Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Χίλιες και μία» Συγγνώμες που πήραμε το πρωτάθλημα!

«Χίλιες και μία» Συγγνώμες που πήραμε το πρωτάθλημα!

Από τον Αλέξανδρο Μωρέλλα, δημοσιογράφο και μέλος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool

 

Συγγνώμη που πέρασαν 30 χρόνια, για να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα.

Αλλά, κυρίως, συγγνώμη που πέρασαν 132 χρόνια, για να δείτε την καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα όλων των εποχών που πέρασε ποτέ από την Αγγλία.

Συγγνώμη που πέρασαν 132 χρόνια, για να καταρρίψουμε αναρίθμητα ρεκόρ στην Division 1, FA Premier League, FA Carling Premiership, FA Barclays Card Premiership, FA Barclays Premier League, Barclays Premier League, Premier League ή όπως αλλιώς ονομαζόταν το πρωτάθλημα της Αγγλίας, από το 1888 μέχρι σήμερα. Πολλά τα ονόματα, μία η διοργάνωση.

Συγγνώμη που πέρασαν 132 χρόνια, για να κάνουμε 28 νίκες στα 31 παιχνίδια και να πάρουμε το πρωτάθλημα γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Αγγλία.

Συγγνώμη που πέρασαν 132 χρόνια, για να καταρρίψουμε κάθε ρεκόρ βαθμών όχι μόνο στο νησί, αλλά και στα 5 καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Συγγνώμη που πήραμε το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια, ξοδεύοντας την τελευταία πενταετία, τα 15α λιγότερα χρήματα από τις 20 ομάδες της Premier League σε καθαρές τιμές (net spent) από αγορές και πωλήσεις παικτών. Τις μόνες ομάδες που ξεπεράσαμε σε παθητικό ήταν τις Sheffield United, Norwich City, Southampton FC, Burnley FC & Crystal Palace.

Συγγνώμη που πήραμε το πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια, κάνοντας ουσιαστικά μηδέν μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι.

Συγγνώμη που πήραμε το πρωτάθλημα, χωρίς να καταστρατηγήσουμε το Financial Fair Play, χωρίς να αγοράζουμε δύο σούπερ σταρ για κάθε θέση, χωρίς να βασιζόμαστε σε δανεικά κι αγύριστα, χωρίς να ξοδεύουμε αφειδώς από κάποιον ανεξάντλητο πακτωλό που μας διασφαλίζει το marketing.

Συγγνώμη που χρειάστηκαν 30 χρόνια, για να νικήσει η ρομαντική πλευρά του ποδοσφαίρου την εμπορική διάστασή του.

 

 

Συγγνώμη που χρειάστηκαν όχι 30 αλλά 132 χρόνια, για να πάρει μια αγγλική ομάδα το πρώτο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε μέσα στον απόλυτο έλεγχο και περιορισμό διαιτητικών λαθών από ειδικούς και τεχνολογία (VAR).

Συγγνώμη που πήραμε το πρωτάθλημα, χωρίς να έχουμε έναν Howard Webb, έναν Mike Riley, και άλλους προστάτες διαιτητές που έμειναν ανεξίτηλοι στην ποδοσφαιρική ιστορία (αλλά και στο Youtube) για τα περήφανα διαιτητικά σφαγεία τους.

Συγγνώμη και από τον διαιτητή Martin Atkinson που όποτε σφυρίζει τη Liverpool κάνει ό,τι μπορεί για να της βάλει εμπόδια. Μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι και τον ευχαριστούμε.

Συγγνώμη που πήραμε το πρωτάθλημα παλεύοντας όλους τους αγώνες μας από το 1ο λεπτό μέχρι τις καθυστερήσεις κάθε αγώνα.

Και συγγνώμη που ανατρέψαμε σκορ, γυρίσαμε φαινομενικά χαμένα παιχνίδια και πήραμε σπουδαίες νίκες στο ‘90. Κάποτε αυτό το έλεγαν μαχητικότητα. Σε εμάς το αποκαλούν τύχη.

Συγγνώμη αν σε κάποιους αγώνες είχαμε και τύχη. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμόμαστε στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κάποιον γκαντέμη πρωταθλητή.

 

 

Συγγνώμη από τον Gary Neville, τέως παίκτη της United και νυν γκουρού τηλεσχολιαστή, που το περασμένο καλοκαίρι προέβλεψε και εγγυήθηκε, ότι η Manchester United θα πάρει πιο σύντομα πρωτάθλημα από τη Liverpool. Ούτε η Βασιλειάδου-καφετζού τέτοια επιτυχία.

Συγγνώμη από την τεχνητή νοημοσύνη και τον ειδικό αλγόριθμο της Google, που επίσης το περασμένο καλοκαίρι προέβλεψε για λογαριασμό των Squawka and Opta, ότι φέτος θα πάρει το πρωτάθλημα η Manchester City με 6 βαθμούς διαφορά. Μόλις 29 βαθμούς απόκλιση.

Συγγνώμη από τον Tim Howard, παλιό τερματοφύλακα της Manchester United και της Everton, που δήλωσε ότι ελπίζει να μην πάρει τίτλο η Liverpool όσο αυτός αναπνέει. Δεν ξέρουμε τι να ευχηθούμε στην περίπτωσή του.

Συγγνώμη και από τον Martin Tyler τηλεσχολιαστή του Sky Sports, που όποτε περιγράφει αγώνες της Liverpool κλαίει στις νίκες της και χαίρεται στις ήττες της. Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για αυτόν. Ψυχούλα.

Συγγνώμη, βέβαια, και από το ίδιο το Sky Sports του Murdoch, που ξέρουμε ότι του χαλάσαμε τη μαγιά του rebranding της Premier League, που εδώ και 25 χρόνια φιλοτεχνούσε αριστοτεχνικά.

Συγγνώμη από τον Pep που του κλέψαμε τον όρο «διαστημική».

 

 

Συγγνώμη που διαφέρουμε.

Συγγνώμη που δεν είμαστε ομάδα, αλλά οικογένεια.

Συγγνώμη που έχουμε δομή, οργάνωση, φιλοσοφία και αφήγημα που συνδυάζει το σύγχρονο και το τεχνοκρατικό με το ανθρώπινο και το συναισθηματικό.

Και συγγνώμη που ο προπονητής μας αγκαλιάζει τους παίκτες του, χαμογελάει συνέχεια, απολαμβάνει αυτό που κάνει και φαίνεται σε κάποιους γραφικός.

Συγγνώμη που οι παίκτες μας παίζουν για εκείνον και τον λατρεύουν.

Συγγνώμη που ζήτησε 4 χρόνια υπομονής για να φτιάξει από την αρχή μια ομάδα που από τις Ακαδημίες μέχρι τον τελευταίο αναπληρωματικό στην ανδρική ομάδα, τη διέπει η ίδια φιλοσοφία και παράλληλα δεν ξόδεψε 1 δις ευρώ σε μια σεζόν για να μας τα φέρει όλα στο πιάτο.

Συγγνώμη που έφτιαξε, βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, μια υπερομάδα και, μάλιστα, με το 1/4 των χρημάτων που ξοδεύουν οι ανταγωνιστές.

Συγγνώμη που δεν αγοράζει σούπερ σταρ, αλλά τους δημιουργεί.

Συγγνώμη που τελικά μαζί με τη διοίκηση οικοδόμησε έναν σύλλογο πρότυπο, που αυτή τη στιγμή είναι ο πλέον περιζήτητος προορισμός για παίκτες και χορηγούς.

Συγγνώμη που ψηφίστηκε και είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα 5 χρόνια. Υπομονή.

 

 

Συγγνώμη που δεν χάσαμε το πρωτάθλημα, όπως προέβλεπαν οι αντίπαλοι.

Συγγνώμη που δεν γλιστρήσαμε.

Συγγνώμη που δεν «αυτοκτονήσαμε».

Συγγνώμη που δεν εξαφανιστήκαμε.

Συγγνώμη που τα μάγια, οι κατάρες, τα ξόρκια και οι δεισιδαιμονίες δεν δικαιώθηκαν.

 

 

Συγγνώμη που το 19ο πρωτάθλημα υπενθυμίζει ότι υπάρχουν ήδη στη βιτρίνα μας άλλα 18.

Συγγνώμη που το αγγλικό πρωτάθλημα ξεκίνησε το 1888 και όχι το 1990 ή το 1992.

Συγγνώμη που η Liverpool δεν γεννήθηκε το 1990 ή το 1992, αλλά το 1892.

Συγγνώμη που το 1990 ή το 1992 η Liverpool ήταν ήδη αυτό που καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν κατάφερε να φτάσει συνολικά, 30 χρόνια μετά, το 2020.

Συγγνώμη που είμαστε η πιο πετυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα στο νησί με 48 μεγάλους τίτλους. Ναι, γιατί το Community Shield δεν θεωρείται επίσημος τίτλος, ενώ ακόμα και ο μεγάλος Sir Alex Ferguson το είχε χαρακτηρίσει απλώς «έναν φιλικό αγώνα για να δοκιμάσουμε παίκτες στην προετοιμασία».

Συγγνώμη που κάναμε 30 χρόνια να πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα, το μικρότερο διάστημα αποχής από τον τίτλο ανάμεσα στις μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας (Tottenham -68, Chelsea-50, Arsenal-45, Man City -44, Man United -40, Everton-33).

Και συγγνώμη που, παρ’ όλα αυτά, επί 30 χρόνια οι αντίπαλοι ασχολούνταν νυχθημερόν με το πότε θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα. Ε, η αγωνία τους τελείωσε. Τώρα θα μιλάμε εμείς. Για τα επόμενα 30 χρόνια. Και πάλι…υπομονή.

 

 

Συγγνώμη που ο πιο μυθικός ύμνος αθλητικής ομάδας, το «Youll never walk alone», τραγουδιέται σε όλο τον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Συγγνώμη που το απόρθητο Anfield αναβιώνει τον θρύλο του και αποτελεί τον πλέον αναγνωρισμένο ποδοσφαιρικό ναό. This is Anfield, άλλωστε, το λέει και η επιγραφή που κάρφωσε ο Shankly.

Και συγγνώμη που ο Shankly, o Paisley, ο Fagan, o Bennett και ο Moran -η θρυλική Boot Room team-, χαμογελούν σήμερα κάπου εκεί ψηλά. Αυτοί είναι η κληρονομιά μας. Εκείνοι δημιούργησαν τον γίγαντα.

Συγγνώμη που ο γίγαντας αυτός εδώ και 3 χρόνια ξύπνησε και πάλι.

Συγγνώμη που μετά το Champions League, το Ευρωπαϊκό Super Cup και το FIFA Club World Cup, τώρα πήραμε και το πρωτάθλημα. Αλλά, βλέπετε, αυτή είναι η μοίρα μας. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι αποκλεισμοί κι αν έρθουν, όσες πίκρες, εμπόδια, στεναχώριες, τραγωδίες κι αν συμβούν…Η μοίρα μας είναι εκεί ψηλά, στην κορυφή.

Συγγνώμη, αλλά «We are Liverpool. And this means more».

«Χίλιες και μία» Συγγνώμες που πήραμε το πρωτάθλημα!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com