Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Klopp αποκαλύπτει πως τον ενέπνευσε η ομάδα rugby της Νέας Ζηλανδίας

Ο Klopp αποκαλύπτει πως τον ενέπνευσε η ομάδα rugby της Νέας Ζηλανδίας

Μια από τις ερωτήσεις που έγιναν στον Jürgen Klopp κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ενόψει του αποψινού αγώνα με την Manchester City αφορούσε την ομάδα rugby της Νέας Ζηλανδίας, η οποία είναι διάσημη για τον χορό Haka.

Ο Klopp ανέφερε για τους All Blacks:

“ Όταν φοράς την φανέλα της ομάδας σου, τίποτα λιγότερο από το 100% δεν είναι επιτρεπτό. Αυτή δεν είναι δική μου φράση. Πριν από 15 ή 16 χρόνια είχα δει ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ για τους All Blacks και είχα συγκρατήσει αυτή τη φράση για εμένα. ”

“ Αυτό ισχύει για κάθε παίκτη της Liverpool και για εμένα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. ”

“ Το 2001 ή το 2002 είχα δει αυτό το ντοκιμαντέρ κατά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Μου είχαν κάνει εντύπωση αυτοί οι μεγάλοι τύποι και ο τρόπος, με τον οποίο μίλαγαν. Εκείνη την στιγμή οι All Blacks ήταν η καλύτερη ομάδα Rugby στον κόσμο. Νομίζω πως είχαν ένα ποσοστό νικών κοντά στο 70% ή κάτι τέτοιο. Αυτό ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. ” Είπε ο Klopp.

“ Όλοι ήταν ερασιτέχνες, ίσως έπαιρναν λίγα χρήματα, δεν το ξέρω αυτό. Πάντως, δούλευαν ως χασάπηδες, εργάτες και τέτοιου είδους δουλειές. Αυτά τα παιδιά ήταν εντυπωσιακά, μίλησαν για το παρελθόν και το τι σημαίνει να παίζουν για την ομάδα. ”

“ Όσο για την Haka, είμαι σίγουρος πως το έχω ξαναπεί αυτό μια ή δύο φορές, αλλά στο λεωφορείο δύο λεπτά πριν φτάσουμε στο γήπεδο πάντα ακούγαμε την Haka. ”

“ Όταν άνοιγε   η πόρτα, οι άνθρωποι πίστευαν πιθανότατα ένα μάτσο πολεμιστών θα έβγαινε από αυτό το λεωφορείο γιατί ήταν αρκετά δυνατό και εντυπωσιακό. Μας έδωσε ένα μικρό λάκτισμα. ”

“ Ήταν το All Blacks και η Mainz, το κύριο χρώμα της είναι το κόκκινο, οπότε κάναμε τους εαυτούς μας All Reds. ”

“ Κανείς δεν το παρατήρησε, επειδή ήμασταν ένα πολύ μικρό club, μια μικρή ομάδα, αλλά για εμάς ήταν μεγάλο. ” Είπε ο Klopp.

“ Και έτσι ξεκίνησε για αυτήν την ομάδα. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη ήταν αυτή η επιρροή, αλλά αν ρωτήσετε τους παίκτες εκείνης της εποχής, θα έλεγαν ότι τους άρεσε πραγματικά. Έδωσε την ευκαιρία σε μια ομάδα, η οποία δεν ενδιέφερε κανέναν, να γίνει μια ομάδα για την οποία τουλάχιστον ενδιαφερόμασταν εμείς και αυτό μας βοήθησε. ”

Ο χορός Haka της Νέας Ζηλανδίας.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com