Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Βαριά ήττα στο Etihad

Βαριά ήττα στο Etihad

Η Liverpool στον πρώτο της αγώνα μετά την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν ήταν αυτή που είχαμε συνηθίσει μέσα στη σεζόν και υπέστη βαριά ήττα με σκορ 4-0 από την Manchester City στο Etihad Stadium.

Οι Reds έμειναν χωρίς γκολ για πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδια και δέχθηκαν τέσσερα από τους De Bruyne, Sterling και Foden. Το τέταρτο χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Chamberlain.

Α’ Ημίχρονο: Χωρίς αλλαγές και συνεπώς με την καλύτερη τους δυνατή ενδεκάδα παρατάχθηκαν οι Reds κόντρα στην Manchester City σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Crystal Palace. Μόλις στο πέμπτο λεπτό είχαν την πρώτη τους ευκαιρία με ένα σουτ του Firmino, το οποίο απέκρουσε ο Ederson και στο 19′ οι Reds άγγιξαν το γκολ με τον Mohamed Salah να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Από εκεί και πέρα όμως, η Liverpool ήταν αγνώριστη και η συνέχεια της δεν ήταν ανάλογη. Στο 24′ ο Joe Gomez έκανε πέναλτι στον Sterling αφού δεν μπόρεσε να τον σταματήσει αλλιώς και ο Kevin De Bruyne το μετέτρεψε σε γκολ κάνοντας το 1-0. Οι παίκτες του Klopp δεν ανέβασαν στροφές και δεν άργησε να έρθει. Σκόρερ ήταν ο Raheem Sterling, ο οποίος άδειασε τον Joe Gomez στο 35′ και έστειλε την μπάλα με δεξί σουτ στα δίχτυα του Alisson για το 2-0. Το κακό δεν είχε τελειώσει για την Liverpool και τρίτωσε πριν φύγει το ημίχρονο, αφού ο Foden στο 45′ έγραψε και το 3-0 μετά από ωραία συνεργασία με τον De Bruyne, με τον Robertson να μην μπορεί να ακολουθήσει.

Β’ Ημίχρονο: Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τους Πρωταθλητές, αφού ο Joe Gomez αντικαταστάθηκε από τον Oxlade-Chamberlain, με τον Fabinho να συνεχίζει ως στόπερ. Και πάλι όμως οι Reds δεν ξεκίνησαν καλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που έφτασαν αρχικά κοντά στο γκολ με τον Foden σε δύο περιπτώσεις, ενώ ο Mane από πλευράς Liverpool αν και βρέθηκε σε καλή θέση ξέχασε στην κυριολεξία την μπάλα στο 54ο λεπτό. Στο 61′ ο Klopp έκανε δύο ακόμη αλλαγές με τους Origi και Keita να περνούν αντί για τους Firmino και Wijnaldum, αλλά και πάλι η απόδοση της ομάδας δεν άλλαξε. Τα λάθη συνεχίστηκαν, οι συνεργασίες δεν έβγαιναν και ο Raheem Sterling ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 65′ με τελείωμα εντός περιοχής. Το τέρμα βέβαια χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Chamberlain, ο οποίος προσπάθησε να απομακρύνει και έσπρωξε εκείνος την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ της τιμής για τους Reds δεν μπόρεσε να έρθει με το πλασέ του Salah στο 76′, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Ederson και ένα λεπτό νωρίτερα ο Neco Williams είχε περάσει αντί του Trent Alexander-Arnold, που βρέθηκε σε πολύ κακό βράδυ. Ο Mahrez από πλευράς City είχε την ευκαιρία για το 5-0 από πλευράς City στο 81′ αλλά το σουτ του έφυγε τελικά εκτός εστίας. Οι αλλαγές από τον Γερμανό προπονητή έκλεισαν με την είσοδο του Minamino αντί του Mane στο 85ο λεπτό. Ο Mahrez σκόραρε και πέμπτο γκολ για την ομάδα του στις καθυστερήσεις, αλλά ακυρώθηκε για χέρι του Foden. 

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Κυριακή με αντίπαλο την Aston Villa.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Manchester City: Ederson. Walker (Cancelo 73′), Garcia, Laporte (Otamendi 78′), Mendy, Rodri, Gundogan, De Bruyne, Sterling (B.Silva 78′), Foden, Jesus (Mahrez 58′)

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Williams 76′), Gomez (Oxlade-Chamberlain 46′), Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum (Keita 62′), Salah, Mane (Minamino 84′), Firmino (Origi 62).

Οι Reds δεν τα κατάφεραν στο Etihad.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com