκινο.

Και χρειάστηκε να φτάσει το 1965 ώστε η επίσημη εμφάνιση της ομάδας να καθιερώσει ως το Κόκκινο, το μοναδικό χρώμα ,σε μια απόφαση του Bill Shankly «για ψυχολογική επίδραση-Κόκκινο για τον κίνδυνο, Κόκκινο για τη δύναμη.»

«Χριστέ μου, Ronnie,φαίνεσαι φοβερός, τρομακτικός. Μοιάζεις να είσαι 7 πόδια ψηλός» είχε πει ο Shanklyστον Ron Yates,τον αρχηγό της ομάδας, όταν εκείνος πρωτοφόρεσε τη Κόκκινη φανέλα.

Από κει και πέρα, οι Κόκκινοι δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους, καθώς άρχισαν να κυριαρχούν τόσο στο Αγγλικό όσο και στο Ευρωπαικό ποδόσφαιρο.

Στη δεκαετία του 70, τις φανέλες της ομάδας τις είχε αναλάβει η Umbro,ενώ το 1978 η Liverpool έγινε η πρώτη ομάδα που απέκτησε χορηγό στη φανέλα της, τη Hitachi.

Από το 1985 ως το 1995 , η Adidas δημιούργησε κάποιες από τις πιο εικονικές αλλά και αγαπημένες εμφανίσεις της Liverpool.

Στη συνέχεια ανέλαβε η Reebok για να την διαδεχθεί για άλλα 4 χρόνια η Adidas.

Από τη στιγμή που η FSG αγόρασε την ομάδα, οι Warrior Sports και New Balance έκαναν την εμφάνιση τους στον ποδοσφαιρικό κόσμο με τη βοήθεια της Liverpool.

H Nike τέλος, αποτελεί και επίσημα τον 6ο προμηθευτή όσο αφορά τις εμφανίσεις της ομάδας ,στην ιστορία της .

Nike από τον Αύγουστο για την Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com