Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το κάλπικο πέναλτι του Πλατινί και η τελευταία φορά της Μίλαν

Το κάλπικο πέναλτι του Πλατινί και η τελευταία φορά της Μίλαν

Οι Ιταλοί επιστρέφουν στη δράση από απόψε, τρεις μήνες μετά τα τελευταία επίσημα παιχνίδια και στη χώρα που επλήγη όσο καμία άλλη από τον κορωνοϊό. Επανέναρξη με τις ρεβάνς του Coppa Italia και την προσεχή Τετάρτη θα διεξαχθεί ο τελικός. Η Γιουβέντους υποδέχεται στο Τορίνο τη Μίλαν στη ρεβάνς του 1-1 του «Σαν Σίρο», σε ματς που προσφέρει τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος για απόψε.

[wpdevart_like_box profile_id=»https://www.facebook.com/nbozionelosgr» connections=»show» width=»500″ height=»300″ header=»small» cover_photo=»show» locale=»en_US»]

«La rivalità calcistica» αποκαλούν τις αναμετρήσεις τους οι γείτονες, όχι derby della… κάτι, με την κόντρα να συντηρείται από τη διαφορετικότητα του dna των δύο συλλόγων: το Μιλάνο είναι η πλέον κοσμοπολίτικη πόλη της Ιταλίας με έντονες επιρροές από τη Δύση και το Τορίνο μια κατεξοχήν βιομηχανική πόλη, περιχαρακωμένη κι απομονωμένη από την Ευρώπη λόγω του φυσικού συνόρου των Αλπεων.

Οι «μπιανκονέρι» ορέγονται το νταμπλ, προς τιμήν τους αρνήθηκαν να αποδεχτούν τον τίτλο του scudetto, σε περίπτωση που η σεζόν δεν συνεχιζόταν. Απόντες οι Κιελίνι, Ντεμιράλ, Ράμσεϊ και Ιγουαΐν. Οι «ροσονέρι» πασχίζουν να σώσουν τη σεζόν μέσω του Coppa Italia αλλά χρειάζονται υπέρβαση ενώ ante portas είναι ο Γερμανός Ραλφ Ράνγκνικ για να αναλάβει από τη νέα σεζόν, όχι μόνο τον πάγκο αντί του Στέφανο Πιόλι αλλά το γενικό μάνατζμεντ του συλλόγου. Απόντες οι Ερναντέζ, Καστιγέχο και Ιμπραΐμοβιτς.

Στα της παράδοσης, η Γιουβέντους αριθμεί 9 νίκες στα τελευταία 11, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, με τελευταία ήττα τον Οκτώβριο του 2016. Από το Τορίνο η Μίλαν έχει εννέα χρόνια να φύγει νικηφόρα από τον Μάρτιο του 2011 με γκολ του Γκατούζο (και τα δύο με 1-0, καλό στατιστικό για το πως παίζω ακριβές σκορ στο στοίχημα). Εκτοτε 10-2-0. Σε Coppa Italia, δε, η Μίλαν έχει να αποκλείσει, ή νικήσει σε τελικό τη Γιούβε, από τα (διπλά) προημιτελικά του 1985, 0-0 στο Μιλάνο και 1-0 στο Τορίνο με γκολ του Βίρντις. Στο πρωτάθλημα όμως έμεινε 5η θέση (με πρώτη τη Βερόνα) και η Γιούβε του Τζιοβάνι Τραπατόνι στην 6η αλλά ανανέωσε το εισιτήριό της στο Πρωταθλητριών κατακτώντας το τρόπαιο στον… ματωμένο τελικό του «Χέιζελ» ενάντια στη Λίβερπουλ με το κάλπικο πέναλτι του Πλατινί.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com