Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Manchester City – Liverpool (preview)

Manchester City – Liverpool (preview)

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν στην Premier League είναι εδώ με την πρωταθλήτρια Liverpool να φιλοξενείται στο Etihad Stadium από την Manchester City στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Premier League το βράδυ της Πέμπτης στις 22:15 ώρα Ελλάδος.

Οι Reds έχουν κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα από την προηγούμενη Πέμπτη και πλέον θέλουν να ολοκληρώσουν την σεζόν με νίκες, καταρρίπτοντας παράλληλα όσα περισσότερα ρεκόρ μπορούν και ξεπερνώντας τους 100 βαθμούς.

Ο αγώνας κόντρα στους Cityzens αποτελεί μια πρόκληση για τους παίκτες του Jürgen Klopp αφού έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ξανά πως είναι καλύτεροι από τους περσινούς πρωταθλητές και να τους κερδίσουν για δεύτερη φορά φέτος.

Η νίκη του πρώτου γύρου είχε δώσει στους Reds ένα μεγάλο προβάδισμα τίτλου και στον αγώνα του δεύτερου γύρου, η Manchester City θα γίνει η πρώτη που υποδέχεται ως πρωταθλήτρια την Liverpool.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Liverpool θέλει να συνεχίσει από εκεί που έμεινε κόντρα στην Crystal Palace. Δηλαδή να πετύχει μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη, παίζοντας εξαιρετικό και κυρίαρχο ποδόσφαιρο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Γερμανός προπονητής δεν μπορεί να υπολογίζει στον Joel Matip που δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος, ενώ αμφίβολος είναι ο James Milner. Διαθέσιμος μετά από πολλούς μήνες είναι ο Xherdan Shaqiri.

Δεδομένα δεν θα δούμε πολλές αλλαγές στον αυριανό αγώνα, δεδομένου του μεγάλου διαστήματος ξεκούρασης που είχαν οι Κόκκινοι.

Η δεύτερη Manchester City, που βρίσκεται στο -23 από τους Reds προέρχεται από την νίκη κόντρα στην Newcastle για το FA Cup και έχει πλέον στρέψει οριστικά την προσοχή της σε FA Cup και Champions League, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσει να κερδίσει τους φετινούς πρωταθλητές το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Pep Guardiola δεν θα έχει στη διάθεση του τον Sergio Aguero, τον οποίο δεν ξαναδούμε στη φετινή Premier League, ενώ τιμωρημένος είναι ο Fernandinho. Δύσκολα θα αγωνιστεί ο Eric Garcia.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, οι Reds είχαν επικρατήσει με 3-1.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Anthony Taylor.

Στατιστικά στοιχεία:

  • Η Liverpool θέλει να κερδίσει την City στο Etihad για πρώτη φορά από το 2015 για αγώνα της Premier League.
  • Αν γίνει αυτό, οι Reds θα κάνουν το double νικών επί της City για τρίτη φορά επί εποχής Premier League.
  • Από την άλλη, η City θέλει να πετύχει τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη επί της ομάδας του Klopp για την Premier League.
  • Οι Reds κατέκτησαν την προηγούμενη εβδομάδα το πιο γρήγορο πρωτάθλημα με 7 αγώνες να απομένουν.
  • Οι Πρωταθλητές Αγγλίας χρειάζονται 15 από τους 21 εναπομείναντες 21 βαθμούς, για να ξεπεράσουν τους 100.
  • Είναι μόλις η τρίτη σεζόν στην προπονητική καριέρα του Pep Guardiola που δεν τον βρίσκει πρωταθλητή.
  • Οι Reds έχουν πλέον κατακτήσει το πρωτάθλημα σε οχτώ διαφορετικές δεκαετίες.
  • Ο Pep Guardiola έχει υποστεί 20 ήττες στην Premier League με την Manchester City. Όσες είχε υποστεί στις 7 σεζόν του ως προπονητής της Barcelona και της Bayer Munich μαζί.
Reds εναντίον Cityzens το βράδυ της Πέμπτης.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com