Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο αποχαιρετισμός του Lallana στην Liverpool

Ο αποχαιρετισμός του Lallana στην Liverpool

Ο Adam Lallana είναι έτοιμος να αποχωρήσει ως ελεύθερος από την Liverpool ως Πρωταθλητής Αγγλίας και αποχαιρέτησε την ομάδα και τον κόσμο της με μια μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ρωτήθηκε ποια είναι τα συναισθήματα που αποχωρεί από την ομάδα μετά από έξι χρόνια:

“ Καλή ερώτηση. Προφανώς υπάρχει μια θλίψη. Ήμουν στο Bournemouth το σαββατοκύριακο και οδηγούσα πίσω (στο Liverpool) , είναι ένα μακρύ ταξίδι και σκέφτεστε, έτσι δεν είναι; Θέλω απλώς να απολαύσω αυτήν την εβδομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Υπάρχουν μέρη μου που είναι ενθουσιασμένα για την επόμενη πρόκληση που πλησιάζω στο να ξέρω τι συμβαίνει, οπότε υπάρχει ένα μείγμα συναισθημάτων αυτήν τη στιγμή. Αλλά αυτό που συνεχίζω να το επαναφέρω είναι απλώς να σιγουρευτώ ότι απολαμβάνω κάθε τελευταία μέρα της τελευταίας εβδομάδας μου γιατί συμβαίνουν πολλά. ”

“ Υπάρχει προφανώς μια μεγάλη μέρα, ένα μεγάλο παιχνίδι την Τετάρτη, οπότε θέλω απλώς να βεβαιωθώ ότι θα το απολαύσω με τους συμπαίκτες μου, γιατί όλοι είμαστε μέρος αυτής της ξεχωριστής χρονιάς και αυτού του ξεχωριστού τροπαίου που θα κερδίσουμε μαζί. ”

“ Λοιπόν, ναι, είναι περίεργο – ειδικά όταν στο lockdown όλα κυλούσα  ήσυχα για τόσο καιρό. Λοιπόν, το είδος της συνειδητοποίησης ξεκινά μόνο να νομίζω ότι την περασμένη εβδομάδα. ”

Τι έμαθε όλα αυτά τα χρόνια στο Melwood:

“ Είναι ένα από τα καλύτερα club στον κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρη την υποδομή, [από] πώς λειτουργεί η Ακαδημία και πώς έχουν αναπτύξει τους παίκτες τώρα. Νομίζω ότι το κύριο πράγμα που έχουμε επιτύχει τα τελευταία έξι χρόνια είναι να γίνουμε νικητές και αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα τους τελευταίους 12 μήνες. ”

“ Νομίζω ότι έχω χάσει τρεις τελικούς εδώ, ήταν όλοι ο ένας μετά τον άλλον, οπότε το να φεύγω έχοντας κερδίσει τέσσερα τρόπαια, είναι κάπως αξιοσημείωτο, δεν μπορώ να το πιστέψω. Νομίζω λοιπόν ότι είναι κατάλληλος χρόνος να φύγω και να τελειώσω το κεφάλαιο μου εδώ. ”

“ Όπως αναφέρατε, υπήρξαν πολλά καλά αλλά και πολλά κακά που ήταν δύσκολα. Λοιπόν, για να φύγω με τα τρόπαια και με τις εκπληκτικές αναμνήσεις, με τόσους πολλούς φίλους επίσης που θα μπορούσα πιθανώς να ταξινομήσω ως οικογένεια, το καθιστά ξεχωριστό και κατάλληλο.”

Για τις δυσκολίες της πρώτης σεζόν:

“ Πολύ δύσκολη. Είχα αυτήν τη συζήτηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες μιλώντας για αναμνήσεις με τον μπαμπά μου και αυτή η πρώτη σεζόν ήταν τόσο δύσκολη. Ιδιαίτερα έρχεται πίσω από αυτό που συνέβη το προηγούμενο έτος και οι προσδοκίες ήταν τόσο υψηλές εκείνη τη σεζόν. Προφανώς χάσαμε τον Suarez και ο Sturridge τραυματίστηκε και νομίζω ότι είχαμε επτά ή οκτώ νέες μεταγραφές και όλοι δυσκολεύτηκαν να αποδώσουν. ”

“ Θυμάμαι τους τρεις ή τέσσερις παίκτες που ήταν ίσως οι καλύτεροι για εμάς εκείνη τη σεζόν όπου οι παίκτες που ήταν εδώ για τρία ή τέσσερα χρόνια – Henderson, Raheem [Sterling], Coutinho, Gerrard – έτσι ήταν πραγματικά δύσκολο εκείνο τον πρώτο χρόνο. ” Είπε ο Lallana.

“ Όμως όλοι έπρεπε να οδηγήσουμε την ομάδα. Το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ήταν ότι η ήττα με 6-1 στο Stoke, το τελευταίο παιχνίδι του Stevie, ήταν πολύ δύσκολο, αλλά προφανώς από τότε που ο Jürgen ήρθε… και αυτό δεν αναιρεί τη δουλειά που έκανε ο Brendan γιατί παρόλο που είχαμε μια δύσκολη σεζόν, όλοι είχαμε μια δύσκολη σεζόν και νομίζω ότι η υποδομή που άρχισε να δημιουργεί εδώ στη θητεία του ως προπονητής της Liverpool ήταν φανταστική και έδωσε στον Jürgen κάτι να χτίσει. ”

Όμως, κατά τη διάρκεια των πέντε ετών του Jürgen, δεν ήταν απλώς μια πλεύση, ήταν ένα βήμα πίσω για να προχωρήσουμε δύο μπροστά και αυτό [για] δύο ή τρία χρόνια αντιμετωπίζαμε δυσκολίες. Υπήρχαν πάντα ενδείξεις ότι πηγαίναμε προς τη σωστή κατεύθυνση, φτάνουμε στους τελικούς, νικώντας την City στο Etihad μερικές φορές, αλλά τότε θα κάναμε πάντα εκείνο το βήμα πίσω που ένιωθα. Ακούστε, ήταν ένα ταξίδι, αλλά είχα προνόμια και τιμή να είμαι μέρος ”

Αν έθεσαν οι ήττες στους τελικούς τις βάσεις για τις επιτυχίες:

“ Νομιζω ναι. Εννοώ ότι κοιτάζω πίσω τώρα, δεν κατάλαβα πόσο μεγάλη επιτυχία θα είχε κερδίσει το Europa League. Το πρώτο έτος του προπονητή, εννοώ αν κοιτάξετε την ομάδα ήταν ένα είδος νέας, άπειρης ομάδας και ο προπονητής δεν είχε ξοδέψει πολλά στην αγορά μεταφορών εκείνο τον πρώτο χρόνο. Κληρονόμησε πραγματικά μια ομάδα. ”

“ Εάν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να πάρεις από τις ήττες, μάθετε πώς να χάνεις και ότι δεν θες να είσαι ξανά εκεί (Στην μεριά του ηττημένου) και ότι είναι ένα υπέροχο σημάδι για να φτάσετε στον τελικό. Εντάξει, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για να κερδίσεις έναν τελικό, αλλά για να κερδίσεις έναν τελικό πρέπει να φτάσεις εκεί και το κάναμε με συνέπεια. ”

“ Οπότε, προφανώς μετά το Κίεβο ήταν εξαιρετικά απογοητευτικό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιστρέψαμε και το κερδίσαμε στη Μαδρίτη ήταν αξιοσημείωτος, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη λόγω της ομάδας παικτών που έχουμε στα αποδυτήρια. ”

Για την σημασία της σεζόν 2016-17 και την έξοδο στο Champions League:

“ Σίγουρα (ήταν). Ο προπονητής φέρθηκε πολύ έξυπνα στην μεταγραφική. Νομίζω ότι μπορεί να ήταν η πρώτη χρονιά του Sadio, ίσως του Gini. Το έχω αναφέρει στο παρελθόν, αλλά ακόμη και ο Ragnar Klavan που ήρθε, ο Joel Matip, πραγματικά συμπαγείς εγγραφές που ήξεραν πώς ο προπονητής ήθελε να λειτουργήσει. ” Πρόσθεσε ο Lallana.

“ Αν και υπήρχαν βήματα πίσω σε εκείνη τη σεζόν, υπήρχαν πιθανώς περισσότερα βήματα μπροστά από τις πιο συνεπείς κυρίαρχες εμφανίσεις. Έτσι, ήταν μια πραγματικά ευχάριστη χρονιά και η επιστροφή στο Champions League ήταν μια τεράστια επιτυχία εκείνο το σημείο. ”

Για την δική του απόδοση εκείνη τη σεζόν:

“ Ναι, ήταν πιθανώς μια από τις καλύτερες σεζόν μου στην ομάδα. Ήμουν σε φόρμα με σταθερότητα και κοιτάζω πίσω εκείνη τη σεζόν και το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι [εναντίον της Middlesbrough] και χρειαζόμασταν να κερδίσουμε για να επιστρέψουμε στο Champions League. Αυτή ήταν η αρχή του ταξιδιού μας προς τη νίκη στη Μαδρίτη. ”

Για την σεζόν 2017-18:

“ Πήγαμε σχεδόν στο Champions League ως αουτσάιντερ και μπορούσα να αισθανθώ ότι στον προπονητή άρεσε. Ήξερε τόσα πολλά για το Champions League και το βλέπετε στην προσωπικότητά του και τον τρόπο που μίλησε ότι ήταν χαρούμενος που ήμασταν αουτσάιντερ, γιατί δεν θα υπήρχε κανένα είδος πίεσης εκεί. Αλλά ήξερε ακριβώς πώς να λειτουργήσει, πώς να δουλέψει, πώς να στήσει την ομάδα. ”

“ Καθόμαστε εδώ και είναι εύκολο να το πούμε, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη ότι πήγαμε στους τελικούς back-to-back. Λόγω της εμπειρίας του και μάλλον ήξερε πόσο καλοί ήμασταν και ποιες προκλήσεις είχαμε στο δρόμο. ”

Πως ένιωσε μετά την κατάκτηση του Champions League:

“ Λοιπόν, είναι το καλύτερο, έτσι δεν είναι; Είναι ο καλύτερος ευρωπαϊκός τίτλος που μπορείς να κερδίσεις και να τον κερδίσεις με την ομάδα των παικτών που προφανώς έχουν πετύχει τόσα πολλά, αλλά στη συνέχεια ένιωσαν τόσο πολύ πόνο την προηγούμενη σεζόν, ακόμη και δύο σεζόν μετά τον τελικό του Europa League. ”

“ Υπάρχουν στιγμές που σκέφτεσαι: «Είναι πραγματικά γραφτό;» Έτσι, όταν το κερδίσαμε, είναι ένα συναίσθημα που είναι δύσκολο να περιγραφεί πραγματικά. Μεγαλώνεις σκέφτεσαι το Champions League [και] το κερδίζεις. Το 2005 όλοι γνωρίζουν ακριβώς πού βρισκόταν όταν παρακολουθούσαν αυτό το παιχνίδι και πότε επέστρεψε η Liverpool, έτσι ώστε να είμαστε μέρος της ομάδας για να το πετύχουμε ξανά και μετά την επόμενη σεζόν να πάμε και να κάνουμε αυτό που κάναμε αυτή τη σεζόν, είναι δύσκολο να πιστέψεις πραγματικά. ”

“ Είναι κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανος και αισθάνομαι μέρος, γιατί το καταλαβαίνω ότι παρόλο που δεν έπαιξα τεράστιο ρόλο τα τελευταία δύο χρόνια, προσπαθώ να κοιτάξω τη μεγαλύτερη εικόνα. Από όταν ήρθα στον σύλλογο και τώρα μέχρι που φεύγω, νιώθω ότι ο σύλλογος έχει προχωρήσει και αισθάνομαι προνομιούχος και είναι τιμή μου να είμαι ένα μικρό μέρος αλλά σίγουρα ένα μέρος αυτού. ”

Για τον Klopp που τον χαρακτήρισε θρύλο της ομάδας:

“ Ίσως το παράκανε λίγο εκεί! Αλλά είμαστε μια ομάδα θρύλων, σίγουρα το βλέπω. Δεν οφείλεται σε ένα ή δύο άτομα, γιατί είμαστε τόσο επιτυχημένοι – είναι πραγματικά η υποδομή και ο προπονητής το έχει δημιουργήσει. Δημιούργησε την κουλτούρα που αναπαράγεται σε όλο το Melwood τώρα. ”

“ Το μόνο που χρειάζεται να κοιτάς είναι τα νεαρά παιδιά που έρχονται. Neco Williams, Curtis Jones, Harvey Elliott, Sepp [Van den Berg], Ki-Jana [Hoever], έχω προπονηθεί πολύ μαζί τους τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε ξέρω σε ποιο καλό σημείο βρίσκεται η Liverpool αυτή τη στιγμή . Ξέρω πόσο ταλαντούχος θα είναι οι νέοι καλλιέργειες και πόσο επιτυχής θα είναι η Ακαδημία στο μέλλον. ”

“ Ο Trent προφανώς πέρασε και από την Ακαδημία. Αισθάνομαι ότι έπαιξα λίγο ρόλο σε αυτό τα τελευταία δύο χρόνια. Μου άρεσε πολύ [αυτό]. Ενώ προφανώς παίζω και αγωνίζομαι για τη Liverpool, μου άρεσε να καθοδηγώ τα νεαρά παιδιά και να τα βλέπω να πηγαίνουν καλά και να προχωρούν και να προπονούνται καλά. ”

“ Ήμουν εγώ πριν από 10, 11, 12 χρόνια και έχει πάει τόσο γρήγορα. Η ζωή πηγαίνει τόσο γρήγορα, έτσι δεν είναι; Νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό να δοκιμάσετε και να μεταδώσετε αυτό το μήνυμα στα νεαρά παιδιά: απολαύστε κάθε προπόνηση, μάθετε από κάθε προπόνηση γιατί η καριέρα πηγαίνει τόσο γρήγορα. Τα έξι χρόνια μου έχουν περάσει γρήγορα. Τα δύο παιδιά μου μεγάλωσαν στο Liverpool, είναι το μόνο που γνωρίζουν. ”

“ Δεν έχω κάνει μόνο φίλους και συμπαίκτες εδώ, έχω χτίσει φίλους που βλέπω ως οικογένεια για πάντα και από εκεί προέρχεται η θλίψη. Δεν φεύγω από τη Liverpool γιατί ξέρετε, θέλω να συνεχίσω να παίζω εδώ και λυπάμαι που θα φύγω, γιατί είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγω. Είμαι απελπισμένος για μια νέα πρόκληση, είμαι απελπισμένος να παίξω λίγο περισσότερο. ”

“ Ακόμα αισθάνομαι ότι έχω δύο ή τρία χρόνια στην κορυφή. Είναι περισσότερες από τις σχέσεις που δημιουργείτε και σε μια εβδομάδα θα μπορούσα να είμαι, θα είμαι κάπου αλλού και δεν θα βλέπω αυτούς τους ανθρώπους για τους οποίους έχω αγωνιστεί και πολεμήσει τα τελευταία έξι χρόνια. Εδώ έρχεται το στοιχείο της θλίψης, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος από την επόμενη πρόκληση και τι θα φέρει. ”

“ Άκου, θα επικοινωνήσω ακόμα με την πλειοψηφία των παιδιών και τον προπονητή, της Carol και της Caroline, τις κυρίες που έχουμε στην κουζίνα εδώ που με φρόντισαν τα τελευταία έξι χρόνια. Υπάρχουν καλές και κακές πλευρές του να είσαι ποδοσφαιριστής και να φεύγεις, αλλά δεν είναι ποτέ ωραίο να πεις αντίο είναι πραγματικά; ”

Για την φιλία του με τον Jordan Henderson:

“ Έχοντας περάσει με τον Jordan όλο το ταξίδι, ήμουν αρκετά τυχερός που ήμουν μαζί του όταν είχε τις σκοτεινές στιγμές του και δυο τραυματισμούς που είχε … και ήταν επίσης μαζί μου στις σκοτεινές στιγμές μου, τραυματισμούς. Επιστρέφουμε πάντα στους τραυματισμούς. Δεν είναι μόνο ήττες που είναι σκοτεινές στιγμές, αλλά και τραυματισμοί. ”

“ Θα ήθελα να σκεφτώ ότι θα καταλήξω να είμαι δίπλα στον Jordan όταν σηκώνει τον τίτλο της Premier League και θα το κάνει να αξίζει. εκείνες τις σκοτεινές στιγμές, τις απογοητεύσεις, όχι το παιχνίδι. Υπήρχε ένα πρωί, γιατί συνηθίζαμε να οδηγούμε μαζί με τον Jordan. ”

“ Δεν έχουμε κάνει πρόσφατα προφανώς λόγω της κατάστασης [με τον ιό]. Υπήρχε ένα παιχνίδι όταν χάσαμε, πήραμε 3-3 στη Sevilla. Λέω ότι χάσαμε γιατί ένιωσα ήττα. Θυμάμαι ότι ο Jordan μου είπε, πρέπει να ήθελε τη συνομιλία, «Θα σε παραλάβω αύριο». Θυμάμαι απλώς ότι είχε σηκώσει την κουκούλα του και πήρε το βάρος αυτού του αποτελέσματος, πήρε την πλήρη ευθύνη. ”

“ Ήμασταν 3-0 στο ημίχρονο και τελείωσε το 3-3, και μόλις τον άκουσα να λέει ως αρχηγός, «Αυτό δεν μπορεί να συμβεί, πρέπει να είμαι υπεύθυνος και είμαι υπεύθυνος για το ότι είμαι αρχηγός της Liverpool. «Για να ακούσω πόσο ειλικρινής ήταν, σκεφτόμουν» Είσαι τρελός να αναλάβεις αυτή την ευθύνη; ”

“ Είναι ευθύνη της ομάδας και δεν έχουμε χάσει καν το παιχνίδι. «Αλλά, αυτό συνοψίζει την ανιδιοτέλεια του και πόση ευθύνη αναλαμβάνει για αυτό το ποδοσφαιρικό σύλλογο στις κακές στιγμές. Δεν είναι στις καλές στιγμές, είναι οι κακές στιγμές. Γι ‘αυτό τον αξίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. ”

“ Αξίζει να είναι αρχηγός της Liverpool που σηκώνει τα τέσσερα τρόπαια σε μια σεζόν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και κανείς δεν μπορεί να το πάρει μακριά από αυτόν ποτέ. Όντας όχι μόνο φίλος του, αλλά συμπαίκτης του με κάνει τόσο περήφανο και προνομιακό. Ναι, είναι ωραίο που οι οικογένειές μας είναι κοντά και τα παιδιά μου έχουν την ίδια ηλικία με τα παιδιά του. ”

Ποιο θεωρεί πως είναι το προσωπικό του highlight από το 2014 ως σήμερα:

“ Το βράδυ της Τετάρτης. Το Champions League ήταν καταπληκτικό, μην με παρεξηγείτε, καταπληκτικό. Δεν είχα πολλά και προφανώς είχα προβλήματα τραυματισμού εκείνο το έτος, αλλά ήταν υπέροχο που επέστρεψα στον πάγκο [για τον τελικό] επειδή μας επιτράπηκαν εννέα αλλαγές. ”

“ Λοιπόν, αυτό ήταν καταπληκτικό, μην με παρεξηγείτε… Barcelona και πώς συνέβη αυτό, αλλά για την Τετάρτη το βράδυ αισθάνομαι πραγματικά ότι συνέβαλα σε αυτή τη σεζόν. Ίσως όχι όλη την ώρα στο γήπεδο αλλά είχα σημαντικές στιγμές. Το γκολ μου στο Old Trafford ήταν υπέροχο, το απόλαυσα, αλλά υπήρξαν και μεγάλες στιγμές καθώς έφτασα από τον πάγκο βλέποντας παιχνίδια.”

“ Είναι πέρα από μια σεζόν, οπότε όλοι διαδραματίζουν τον ρόλο τους. Υπάρχει μια ολόκληρη ομάδα, μια ολόκληρη ομάδα από εμάς που έχουμε παίξει τον ρόλο μας. Δεν θα είμαι εκεί την Τετάρτη [στο Anfield] νομίζοντας ότι δεν είμαι σίγουρος αν αξίζω να είμαι μέρος αυτού, θα είμαι εκεί γνωρίζοντας ότι έχω κερδίσει κάθε κομμάτι από αυτό και θα απολαύσω απόλυτα και δεν μπορώ να περιμένω! Τι τρόπος να φύγεις! ”

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον κόσμο της ομάδας:

“ Σας ευχαριστώ πολύ που με αποδεχθήκατε, ειδικά την πρώτη μου χρονιά που όλοι είχαμε πολύ δύσκολες στιγμές – τους παίκτες, τους οπαδούς – αλλά πραγματικά αισθανθήκαμε αμέσως ότι ο τύπος του παίκτη που ήμουν – και είμαι – με δεχθήκατε. ”

“ Πάντα νιώθω ότι αν δείξεις καλή στάση και δουλέψεις σκληρά, θα σου δίνουν πάντα χρόνο και μετά την πρώτη δύσκολη σεζόν ένιωσα σαν να βελτιώθηκα όσο περισσότερο το έκανα. Όταν ήρθε ο Jürgen είχαμε μερικές υπέροχες σεζόν για να μας επιστρέψει στο Champions League. ”

“ Προφανώς οι οπαδοί έμειναν υπομονετικοί με τους τραυματισμούς μου και παρόλο που εύχομαι να μπορούσα με προσωπική σημείωση να συνέβαλα λίγο περισσότερο, ο τελικός στόχος ήταν πάντα να έρθω εδώ για να κερδίσω μετάλλια και να γίνω μέλος μιας ξεχωριστής ομάδας. Αυτό κάναμε και το έχουμε επιτύχει μαζί. ”

“ Θα είναι ατυχές που δεν θα έχω την ευκαιρία να πω αντίο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψω στο Anfield και θα κυνηγήσω για τρεις πόντους εναντίον τους, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα με χαιρετίσουν και θα ήταν ωραίο να πούμε αντίο σωστά και είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί την επόμενη σεζόν κάποια στιγμή. ” Ολοκλήρωσε ο Adam Lallana.

Ο Adam Lallana παραχώρησε τη συγκεκριμένη συνέντευξη πριν τον αγώνα με την Chelsea.

Το Melwood αποχαιρέτησε τον Adam Lallana.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com