Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η ανοιχτή επιστολή του Klopp στους οπαδούς της Liverpool

Η ανοιχτή επιστολή του Klopp στους οπαδούς της Liverpool

Το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της Liverpool θέλησε να στείλει o Jürgen Klopp και το έκανε μέσω της Liverpool ECHO της Δευτέρας, ζητώντας από τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του πριν να μπορέσουν να πανηγυρίσουν όλοι μαζί την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Γερμανός έγραψε στην σημερινή ECHO:

Αγαπητέ αναγνώστη της ECHO

“ Πρώτον, αν διαβάζετε αυτήν την εφημερίδα, είναι επειδή ενδιαφέρεστε για την πόλη του Liverpool και θέλετε να μάθετε περισσότερα γι ‘αυτή, με αυτήν την έννοια έχουμε ήδη κάτι κοινό. ” Αναφέρει αρχικά ο Klopp.

“ Ποτέ δεν έχω γράψει επιστολή σε εφημερίδα. Κάνω πολλές συνεντεύξεις τύπου και ξέρω ότι αναφέρομαι στα μέσα ενημέρωσης περισσότερο από το συνηθισμένο, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένιωσα την ανάγκη να γράψω μια επιστολή και ο λόγος για αυτό είναι ότι θέλω να μιλήσω απευθείας στους ανθρώπους του Liverpool. ”

“ Αυτή είναι μια απίστευτη στιγμή για τους απίστευτους οπαδούς ενός απίστευτου συλλόγου σε μια απίστευτη πόλη. Για μερικούς από εσάς, είναι το τέλος μιας μακράς αναμονής για τη Liverpool να είναι πρωταθλήτρια, αλλά αν περιμένατε για 30 χρόνια ή 30 λεπτά, ελπίζω να απολαμβάνετε αυτήν τη στιγμή κάθε λίγο όσο αξίζετε. ”

“Έχω το μεγάλο προνόμιο να είμαι προπονητής της Liverpool Football Club. Είναι προνόμιο που έχω μαζί μου κάθε μέρα γιατί ξέρω ότι δουλεύω για εσάς. Ήξερα ότι το Liverpool ήταν ένα ξεχωριστό μέρος πριν έρθω εδώ πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, αλλά μόνο όταν γνωρίσετε τους ανθρώπους αισθάνεστε τον καρδιακό παλμό της πόλης και τότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο ξεχωριστή είναι. ”

“ Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους οπαδούς της Liverpool. Προφανώς είμαι προκατειλημμένος επειδή η Liverpool είναι η ομάδα μου, αλλά δεν είμαι τόσο προκατειλημμένος που δεν βλέπω ότι οι οπαδοί της Everton είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος και ότι ο ανταγωνισμός που υπάρχει είναι τόσο σημαντικός για την ταυτότητα της πόλης.”

“ Ξέρω ότι δεν είναι η αγαπημένη τους ώρα και αν αντιστραφούν οι ρόλοι, δεν θα ήταν και η αγαπημένη μας στιγμή, αλλά στον Carlo Ancelotti, η Everton έχει έναν σπουδαίο προπονητή και έναν υπέροχο άνθρωπο και δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η βελτίωση τους από τότε που έφτασε θα συνεχιστεί μόνο. Η  Everton είναι ένας μεγάλος αντίπαλος από κάθε άποψη. Δεν χρειάζομαι κανέναν να το θυμίζει αυτό. ” Συνέχισε ο Klopp.

“ Για εμάς να τερματίσουμε πάνω από την Everton και τα 18 άλλα club της Premier League είναι ένα απίστευτο επίτευγμα. Σέβομαι όλα αυτά γιατί μεταξύ μας συνδυάζουμε για να κάνουμε το αγγλικό ποδόσφαιρο τόσο ανταγωνιστικό και τόσο συναρπαστικό που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γοητεύονται από αυτό. ”

“ Το λάθος θα ήταν να επικεντρωθούμε μόνο σε πόσους πόντους καταφέρνουμε να πάρουμε γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ πάρα πολλά παιχνίδια στα οποία δεν αναγκαστήκαμε να παλέψουμε για κάθε μπάλα. Σε μερικούς, έπρεπε να σκάψουμε βαθιά στις ψυχές μας για να βρούμε έναν τρόπο να κερδίσουμε. Σε τόσες πολλές περιπτώσεις μπήκα στα αποδυτήρια μετά, έκπληκτος και τόσο χαρούμενος με αυτό που είδα, μόνο για να βρω τα παιδιά, των οποίων τα πόδια τους  είχαν δώσει τόσα πολλά στο γήπεδο. Αυτό είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα και έχει κερδίσει με τον σκληρό τρόπο, ανεξάρτητα από το τι λέει ο πίνακας. ”

“ Για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε τόσα πολλά συστατικά για να ενώσουμε. Οι ενέργειες και τα επιτεύγματα των παικτών μιλούν από μόνα τους. Όλα τα αφιερώματα που έλαβαν, τα αξίζουν τόσο πολύ και ως προπονητής τους δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος. Αλλά για όλη την εστίαση στην ικανότητά τους και τη δέσμευσή τους, ένα πράγμα που έχει παραβλεφθεί είναι ότι ως ομάδα κατανοούν ακριβώς τι σημαίνει να εκπροσωπούν αυτήν την πόλη και να φέρουν το όνομά της. ”

“ Αυτό είναι το καύσιμο στη δεξαμενή τους που είναι πάντα εκεί και μας τροφοδότησε σε κάθε βήμα. ”

“Εκτός από τους σημερινούς παίκτες, θα ήθελα να αποτίσω ιδιαίτερο φόρο τιμής σε δύο από τους πρώην παίκτες μας που έθεσαν πολλά από τα πρότυπα που όλοι μας πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο Sir Kenny Dalglish είναι η ψυχή αυτού του συλλόγου. Η κατανόησή του για το τι είναι η Liverpool και τι σημαίνει για τους ανθρώπους είναι ζωτικής σημασίας για o,τι κάνουμε. Είδα πόσο χαρούμενος ήταν αφoύ ήμασταν πρωταθλητές την Πέμπτη και το χαμόγελό του σήμαινε τόσα πολλά που δεν μπορώ να το πω στα λόγια. ”

“ Ο Steven Gerrard είναι τα πόδια. Κουβάλησε τον σύλλογο με πολλούς τρόπους ως παίκτης και δεν υπάρχει κανένας που αξίζει αυτόν τον τίτλο περισσότερο από αυτόν. Μαζί με τον Kenny, ο Steven είναι ένα σύμβολο αυτού του συλλόγου και είναι σημαντικό σε μια τέτοια στιγμή να θυμόμαστε όλα όσα έκαναν όλοι οι πρώην παίκτες μας και οι πρώην προπονητές μας για να μας βοηθήσουν να έρθουμε στη θέση που είμαστε σήμερα. ”

“ Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχτισαν τη Liverpool. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες μας και δεν μπορώ να μιλήσω αρκετά για αυτούς ή για τι έχουν κάνει. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να έχετε ένα όραμα, μια στρατηγική και μια αμετάβλητη δέσμευση για τον σκοπό να έχετε κάθε πιθανότητα επιτυχίας. Και στα τρία μέτωπα, η Fenway Sports Group μου έδειξε ότι είναι ηγέτες στον τομέα. Η εκτίμησή μου για αυτούς είναι απόλυτη. ”

“Έχουμε λοιπόν λαμπρούς παίκτες, απίστευτους πρώην παίκτες, εξαιρετικούς ιδιοκτήτες και, επιπλέον, έχουμε τους καλύτερους οπαδούς που θα μπορούσε να επιθυμεί οποιοσδήποτε σύλλογος και το ρόλο τους στην οικοδόμηση του συλλόγου, τον εμπνέουν και τον ωθούν να είναι το καλύτερο που μπορεί, να είναι είναι τόσο σημαντικό που χωρίς αυτό δεν θα ήταν δυνατό τίποτα από αυτό που έχουμε επιτύχει. ”

“ Λατρεύω το πάθος σας, τα τραγούδια σας, την άρνησή σας να αποδεχτείτε την ήττα, τη δέσμευσή σας, την κατανόησή σας για το παιχνίδι και την πίστη σας σε αυτό που κάνουμε. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να είστε στα παιχνίδια μας αυτή τη στιγμή, μου αρέσει που ακόμα σιγουρευτήκατε ότι ήσασταν μαζί μας κάνοντας το Kop να μοιάζει με το Kop ακόμα κι αν δεν μπορεί να ακούγεται σαν αυτό. Δεν μπορώ να αρχίσω να σας πω πόσο οι παίκτες και εγώ το εκτιμούσα και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η απόδοσή μας εναντίον στην Crystal Palace ήταν τόσο καλή. ”

“ Αυτό που δεν μου άρεσε – και πρέπει να το πω αυτό – ήταν οι σκηνές που πραγματοποιήθηκαν στο Pier Head την Παρασκευή. Είμαι άνθρωπος και το πάθος σας είναι επίσης το πάθος μου, αλλά τώρα το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε τέτοιου είδους δημόσιες συγκεντρώσεις. Το χρωστάμε στους πιο ευάλωτους στην κοινότητά μας, στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που έχουν δώσει πολλά και τους οποίους επικροτήσαμε και στην αστυνομία και τις τοπικές αρχές που μας βοηθούν ως σύλλογο. Παρακαλώ – γιορτάστε – αλλά γιορτάστε με ασφαλή τρόπο και σε ιδιωτικούς χώρους, όπου δεν διακινδυνεύουμε να εξαπλώσουμε αυτήν την απαίσια ασθένεια περαιτέρω στην κοινότητά μας. ”

“ Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, δεν θα λάτρευα τίποτα περισσότερο από το να γιορτάζω μαζί, να κάνω μια παρέλαση (parade) που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη από αυτήν μετά την κατάκτηση του Champions League πέρυσι, έτσι ώστε όλοι να μπορούσαμε να μοιραστούμε αυτήν την ξεχωριστή στιγμή, αλλά απλά δεν είναι δυνατόν . Όλοι έχουμε κάνει πολλά για να καταπολεμήσουμε τον COVID-19 και αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να χαθεί. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και ο ένας στον άλλο να κάνουμε το σωστό και αυτή τη στιγμή που σημαίνει να είμαστε μαζί και να είμαστε εκεί για να είμαστε χωρισμένοι. ”

“ Όταν έρθει η ώρα, θα γιορτάσουμε. Θα απολαύσουμε αυτή τη στιγμή και θα χρωματίσουμε την πόλη με κόκκινο χρώμα. Αλλά για τώρα, παραμείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν είναι η ώρα να βρεθείτε στο κέντρο της πόλης σε μεγάλο αριθμό ή να πλησιάσετε σε γήπεδα ποδοσφαίρου. Στην αρχή αυτής της κρίσης, είπα ότι δεν θέλαμε να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο, αλλά αν αυτό σήμαινε ότι βοήθησε μόνο ένα άτομο να παραμείνει υγιές, δεν θα κάναμε καμία ερώτηση και τίποτα δεν άλλαξε για να με κάνει να αλλάξω αυτήν την άποψη. ”

“ Ήδη ήξερα και μου άρεσε η γερμανική λέξη solidarität πριν έρθω στο Liverpool και τώρα έμαθα ότι η αγγλική λέξη είναι αλληλεγγύη, επειδή την άκουσα να χρησιμοποιείται από τους υποστηρικτές μας τους τελευταίους μήνες. Για μένα, είναι η λέξη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη που καταγράφει τι είναι οι άνθρωποι του Liverpool. Γι ‘αυτό έχουν ενωθεί για να φτιάξουν PPE, είναι ο λόγος που έχουν παραδώσει δέματα τροφίμων και φάρμακα σε ανθρώπους όταν το έχουν ανάγκη περισσότερο και γι’ αυτό συναντιούνται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. ”

“ Εάν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί με το να είμαστε χώρια, ελπίζουμε ότι θα διαδραματίσουμε μεγάλο ρόλο στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας. Ξέρω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί έχω βιώσει τι μπορεί να γίνει η διαφορά και οι παίκτες και εγώ επωφελήθηκα από αυτό. Ας ελπίσουμε ότι σε λίγους μήνες από τώρα, ή περισσότερο αν χρειαστεί, μπορώ να γράψω ένα άλλο γράμμα στη Liverpool Echo για να σας ευχαριστήσω που βάζετε την υγεία των ανθρώπων μας μπροστά από όλα τα άλλα. ”

“ Τίποτα δεν θα με έκανε πιο περήφανο. ”

“ Προς το παρόν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Liverpool και τους ανθρώπους αυτής της πόλης που βοήθησαν να γίνουμε πρωταθλητές. Αυτή είναι η στιγμή μας. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή σε όλες τις ζωές μας και είστε αυτοί που το έχουν καταστήσει δυνατό. Ο καθένας από εσάς είναι πρωταθλητής από μόνος σας και δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να πάρουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε αυτό που έχετε επιτύχει. ” Ολοκλήρωσε ο Jürgen Klopp.

You’ll Never Walk Alone

Jürgen.

Ο Jürgen Klopp μίλησε στους οπαδούς της Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com