Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 18/6/1971 Γεννιέται ο Jason McAteer (vid)

Σαν σήμερα: 18/6/1971 Γεννιέται ο Jason McAteer (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα το 1971 στο Birkenhead του Merseyside, ο Ιρλανδός διεθνής πρώην κεντρικός μεσοεπιθετικός των Reds Jason McAteer.

Την επαγγελματική του καριέρα θα την ξεκινήσει από την Bolton Wanderers στα 20 του χρόνια (1992), η οποία τον απέκτησε από την τότε ομάδα του την ερασιτεχνική Marine, όταν τον «τσέκαραν» σε ένα μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι. Στην Marine οι Wanderers πλήρωσαν 500 λίρες και ένα μεγάλο σάκο με μπάλες!!!

Στην Bolton έμεινε για τρεις χρονιές και οι Reds τον πρόσεξαν, όταν ήρθαν αντιμέτωποι στον τελικό του League Cup το 1995. Στο τέλος της χρονιάς ο Roy Evans εκδήλωσε το ενδιαφέρον να τον αποκτήσει από την Bolton και παρ’ όλο που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η Blackburn Rovers, ο Jason McAteer υπέγραψε με «κλειστά μάτια» στην ομάδα που υποστήριζε από μικρό παιδί. Οι Κόκκινοι πλήρωσαν στην Bolton το ποσό των 4,5 εκ. λιρών.

Στους Κόκκινους θα μείνει για τέσσερις χρονιές και θα φορέσει την famous Red shirt 139 φορές, σημειώνοντας 6 γκολ και μοιράζοντας 12 ασίστ. Θα είναι ενεργό μέλος της ομάδας που θα έφθανε στον τελικό του F.A. Cup 1996, παίζοντας μάλιστα στο Wembley.

Στα χρόνια με τους Κόκκινους έπαιξε κυρίως στον άξονα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κάλυψε την δεξιά πλευρά είτε ως ακραίος μεσοεπιθετικός, είτε ως full back.

Το καλοκαίρι του 1999 ο Jason McAteer θα μετεγγραφεί στην Blackburn Rovers, με τα «Ρόδα» να πληρώνουν στους Κόκκινους 4 εκ. λίρες για να τον αποκτήσουν.

Ο Jason McAteer τον Οκτώβριο του 2010 θα βρεθεί στην Αθήνα με κλιμάκιο βετεράνων των Reds και σε ειδκή εκδήλωση τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στους Κόκκινους, από τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool. Στιγμιότυπα από την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τον Jason να δίνει ασίστ και να σημειώνει 2 γκολ εναντίον της West Ham, τον Μάιο του 1998 (χρονικό σημείο στο video 17′:16″):

Σαν σήμερα: 18/6/1971 Γεννιέται ο Jason McAteer

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com