Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Jurgen Klopp: Λίγο πιο διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους

Jurgen Klopp: Λίγο πιο διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους

Jurgen Klopp: Λίγο πιο διαφορετικός από όλους τους άλλους

O Jurgen Klopp βρίσκεται στην ομάδα μας σχεδόν 5 χρόνια, άλλαξαν πολλά; – Ναι, χάθηκε από προσώπου γης, ο όρος doubters; – Ναι!

Μπορεί οι πρώτες σεζόν να μην περιείχαν τίτλους ή άλλες μεγαλειώδης επιτυχίες, αλλά οι αλλαγές στην νοοτροπία της ομάδας άλλαζαν μέσα από κάθε προπόνηση, μέσα από κάθε αντροπή, από αυτή με την Chelsea το 2015, μέχρι και τον περσινό, δεύτερο ημιτελικό του Champions League με την Barcelona.

Ένας άνθρωπος, που κατάφερε να φέρει την ελπίδα πίσω στις εξέδρες του Αnfield, μέσα από τεχνικές δικές του, την άμεση επικοινωνία με τους οπαδούς, την απλότητα του αλλά και την τρέλα του. Ασυμβίβαστος σε όλα, μετεγγραφές που επικρίθηκαν αρκετά, βρίσκονται όλοι όμως στους στυλοβάτες του φετινού, και επίσημα πλέον από ψες το βράδυ, θριάμβου της κατάκτησης της Premier League.

Η Liverpool του Klopp είναι πρωταθλήτρια μετά από 30 χρόνια, πολλοί από τους οπαδούς της Liverpool, όπως και εγώ, δεν ζήσαμε το τελευταίο πρωτάθλημα, ότι έχουμε σε επαφή με το μεγαλύτερο τρόπαιο της χώρας, είναι η πορεία του 2009, η ανατροπή με την Manchester City το 2014, η ξέφρενη περσινή πορεία, αυτά ήταν τα »ταβάνια» μας μέχρι τώρα.

Ένας προπονητής παλαιάς κοπής, ρομαντικής, και μη – εμπορικής. Απαλλαγμένος από επικοινωνιακά παιχνίδια, από την προσφορά των αξιών του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα 5 χρόνια λοιπόν ζώντας τον Klopp μέσα από τις δράσεις του και την συμπεριφορά του καταλαβαίνει κάποιος, πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που κινείται εκτός των προσδοκιών, που ότι νιώθει και αγαπά, του δίνει τα πάντα, που τοποθετείται σε οτιδήποτε επηρεάζει την γνησιότητα της κοινωνίας, και πόσο μάλλον της κοινότητας του Liverpool. Αυτό που μπορούσε να δώσει λοιπόν ο Jurgen Klopp στους οπαδούς της Liverpool, το έδωσε ψες το βράδυ.

Είχε την δίψα να μαθαίνει, και να χρησιμοποιεί την ιστορία της Liverpool, ποιοι το πάλεψαν πριν από αυτόν, ποιοι τα έδωσαν όλα και κατρακύλυσαν στην κατάρα αυτών των 30 χρόνων, ποια τα κατάφεραν μέχρι το 1990 και για 30 χρόνια πλέον ζουν μόνο με τις αναμνήσεις αυτού του συλλόγου. Αφιερώνει το πρωτάθλημα ο Jurgen σε όλους αυτούς, στον Kenny, στον Gerrard, σε όλους εμάς, που περιμέναμε τόσα χρόνια, άλλοι περισσότερα, άλλοι λιγότερα. Ο κοινός στόχος όμως όλων μας, οι επιθυμίες και τα συναισθήματα μας, κτυπούν με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό στις καρδιές μας.

Από σήμερα όμως όλα αλλάζουν, ο Jurgen Klopp μπαίνει σε μια κατηγορία που θα ζήλευε ο κάθε επαγγελματίας προπονητής. Η ψεσινή βραδιά ήταν για εμάς, για τους 96 του Hillsborough, για τον Paul Smith, τον Sean Cox και για κάθε υποστηρικτή της  Liverpool που άλλαξε έστω και λίγο η ζωή του από σήμερα το πρωί.

Ευχαριστούμε Jurgen, the normal one!

Jurgen Klopp: Λίγο πιο διαφορετικός από όλους τους άλλους
Το τρόπαιο της Premier League ετοιμάζεται να σηκώσει ο Jürgen Klopp.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com