Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 2/6/1957 Γεννιέται ο Mark Lawrenson (vid)

Σαν σήμερα: 2/6/1957 Γεννιέται ο Mark Lawrenson (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα το 1957 στο Preston της Αγγλίας, ο Ιρλανδός διεθνής πρώην αμυντικός των Reds, Mark Thomas Lawrenson.

Ο Mark Lawrenson θα ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την Preston North End σε ηλικία 17 ετών, για να μετακινηθεί στη νότια Αγγλία και στην Brighton στα 20 του χρόνια.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Mark Lawrenson αποκτήθηκε από τους Reds τον Αύγουστο του 1981, με την Liverpool να καταβάλει στη Brighton το ποσό-ρεκόρ για εκείνη την εποχή των 900.000 λιρών.

Ο Lawrenson μαζί με τον Alan Hansen υπήρξαν το καλύτερο αμυντικό δίδυμο των Reds όλων των εποχών και αγωνίστηκε 356 φορές με την κόκκινη φανέλα, σημειώνοντας 18 γκολ. Με τους Κόκκινους θα κατακτήσει 4 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο Αγγλίας, 3 League Cups, 1 FA Charity Shield και 1 Screen Sport Super Cup.

Οι τραυματισμοί του στην πορεία των ετών και σε συνδυασμό με την εμφάνιση του νεαρού Gary Gillespie το 1988, περιόρισαν τις εμφανίσεις του στην τελευταία του χρονιά στους Reds κι έτσι θα αναχωρήσει αρχικά για την Barnet και κατόπιν Tampa Bay Rowdies, για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1989.

Ο Mark Lawrenson πλέον είναι σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό του BBC και εμφανίζεται στην τηλεοπτική εκπομπή Match of the Day, την οποία παρουσιάζει ο Gary Lineker. Επίσης γράφει στο site του BBC, δίνοντας τις εκτιμήσεις του για παιχνίδια της Premier League και όχι μόνο.

Απολαύστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στον Mark Lawrenson και τα κατορθώματά του με την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 2/6/1957 Γεννιέται ο Mark Lawrenson
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com