Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Π0#τ@ν@κι, αργά ή γρήγορα πάλι δικό μας θα είσαι»

«Π0#τ@ν@κι, αργά ή γρήγορα πάλι δικό μας θα είσαι»

Αυλαία σήμερα στην Premier League, σε μια άκρως περιπετειώδη σεζόν που όντως λίγο έλειψε να μην ολοκληρωθεί, ως παραδέχθηκε ότι γνώριζε, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο άνθρωπος που, κάτω από τις εξέδρες του «Ανφιλντ», στο μουσείο της Λίβερπουλ, θα δει εντός των προσεχών ημερών να εγκαινιάζεται και το δικό του… δωμάτιο, ως έγινε και με τους άλλους τεχνικούς που οδήγησαν τους reds στη γη της Επαγγελίας: την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, νυν Champions League. Αν και ήταν έτοιμο από καιρό, θρυλείται ότι ο Γερμανός είχε ζητήσει να μη γίνει κάποια τελετή ή εγκαίνια «αν δεν πάρουμε και το πρωτάθλημα». Και είναι δίπλα σε αυτά των Μπομπ Πέισλι και Τζο Φάγκαν…

Διότι, σε αυτά τα 30 στείρα χρόνια, η Λίβερπουλ κατέκτησε δις το Champions League, πέρυσι επί Κλοπ και το 2005 επί Ράφα Μπενίτεθ. Οι τέσσερις τους είναι οι Fab Four. For ever.

-> Αυλαία σήμερα στην Premier League, δείτε όλα τα σενάρια και προγνωστικά.

Η Λίβερπουλ, επειδή ηλικιακά δεν την έζησαν αρκετοί, πολύ, είναι το μεγαλύτερο club στο Νησί. Διαχρονικά. Αν θέλετε να το… κόψουμε φέτες, τα τελευταία 30 χρόνια το μεγαλύτερο αγγλικό club είναι η Γιουνάιτεντ. Και τα τελευταία 10 χρόνια… δεν είναι η Σίτι. Διότι σε καθιερώνει, σε γιγαντώνει, γράφει ανεξίτηλα το όνομά σου η… κούπα του Πρωταθλητριών. Νέτα, σκέτα. Αν θα το πάρει φέτος, ή του χρόνου, ή κάποια στιγμή, η Σίτι μιλάμε διαφορετικά (στο pame stixima τη βλέπω τελικό πάντως…).

Το ζήτημα είναι ότι δεν είχαμε πάρει πρωτάθλημα από την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά… Και πώς τα καταφέραμε; Διότι ο Γιούργκεν Κλοπ έπαθε, έμαθε και, κυρίως, δημιούργησε πρώτα μια καλή παρέα και μετά μια ομάδα. Δεν έχει βγει ποτέ τίποτε προς τα έξω για ενόχληση κάποιου παίκτη, για οτιδήποτε. Δεν υπήρξε παίκτης ή αντίπαλος προπονητής να πει κακό λόγο για τον Κλοπ, και αν ήθελε, το αφοπλιστικό, ειλικρινές χαμόγελο του Γερμανού σε κάνει να τον νιώθεις φίλο σου. Δικό σου άνθρωπο.

Και να σας εξομολογηθώ τι σκεφτόμουν σε αυτό το ενσταντανέ, στο μουσείο της Λίβερπουλ, λίγα 24ωρα πριν από τον (χαμένο) τελικό με τη Ρεάλ το ’18: «Π0#τ@ν@κι, αργά ή γρήγορα πάλι δικό μας θα είσαι». Ε, ένα χρόνο άργησε… το έκτο.

 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com