Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 19/7/1981 Γεννιέται ο Grégory Vignal (vid)

Σαν σήμερα: 19/7/1981 Γεννιέται ο Grégory Vignal (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Montpellier της Γαλλίας, ο Γάλλος διεθνής με τις «μικρές» εθνικές της χώρας του, αριστερός πρώην αμυντικός των Reds Grégory Vignal.

Θα ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ομάδα της πόλης του και πολύ σύντομα θα τραβήξει την προσοχή του Gerard Houllier, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2000 θα καταβάλει στην Γαλλική ομάδα των 750.οοο λιρών για να τον φέρει στο Anfield.

Στους Κόκκινους θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Reserve team και θα φορέσει την φανέλα της πρώτης ομάδας, σε παιχνίδι με την Rotherham Utd στο F.A. Cup. Συνολικά θα συμπληρώσει 7 εμφανίσεις με την 1η ομάδα, με κορυφαία του συμμετοχή στο derby με την Everton στο Goodison Park, τον Απρίλιο του 2001. Μάλιστα θα κερδίσει το φάουλ λίγο κάτω από οτ κέντρο του γηπέδου, από όπου σημείωσε ο Gary McAllister το νικητήριο τέρμα για τους Reds!

Το καλοκαίρι του 2001 ο Vignal ερχόμενος από το Παγκόσμιο Κύπελλο U18 στο οποίο πήρε μέρος με την Εθνική Γαλλίας, θα βρει μπροστά του τον νεοαφιχθέντα John Arne Riise, που ως πιο έμπειρος στην θέση, έπαιρνε περισσότερες ευκαιρίες. Παρ’ όλα αυτά προσπάθησε να κερδίσει την μονιμότητα στην αρχική 11άδα και μέχρι το τέλος της χρονιάς 2001/02, συμπλήρωσε άλλες 9 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Η τρίτη χρονιά στους Κόκκινους δεν ξεκίνησε καλά και με μόλις 4 εμφανίσεις στο πρώτο μισό της, αποφάσισε να μετακινηθεί δανεικός στην Bastia μέχρι το τέλος της χρονιάς 2002/03. Στην 4η χρονιά του θα δοθεί δανεικός στην Rennes για το πρώτο μισό της και θα ολοκληρώσει την 2003/04 χρονιά δανεικός στην Espanyol.

Στην 5η και τελευταία του χρονιά που ανήκε στους Κόκκινους (2004/05), πήγε δανεικός στη Rangers, όπου εκεί θα μονιμοποιηθεί στην αρχική τους 11άδα, συμπληρώνοντας 42 εμφανίσεις και κερδίζοντας το Πρωτάθλημα αλλά και το League Cup Σκωτίας. Στο τέλος της χρονιάς κι ενώ αποδεσμεύτηκε από τους Κόκκινους, είχε προσφοαρά να συνεχίσει στους Πρωταθλητές Σκωτίας, αλλά δεν συμφώνησαν στο οικονομικό μέρος κι έτσι συνέχισε την καριέρα του στο Νότο της Αγγλίας και στην Posrtmouth.

Ας θυμηθούμε εκείνο το Merseyside derby του 2001 και την συμβολή του Vignal στη νίκη των Κόκκινων:

Σαν σήμερα: 19/7/1981 Γεννιέται ο Grégory Vignal
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com