Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Klopp για Brighton, μετάλλια, Mane, Brewster και μικρούς

Ο Klopp για Brighton, μετάλλια, Mane, Brewster και μικρούς

Η συνέντευξη τύπου του Jürgen Klopp μέσω Zoom ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Brighton ολοκληρώθηκε, με τον προπονητή των Reds να μιλάει μεταξύ άλλων για τους Seagulls, τα cooling break, τον Graham Potter, τα μετάλλια της Premier League και τον Sadio Mane.

Για το γεγονός ότι οι παίκτες μπορούν πλέον αλλάζουν ξανά μέσα στα αποδυτήρια είπε:

“ Δε σκέφτομαι πολύ τις αλλαγές. Είμαι όμως πολύ χαρούμενος που έχουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιούμε ξανά τα αποδυτήρια. Τα παιδιά μπορούν αλλάζουν μέσα ξανά. Θα ήταν περίεργο αν έπρεπε να συνεχίζουν να αλλάζουν στο αυτοκίνητο ή κάτι τέτοιο. Θα ήμουν επίσης πολύ χαρούμενος όταν μπορούμε να τα κάνουμε όλα όπως τα χούμε συνηθίσει. ”

Για τα cooling break:

“ Είναι μία πολύ καλή ιδέα. Στο Tour de France μπορούν να πιούν νερό όταν το χρειάζονται και όχι μόνο όταν κάνει ζέστη. Από την άποψη ενός ποδοσφαιρόφιλου είναι καλό. Δε νομίζω πως θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτή σεζόν, αλλά ίσως υπάρχει. ”

“ Είναι πολύ καλό όμως. Είναι για τους παίκτες, όχι για τους προπονητές. Έχω 10 δευτερόλεπτα να τους μιλήσω οπότε αυτό δεν αποτελεί οδηγία προπονητή.”

Για τα μετάλλια της Premier League:

“ Δε νομίζω πως είναι μικρή η δουλειά που έχει κάνει το τεχνικό μας επιτελείο. Αν δεν είχαμε την Monna Nemmer (διατροφολόγος της ομάδας) κατά τη διάρκεια του lockdown, είμαι σίγουρος πως η πλειοψηφία των παικτών μας θα είχε πεθάνει από την πείνα. ”

“ Αν ο Andreas Kornmayer δεν είχε κάνει τη δουλειά που έκανε, οι παίκτες θα επέστρεφαν με πέντε παραπάνω κιλά. ”

“ Το μετάλλιο που παίρνεις είναι εδώ (ο Klopp έδειξε την καρδιά του), οπότε δεν είναι σημαντικό. Θα δούμε ένα τρόπο για να δείξουμε πόσο εκτιμούμε αυτά που έχουν κάνει όλοι τεχνικό μας επιτελείο. ”

Για το μέλλον:

“Καλή ερώτηση. Αλλά τι είναι το μέλλον; Το μέλλον όλων μας είναι μία χρονική περίοδος, την οποία κανείς δε γνωρίζει ακριβώς πως θα είναι. Όλοι περιμένουμε το εμβόλιο. Αυτό είναι το μέλλον όλων μας. Εμείς ως ποδοσφαιρική ομάδα δεν ανησυχούμε για το μέλλον. ” Απάντησε ο Klopp.

Για τους μικρούς:

“ Το μεγαλύτερο προσόν των μικρών παικτών είναι ο χρόνος. Η στιγμή που θα χάσουν την υπομονή τους είναι όταν τα πράγματα δεν θα πάνε όπως θα έπρεπε να πάνε. ”

“ Προσπαθούμε να τους βοηθάμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να γίνουν καλύτεροι παίκτες που μπορούν να γίνουν. Πραγματικά μου αρέσουν αυτά τα παιδιά και μόλις το γεγονός ότι έχουν δεσμεύσει το μέλλον τους σε εμάς. Ακαδημία μας έχει βγάλει μερικούς πολύ σπουδαίους παίκτες τα προηγούμενα χρόνια. ”

Για τους Scousers στην ομάδα:

“ Αυτό ήταν πάντα το πλάνο μας. Το ένα πλάνο είναι η μόρφωση και το άλλο είναι να δείξουμε πως δουλεύει η μόρφωση και η προπόνηση μαζί. ”

“ Είναι πολύ ταπεινή και δουλεύουν πολύ σκληρά. Το τέλειο σενάριο θα ήταν να έχουμε αυτά τα παιδιά ως παραδείγματα για άλλους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αν τα παιδιά ακολουθήσουν το ίδιο μονοπάτι, με το ταλέντο που έχουν, θα κάνουν σπουδές καριέρες. ”

“ Χρειάζεται τύχη από πλευράς τραυματισμών. Το όνειρο μας είναι να έχουμε όλα τα παιδιά την ακαδημία. Το όνειρο μας είναι να έχουμε μια ομάδα γεμάτη Scousers. ”

Για την Brighton:

“ Είναι μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα κι αυτά που έχουν κάνει τελευταία σεζόν είναι εκπληκτικά. Έχουν ένα κανονικό στην ποδοσφαίρου. Ο προπονητής τους κάνει μια πολύ καλή δουλειά εκεί. Έχουν αλλάξει την προσέγγιση τους μετά το lockdown. ”

“ Αυτό σημαίνει πως δεν ξέρουμε ακριβώς τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε. Πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αμέσως μετά έχουμε την Burnley, την Arsenal, την Chelsea και την Newcastle. Όλες παλεύουν για κάτι. ”

Για την υπομονή που έδειξε η ομάδα του στον αγώνα της Κυριακής:

“ Είναι πάντα σημαντική στο ποδόσφαιρο. Είναι κάτι σαν τρόπος σκέψης και κάτι παραπάνω από αυτό που βλέπετε στον αγωνιστικό χώρο. ” Είπε ο Klopp.

“ Πρέπει να υπάρχει ζωντάνια στον αγώνα την κινητικότητα αλλά υπομονή είναι ακόμα πιο σημαντική. Το παιχνίδι με την Villa ήταν δύσκολο, όπως και πολλά άλλα παιχνίδια. ”

Για τον Graham Potter της Brighton:

“ Αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση που μπορεί να έχει ένας προπονητής στη ζωή του. Από την πρώτη αγωνιστική είδα την Brighton να έχει αλλάξει ορισμένα πράγματα και μετά το lockdown άλλαξε την προσέγγιση της. ”

“ Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή ενός προπονητή πρέπει να περάσει τις ιδέες του, τη στιγμή που χρειάζεται να πάρει αποτελέσματα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Graham Potter και την δουλειά που κάνει. ”

Για το μέλλον του Rhian Brewster:

“ Το πλάνο μας θα το συζητήσουμε με εκείνον και όχι εδώ. Ήταν ξεκάθαρα όπως η δική του περίπτωση ήταν διαφορετική από πολλών παιδιών που βρίσκονται εδώ. ”

“ Τον ήθελαν πραγματικά στην Swansea και αυτό ήταν σημαντικό. Ο Rhian έχει δείξει το ταλέντο του. Θα μιλήσουμε με εκείνον για την επόμενη σεζόν. ”

Για τον Sadio Mane που σκοράρει 20 γκολ για τρεις συνεχόμενες σεζόν:

“ Τα τελευταία τρία χρόνια αυτή ομάδα έχει κάνει πρόοδο και τεράστια βήματα. Αυτό συνέβη γιατί κάναμε όλοι μεγάλα βήματα και ο Sadio είναι παράδειγμα αυτουνού. ”

“ Θυμάμαι πως πήραμε με αυτόν τον ταλαντούχο παίκτη από την Southampton αλλά του έλειπε η σταθερότητα. Τώρα έχει αποκτήσει σταθερότητα και στην επίθεση και στην άμυνα. Θα μπορούσα να γράψω το ίδιο βιβλίο για όλους παίκτες μας. ”

“ Εφέ ως ένα νεαρό παιδί και εξελίχθηκε εγώ. Είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε. Αποτελεί ένα καλό παράδειγμα τις εξελίξεις που έχει σημειώσει ολόκληρη ομάδα. Έγινε από ένας πολύ καλός παίκτης σε έναν world class παίκτη. Είναι πολύ καλό που τον έχουμε εδώ μαζί μας. ”

Ο Klopp αποθέωσε τον Sadio Mane.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com